Search

HOTEL LE PLACE D’ARMES

L’Hotel Le Place d’Armes és un dels millors allotjaments de Luxemburg i provablement de tot el país. Ciutat a al cor de la capital, podríem dir que és ideal per passar un cap de setmana llarg i conèixer tot el casc antic de la ciutat caminant sense allunyar-se mai de propi hotel.

Una de les coses que més ens va agradar és la seva distribució i la seva decoració. Lluny de ser un gran hotel impersonal, té 28 habitacions totes diferents i és que al llarg de la seva història han anat incorporant edificis confrontants  per tal d’ampliar-lo. Es nota que esta decorat amb gust i que és un dels seus punts forts, amb una mescla d’estils entra Art Nouveau i un toc modern i elegant  al mateix temps.

Només arribar ja ens estaven esperant i ens van acompanyar a la que seria la nostra suite per les dues nits que fèiem estada. A la quarta planta i amb vistes al carrer del darrera i a les clàssiques teulades del centre des d’una terrassa privada. Una suite gran, amb una sala d’estar amb sofàs, una zona d’escriptori i un bany al mig, tot de vidre i que, dividia la sala amb el dormitori.

Sempre que podem ens agrada provar la gastronomia local dels propis allotjaments i en cas, no va ser diferent així que ens vam quedar a sopar els dos dies en el seu restaurant Le Plëss. A més, tenen tres  altres propostes com el bar Le 18, ideal per anar a fer una copar a mitja tarda o després de sopar, la cafeteria Le Café de Paris i un altre restaurant amb molt nivell com La Cristallerie. Aquests dos últims tancats quan hi vam estar per temes de restriccions i per ser temporada baixa.

Els dos sopars que vam tenir van ser una gran experiència. El primer, la mateixa nit que vam arribar, vam compartir un foie grass típic de la zona, porc senglar amb carxofes i un risotto. Acompanyat de vi local de Luxemburg i un mousse de xocolata de la famosa pastissera Adeline. El dia següent vam fer el mateix amb el peix del dia, bacallà amb salsa blanca i verdures i daus de vedella lacada amb patates d’acompanyament. Després de passar tot el dia caminant per la ciutat gairebé sense parar, s’agraeix molt quan es pot sopar en el restaurant i a pocs metres de l’habitació.

Com sempre diem, l’esmorzar ha de ser un dels millors punts d’aquest tipus d’hotels i, aquest, no vam decebre. Una combinació entre bufet lliure, seguint les mesures anti-covid , amb sucs, iogurts, fruita i pastes dolces i, una carta de plats per escollir-ne tant com es vulgui. Només vam optar per una selecció de formatges locals, salmó fumat i ous Benedicte dels som addictes. Sempre acompanyat de Cappuccino i un croissant fet allà mateix. L’últim dia vam provar una French Toast i estava boníssima!

Si haguéssim de tornar a Luxemburg repetiríem segur, el que intentaríem allargar l’estada més dies per que ens donés temps de veure una part del país fora de la capital. Com acostuma a passar en aquests allotjaments, el servei va ser  excepcional, sempre molt atents i amb un extra d’amabilitat.

Molt contents d’haver fet una primera ullada, amb un cap de setmana, a una històrica ciutat europea!