Search

KONGMANY HOTEL

El Kongmany Hotel va ser una de les joies de Laos, una casa colonial tota de fusta a la vora del riu Mekong a la que de seguida ens hi vam trobar com a casa. És una casa de dues plantes amb jardí i piscina transformada amb hotel però mantenint tot l’encant i ambient tranquil i relaxat. La nostra habitació, al pis de dalt, era molt còmoda, àmplia i comunicava amb la balconera que feia la volta a la casa i donava directament al Mekong. Les sortides de sol des de la balconera no tenen preu!

És un negoci familiar en el que la matriarca, una dona gran encantadora, n’és l’essència. Laos va ser protectorat francès durant part del segle XIX, i el francès n’era la llengua oficial junt amb el laosià, així que encara es troba gent (sobretot gent gran) que parla un francès perfecte. Així doncs gràcies al seu francès impecable i la seva amabilitat de voler-nos ensenyar l’illa, vam poder aprendre molt sobre la història, cultura i costums de Laos i les 4000 illes en concret. No hi ha res com conèixer un país de la ma d’un local i més si és una persona amb tanta experiència vital i cultura com ella!

Els nostres dies a Kongmany van ser molt tranquils i relaxats, el mateix hotel organitza passejos per riu i ens van portar a veure les altres illes; molt més turístiques i aglomerades, de totes totes ens quedem amb Don Khong! L’hotel, tot de fusta i mantenint el mobiliari antic, d’aquell de fusta massissa que ja no es troba enlloc, té un encant molt especial i lliga perfectament amb la pau i tranquil·litat de l’illa.

Els esmorzars els serveixen al jardí al costat de la piscina i són molt complets: llimonada natural, cafè o te, creps, ous al gust i pa (del bo) amb mantega i melmelada. No hi ha res com aixecar-se amb vistes al Mekong, fer-se un banyet a la piscina i esmorzar menjar casolà!

També hi ha opció de sopar a l’hotel, concretament a l’edifici del costat que és un altre allotjament diferent i el gestiona un dels germans. Al final tota la família té tres edificis consecutius, dos en forma d’hotel i una altre més petit al costat on viuen.

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com