Search
Àsia / Japó / Kyoto / La Volta al Món

ENTRE TORIIS I KIMONOS A KYOTO

Kyoto és una ciutat per quedar-s’hi varis dies i gaudir, no només dels seus temples i carrers tradicionals, sinó també d’experiències i petites excursions que es poden fer des d’aquí.

En la nostra segona etapa a Kyoto vam fer camp base al sud de la ciutat, en l’Ariston Hotel Jujo. Un allotjament molt complet, amb un estil japonès molt marcat en el seu interior i en el seu esmorzar on ens van tractar de meravella i on vam passar tres dies molt còmodes. Tota la nostra experiència AQUÍ.

Vam aprofitar que ens trobàvem al sud per fer tres coses que ens quedaven pendents abans de marxar cap a Osaka. La primera va ser anar a visitar Nara, l’antiga capital del Japó, que es troba a poca distància amb els trens convencionals, ideal per fer una excursió d’un dia. La segon era excursió que volíem fer era a Bamboo Forest que queda a les afores de la ciutat i la tercera, un dels punts més interesants de tot Kioto, un imperdible, el temple de Fushimi Inari-Taisha, conegut com el temple de les deu mil toriis.

El Bamboo Forest és una bona escapada per fer durant un matí ja que no es troba gaire lluny amb tren o inclús amb autobús regular. A nosaltres, a dir veritat, ens va decebre una mica. No perquè no sigui maco de veure, realment és impressionant però el fer de que hi hagi tanta gent fa que sigui una mica “agobiant”. Nosaltres ja havíem vist boscos de bambo abans i aquest tot i ser realment dens sempre està ple.

Arashiyama, tota aquest zona al oest de Kyoto, té molt més que el bosc de bambo. Es pot passejar tranquil·lament per seu carrer principal, ple de restaurants i botigues de productes de matcha, tot enfocat al turisme. Es poden visitar els temples de Tenryu-ji i el de Daikaku-ji, la residència de l’actor Okochi Denjiro o passejar pel parc Iwatayama que està tot ple de monos.

Quan parlem de temples, un dels més conegut del Japó és sens dubte el de Fushimi Inari amb la emblemàtica imatge de les 10 mil toriis en el seu interior. A nosaltres ens quedava molt a prop de l’Ariston Hotel i vam anar caminant un dels matins. Ens hagués agradat anar més d’hora per trobar menys gent però un cop es comença a pujar la muntanya l’onada de persones es va dissipant i no es tan traumàtic.

Fushimi Inari és el santuari principal d’Inari en tot el país, Déu de l’arròs i patró dels comerciants. Hi ha 4 quilòmetres de recorregut per l’interior del santuari i el més curiós és passar per sota dels milers de toriis que els comerciants han anat posant amb el seu nom o el nom del seu negoci per tenir la sort i protecció d’Inari.

Durant el trajecte es puja la muntanya per un costat i es baixa per l’altre, hi ha moltes escales i si fa molta calor s’ha de portar aigua. Es pot parar i fer fotos tranquil·lament ja que l’aglomeració de gent només és a l’inici. Pel camí  es van trobant petits santuaris amb diferents divinitats a l’interior i les estàtues de les guineus que són els missatgers d’Inari. És un temple per passar-hi quatre hores caminant, diferent a la resta, i el que nosaltres vam gaudir moltíssim.

L’experiència a Kyoto i sobretot al Japó no seria completa si no haguéssim provat de vestir-nos de manera tradicional amb els típics kimonos japonesos. Ho vam fer possible gràcies a Yumeyakata, al centre de la ciutat, que lloguen els kimonos per hores i a més a més ens van fer una sessió de fotos pel carrer i en una de les cases tradicionals que ells tenen ben a prop.

Després d’escollir un kimono per cada un van començar a vestir-nos. A l’Estel li van tardar més de 20 minuts només per posar-li. Diferents capes ajustades al cos i nusos entre elles feia que la mobilitat fos gairebé nul·la. Vestir amb kimono és tot un art i s’han de fer cursos per poder treballar amb aquesta peça tant tradicional. La van maquillar com un princesa i ens van deixar a punt per començar.

Com va començar a ploure ens van portar a fer una sessió de fotos en aquesta casa que tenen pels casaments o cerimònies especials. La veritat és que va ser tota una experiència ja que després vam fer una volta caminant pel carrer vestits de dalt a baix com autèntic japonesos!

ARTICLES MÉS LLEGITS
Sponsor
CATEGORIES DEL BLOG
MILLORS PAÏSOS PER VISITAR 2024
MILLORS CIUTATS PER VISITAR 2024
PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com