Search
Àsia / Gili / Indonèsia / La Volta al Món / Sud-Est Asiàtic

DE GUIRI A LES GILI

Aquest cop no ens vam desviar gens de la ruta marcada que tothom fa quan visita Indonèsia uns dies. Després de Bali era l’hora de les Gili que queden ben a prop de Lombok i amb fàcil accés amb barca des de la costa balinesa. Són un conjunt de tres illes; Gili Air, Gili Meno i la que vam triar nosaltres per quedar-nos, Gili Trawagan.

Aquesta és coneguda per tenir més ambient que la resta, potser les altres destinades més al relax, però nosaltres no vam trobar un excessiu festival segurament per ser època de ramadà. Ens trobàvem a un dels extrems del carrer principal, just davant de Turtle Point, en el Dànima Resort, a 10 minuts caminant del centre. Una zona tranquil·la, sense el soroll de la música per la nit però si amb una Mezquita a prop que a les tantes de la matinada ens va fer recordar que tornàvem a ser en territori musulmà.

Els nostres dies a les Gili, amb l’Anna i la Cuca que venien del fred hivern de Catalunya, va ser platja i més platja. La zona de davant de l’hotel era un bon punt per fer snorkel i veure tortugues marines nedant a poc metres. Cada cop que sortíem en trobàvem alguna i això sempre fa il·lusió. A l’illa li vam fer la vota caminant molt tranquil·lament amb un parell d’hores per veure les opcions que ofereix. Just a l’altre banda del resort està el punt on es concentra tothom per veure la posta de sol que no deixa de ser espectacular, amb el volcà balinès Mt Agung de fons.

El tema del menjar ens va sorprendre gratament. Hi ha restaurants elegants i segurament cars però també molta oferta econòmica i local molt bé de preu. Al centre, està ple de paradetes amb peix i marisc fresc acabat de pescar que et preparen a la brasa en un moment. També hi ha el famós restaurant de pizzes, el Regina, del qual diuen que són unes de les millors pizzes del sud-est asiàtic. Nosaltres hi vam anar i realment estan boníssimes!

La joia als 4 dies que vam passar a les Gili va ser el busseig. No perquè fos un lloc especialment bonic, tot el contrari ja que la majoria del coral està mort a causa de la pesca amb explosius que es practicava anys enrere, sinó perquè va ser la primera immersió de l’Anna i la Cuca. Venien amb moltes ganes de provar el submarinisme i van sortir encantades, tant que volien començar el curs de l’Open Water.

Elles van fer el Discovery, una petita introducció acompanyats en tot moment d’un instructor català, en Wilmart, que vam conèixer a Buddha Dive. Va ser una immersió llarga, amb molta corrent que ens va transportar fins a 3 spots diferents del nord de l’illa. Una bona experiència i un gran record que s’emporten d’aquestes vacances!

ARTICLES MÉS LLEGITS
Sponsor
CATEGORIES DEL BLOG
MILLORS PAÏSOS PER VISITAR 2024
MILLORS CIUTATS PER VISITAR 2024
PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com