La segona ciutat que visitem a Taiwan és la segona més gran del país, Kaohsiung. Un sistema de trens molt eficient ens va portar fins aquesta gran metròpolis del sud de l’illa.
Kaoshiung és una ciutat força moderna i que ens va sorprendre gratament. El que hem comprovat en general a Taiwan és que la xarxa de busos que tenen les ciutats són nefastes. Pràcticament totes les parades estan escrites amb caràcters xinesos, els busos tenen una freqüència d’una hora i per moure’s es complica molt el tema. Per sort Kaoshiung té metro amb un parell de línies que travessen la ciutat de nord a sud i d’est a oest i nosaltres estàvem allotjats just davant d’una d’aquestes parades, Central Park, en un hotel completament nou i modern, el BRIO Hotel, que ofereix menjar a totes hores en el seu restaurant i en el lobby que té a la primera planta. La nostra experiència AQUÍ.
De Kaoshiung es ha agradat molt la zona de Pier 2 Art Center, un districte industrial reformat davant del port on hi ha botigues de moda, cafès agradables, i on s’organitzen exposicions permanents. A més es poden veure diferents estàtues, figures i pintures pel carrers mentre es fa una volta per la zona.
Un dels llocs més coneguts és el Lotus Pond on es troben diferents llocs per visitar. El més cridaner és la Dragon and Tiger Pagoda amb les figures d’aquest animals i on s’entra i es surt per les seves boques. També hi ha un parell de pavellons literalment dins del llac, un temple taoista amb una arquitectura xinesa brutal, el temple Zuoying Yuandi i el conegut temple de Confucius. És un molt bon destí per passejar pel voltant del llac durant tot un matí o per la posta de sol.
A dia d’avui hem visitat molts temples de totes les religions possibles i hem de dir que el Fo Guang Shan és un dels que més ens ha agradat. Es tracte d’un complexa budista gegant que es troba a uns 30km de la ciutat i és completament gratuït. Per arribar-hi es pot anar fàcilment amb el bus E02 que surt des de l’estació de Xin Zuoying.
Aquest centre està dividit en dues parts. Per una banda, la que vam visitar primer, el monestir budista. Diferents temples amb figures de Buda, galeries, una residencia de nens, un centre de pelegrinatge i un allotjament per visitants que vulguin fer una estada al monestir. Va coincidir aquests dies amb la celebració de l’aniversari de Buda, el dia 8 d’Abril del calendari xinès. Molts voluntaris repartien te fred i pastissets mentre ens explicaven el simbolisme de netejar una figura de Buda llençant-li aigua per les espatlles.
La segona part és una esplanada amb 8 pagodes a banda i banda que representen vuit conductes morals diferents i des d’on s’arriba a una estàtua de Buda gegant de bronze. És un lloc impactant, molt gran i molt ben cuidat. A dins de les pagodes hi diferents explicacions sobre el budisme i en una d’elles ens van posar un vídeo explicatiu de tot el centre. De fet, el motiu principal de la construcció d’aquest centre budista tan gran és que hi guarda una de les relíquies més importants de Buda, la seva dent. És diu que en tot el món hi ha tres dents de buda oficialment reconegudes. Una a la ciutat de Kandy de Sri Lanka que ja vam visitar fa uns mesos, un altre en un temple de la Xina i l’altre en aquest complexa budista de Kaohsiung. Sota de l’estàtua monumental de Buda hi ha un museu amb una interessant explicació sobra la vida de Buda, molt recomanable fer-li un cop d’ull. Al fons s’arriba a una sala amb un Buda de jade estirat on hi ha una vitrina rodejada de flors, allà és on suposadament es guarda la dent.