Search
Àsia / Khao Sok / La Volta al Món / Sud-Est Asiàtic / Tailàndia

KHAO SOK, PURA SELVA

Només desembarcar del liveaboard ja ens esperava un trànsfer directe des del port fins a l’Anurak Community Lodge, un resort de muntanya amb bungalows molt acollidors ubicats dins del propi Parc Natural de Khao Sok.

Kaoh Sok és un dels parcs naturals imperdibles del sud de Tailàndia, una autèntica joia de la naturalesa amb una gran biodiversitat de flora i fauna, una de les selves més antigues del món de la que vam poder gaudir durant 4 dies allotjant-nos en el seu cor, al mig de la selva.

Dins l’Anurak Community Lodge el temps vola, literalment, perquè hi ha un munt d’activitats a fer, organitzades pel propi allotjament de manera que si un vol pot estar tot el dia sense parar. Hi ha diferents paquets per escollir, amb itineraris preparats per visitar varies opcions diferents. Això sí teníem tan l’esmorzar com el dinar i el sopar inclosos en l’estada perquè al trobar-se tan remot, hi ha poques opcions al voltant i d’aquesta manera és molt més còmode. Tots els àpats es serveixen en el seu restaurant, una porxo amb unes vistes a la selva increïbles, que a última hora de la tarda es pot veure com es pon el sol per darrera les muntanyes mentre van canviant els colors del cel. Els bungalows estan perfectament adaptats a la selva, tots elevats perquè cap animal faci una visita durant la nit. Bany propi, mosquitera que no ens va fer falta en cap moment i unes vidrieres que mostren la pròpia selva de Khao Sok.

Durant aquest dies a la selva vam tenir l’agenda que treia fum. Vam començar amb un sopar típic local, el Jungle Dinner. Cuinat per locals de la mateixa manera que ho feien segles enrere, només amb canyes de bambú i fulles de palmera. Vam poder veure com preparaven el menjar directament en una foguera i tenir un sopar romàntic en una de les seves cabanyes de fusta i bambú. El Tom Yam Kung, Kaeng Liang i el Kai Tom Sapparot (tot sopes locals) i diferents curris amb arròs, ens van transportar els sabors del natius d’aquella època.

Una de les experiències que més ens va agradar va ser baixar el riu Khao Sok amb canoa, una passada. Durant un parell d’hores vam travessar diferents paisatges cada un més espectacular, amb petits assentaments locals a la vora del riu, coves mil·lenàries, pescadors i camps d’arròs i de cultiu. El passeig és molt relaxant ja que la corrent és escassa. En un dels punts vam parar a fer un cafè i menjar quatre snacks abans de continuar riu a baix.

El dia següent vam poder combinar dues experiències en una. Per començar un dinar tradicional en una casa local que hi ha molt a prop del Lodge. Es tracta d’una família que tenen desenes de plantacions en el seu jardí i que ens van anar explicant en que consistia cada planta i cada flor, algunes amb propietats medicinals, i altres simplement plantades per degustar com tres o quatre varietats de xili, herbes aromàtiques o verdures i hortalisses. La dona de la casa ens va preparar un dinar deliciós mentre el seu marit ens va acompanyar a fer un treck per la selva durant un parell d’hores. Vam a travessar un parell de rierols i en el camí de tornada se’ns va posar a ploure, el drama va ser quan ens vam tenir que treure les sangoneres dels turmells que s’anaven fent més grans a cada minut. Tot i així, una gran experiència dins de la selva on vam poder veure arbres gegants, diferents insectes i escoltar algun que altre animal que ens espiava des de lluny.

Una de les tardes ens vam apuntar al Elephant Experience. Tot i que no estàvem massa convençuts en un primer moment, ja que havíem tingut l’experiència dels elefants a Chiang Rai i ens havien explicat com eren aquests camps que tenien els animals pel turistes, vam decidir donar una oportunitat. Segons la nostra opinió, qualsevol de les activitats que organitzen són molt millors que aquesta.

Hi ha un elefant que es troba en una casa local, un elefant gran que els seus propietaris antigament feien servir per muntar a la gent i que ara, com ja no té edat per fer-ho, simplement ofereixen visites per donar-li de menjar i banyar-lo. S’ha de tenir present que la mentalitat dels locals en aquest tema és molt diferent a la nostra, per ells el més normal és el que han fet tota la vida, explotar l’elefant turísticament per treure un redit econòmic. L’excursió consisteix en preparar menjar, donar-li a l’elefant mentre un es fa fotos i banyar-lo en un embalsamant que tenen allà mateix. I ho repeteixen 4 cops al dia amb gent que ve de diferents punts. Recomanem buscar bé on visitar els elefants i informar-se dels santuaris que sí valen la pena.

Va ser una llàstima, una autentica pena que l’últim dia al Marc li agafés febre a causa de l’otitis que arrastrava de les últimes immersions, ja que teníem reservada passar l’última nit en una casa just davant del llac Cheow Lan. Ho vam tenir que cancel·lar per quedar-nos una nit més descansant en el Anurak Lodge. És tracta d’una excursió molt recomanable que es pot fer d’un dia sencer o pernoctant allà mateix per visitar un dels punts més coneguts de Khao Sok. Fer sortides amb kayak, nadar pel riu o degustar autèntic menjar local. Ens ho reservem pel següent cop que tornem, perquè hi tornarem i serà segur a l’Anurak Lodge. L’únic allotjament en tot el viatge que ens ha ofert la recollida, des de Khao Lak i, ens a portat en el nostre següent destí a Ao Nang, que ens ha preparat un menjar boníssim amb tots els àpats inclosos i, que ens organitzat diferents activitats per descobrir un dels atractius principals de Tailàndia, Khao Sok.

 

 

 

Últims viatges
Sponsor
Sponsor
Discount up to 45% for this road trip this month.