Search
Àsia / Koh Phangan / La Volta al Món / Sud-Est Asiàtic / Tailàndia

KOH PHANGAN, IOGA I MEDITACIÓ

Sí, Koh Phangan és l’illa on es celebra a famosa festa de la Full Moon Party, on cada mes es reuneixen centenars de turistes a una de les platges amb música, alcohol i drogues. Aquesta festa reuneix a tanta gent que també es celebra la Half Moon Party i altres esdeveniments per omplir cada setmana. Tot i que en un primer moment era intenció nostra fer coincidir la visita amb una de les festes, quan ens vam entera bé de com era el rotllo vam decidir que el millor era deixar-ho córrer i visitar l’illa en un moment menys frenètic, potser si ens hagués enganxat 10 anys abans hi haguéssim anat de cap.

Va ser aleshores quan per casualitat vam descobrir Wonderland Healing Center, un resort espiritual on només hi ha menjar vagà durant tots els àpats i fan durant tot el dia classes de ioga, meditació i relaxació. Mai havíem estat en un lloc d’aquest abans i vam decidir que era un molt bon moment i millor lloc per provar-ho. I és que Koh Phangan és una illa amb una espiritualitat molt especial, diuen que té un magnetisme especial.

Dit i fet, ens van venir a buscar al port de Koh Phangan per portar-nos al Wonderland, al centre de l’illa, només envoltat per selva i milers de cocoters, on ens quedàvem durant quatre dies en una habitació doble amb una piscina infinity amb vistes al cor de la selva. És un lloc per no sortir ja que ofereix els tres àpats del dia i un calendari complet des de les 8 del matí fins a les 8 de la tarda amb activitats de tot tipus.

Cal dir que a l’Estel li va agradar tant que no va sortir del resort en els cinc dies que hi vam estar i jo, vaig fer tres sortidetes amb bici per explorar les platges i els poblets propers de l’illa. La majoria de gent que decideix anar al Wonderland són viatgers individuals, persones que viatgen soles i volen dedicar un parell de setmanes a cuidar-se, a menjar sà i fer ioga i meditació i que per tant, no necessiten sortir del complexa en cap moment ja que allà t’ho ofereixen absolutament tot.

El menjar és senzillament espectacular. Amb lo carnívors que som els dos, no vam trobar a faltar la carn, el peix i el pollastre en cap moment. Un assortit d’amanides està sempre disponible durant els tres àpats i desprès hi ha varis plats, alguns típics tailandesos i altres més occidentals per anar agafant del bufet lliure. Per exemple es poden trobar molts curris de verdures, estofats de patates, llenties i albergínies, pad thai vagà, noodles de mil maneres diferents, arròs negre, diferents tipus de sopes, i postres com mango amb arròs (el postra estrella del país). Per esmorzar cada dia pa casolà amb melmelades de fruites i cremes d’albergínia, tomàquet i hummus. Cereals amb iogurt de llet d’ametlles i te i cafès amb llet de coco, de soja o d’ametlles. Cada dia teníem inclòs un suc de fruites natural que podíem demanar a qualsevol hora! A més de tot el cafè (del bo) i tes de tota mena que volguéssim a qualsevol hora del dia.

Pel que fa a les activitats, la majoria de professors són israelians, igual que els propietaris, dos germans que van obrir aquest projecte després de fer-se vagants i de deixar la feina que tenien a canvi de començar una nova vida a Koh Phangan. La veritat és que els hi ha sortit de meravella i està portat francament bé.

Cadascú es pot apuntar a les classes que li vingui de gust, en el calendari surt el contingut de la sessió i hi ha llibertat total per assistir-hi o no. L’Estel hi va anar pràcticament a totes mentre que jo vaig preferir assistir algunes per provar i, s’ha de dir que em va agradar més el ioga que la meditació.

Va ser una experiència molt completa, on no ens hagués importat gens quedar-nos quatre o cinc dies més per acabar-nos de relaxar i desconnectar de tan estrès acumulat… 😛 De ben segur per això que tornarem a repetir, encara que sigui en un altre país, ja que es surt amb una sensació reconfortant després de purificar el cos amb menjar sà i de fer algunes classes de ioga. Dormir al mig de la selva sempre és interessant i mai està de més provar coses noves i diferents!

 

 

Últims viatges
Sponsor
Sponsor
Discount up to 45% for this road trip this month.