Search
Aràbia Saudí / Dive / Orient Mitjà

LIVEABOARD PER LES FARASAN BANK D’ARÀBIA SAUDÍ

El gran motiu per la nostra visita a Aràbia Saudí ha estat, sens dubte, embarcar-nos en un liveaboard per la costa saudita del Mar Roig amb Ocean Breeze.

Després d’una primer experiència d’aquest tipus de safaris per les illes Similan de Tailàndia i per l’arxipèlag de les Bahames, teníem moltes ganes de descobrir el fons marí d’uns dels indrets que més bé ens havien parlat.

La part més coneguda del Mar Roig és clarament Egipte, on desenes i desenes de vaixells organitzen aquestes sortides per descobrir la zona més septentrional. Com ja hi vam ser l’any passat, sense bussejar però si visitant el país, ens venia de gust fer alguna cosa diferent, conèixer un nou país i Aràbia Saudí se’ns presentava com una opció ideal.

Després d’aclimatar-nos els primers dos dies a la ciutat de Jeddah, iniciàvem tota una setmana de vaixell amb 21 persones més d’arreu del món.

Elmonda, un iot de 40 metres amb 12 cabines i tot tipus de facilitats ens acollia per descobrir les Farasan Bank, una petit arxipèlag situat a tres hores al sud de Jeddah.

La dinàmica del liveaboard era fàcil, 4 bussejos al dia, tots els àpats inclosos i entre mig temps per descansar, socialitzar o fer altres activitats com snorkeling.

El primer dive estava programat a les 6:30 del matí, ben d’hora per aprofitar les hores de sol. A la tornada, l’esmorzar i temps lliure fins el següent que estava programat a les 10:30h.

Després de les dues primeres immersions arribàvem a l’hora de dinar i una mica més de temps lliure fins la tercera, a les 14:30h.

Uns quants snacks per berenar i preparació per l’últim i nocturn dive a les 18:30h, que a vegades substituíem per una immersió durant la posta de sol, no només per bussejar amb els impactant colors rogencs sinó també per veure el diferent comportament d’alguns animals a aquesta hora del dia.

Aquest va ser el programa base que vam seguir durant tota la setmana i que no se’ns va fer gens pesat. De fet, haguéssim agraït inclús algun dive més algun dia per acabar de completar la jornada.

S’ha de dir que les temperatures a l’Aràbia Saudí, sobretot a la costa oest, durant aquesta època de l’any són realment altes. Parlem de més de 30 graus a finals de Novembre durant el dia i, amb una sensació de xafogor molt elevada.

Això comporta un problema associat: l’escalfament del mar en aquesta regió i per conseqüència l’impacte directe que té amb la fauna marina.

En totes les immersions que vam fer, l’aigua estava a 30.C i això dificulta la vida de molts coralls i de grans animals que busquen temperatures més fredes cap al nord.

D’animals més grans vam poder veure alguns taurons, tortugues i dofins, més enllà de grans grups de peixos com Napoleons i barracudes. La majoria dels dives es centraven bàsicament en borrejar alguns coralls o parets vertical que feien frontera amb la immensitat blava del mar obert.

Amb dos instructors a bord, teníem la llibertat per escollir amb quin dels dos preferíem bussejar i fins i tot, en alguns casos i mantenint la seguretat, quan era una ubicació repetida podíem sortir cadascú amb la seva parella o amb grups més reduïts.

Els bussejos de nit, que no van ser cada dia, intentàvem mantenir una profunditat màxima de 10-12 metres i observar la vida nocturna i de caça que es produïen ens els diferents esculls de corall.

Si d’una cosa vam sortir enamorats va ser de tota la tripulació del iot. El personal de cuina, el personal de cabina, tots els ajudants en el tema del bussejos, el capità, manteniment,… una tripulació de 10. Se’ns dubte la gran diferència i el que fa que la setmana sigui especial.

Un servei i una atenció individual increïble, vam tenir la gran sort de compartir aquests dies amb gent molt atenta i professional.

El valor afegit d’aquest tipus de viatges és que no t’has de preocupar de res, excepte de gaudir i bussejar. Tots els àpats inclosos i bona qualitat. Un bufet lliure per dinar i sopar amb diferents plats cada dia diferents i, acostumaven a ser tradicionals i locals, cosa que agraíem per provar especialitats del país. També preparaven algunes opcions més internacionals i típics snacks de mitja tarda que ens encantaven després d’una intensa jornada sota de l’aigua.

Personalment, ens va agradar molt l’experiència. Destacaríem com a punts forts la idea de conèixer un nou país i un nou mar que no havíem estat abans. Un ambient i una organització de primera. Des de la recollida a l’hotel fins al comiat a l’aeroport, tot ben organitzat. Sobretot el personal, els instructors, l’equipament, el menjar i el iot en general.

Vam quedar una mica xafats amb les immersions, ja que les expectatives eren trobar alguns animals més grans i amb més quantitat. No va ser perquè no ho intentéssim, però amb la natura ja se sap.

Ja tenim ganes de seguir sumant dives junts, de moment, ja en van més de 125!

Últims viatges
Sponsor
Sponsor
Discount up to 45% for this road trip this month.