Search
Àsia / Filipines / La Volta al Món / Malapascua / Sud-Est Asiàtic / Visayas

ELS TAURONS DE MALAPASCUA

Malapascua és una petita illa al nord de Cebú, tan petita que es pot recorre a peu de punta a punta en 40 minuts i que ofereix unes platges i una vida local digne de passar-hi uns dies.

Per arribar-hi vam anar fins la terminal nord de Cebú, on surten busos fins a Maya, l’extrem nord de l’illa en 5-6 hores. Allà, surten embarcacions petites cada cop que s’omplen fins a Malapascua en un trajecte de 30 minuts.

Malapascua és coneguda per les seves immersions amb taurons guineu (zorro o thresher), uns taurons que tenen la cua molt llarga i que fan servir per estabornir els peixos. Nosaltres vam anar a fer la immersió amb Fun & Sun, Dive & Travel, una de les escoles de l’illa que tenen els preus més competitius i que també ofereixen cursos per obtenir l’Open Water o l’Advance. Nosaltres, al tenir ja el certificat Advance, vam poder fer la immersió ja que es troben a 30 metres. Ben d’hora pel matí pugen des de les profunditat per netejar-se, sempre sobre les 5:30 – 6:30.

La immersió en sí no té res d’especial, una zona amb molta corrent i molt poca visibilitat. S’arriba fins a la profunditat on hi ha unes cordes fixes per no traspassar i s’espera a que apareixin els taurons. Com només es poden veure en una hora en concret, totes les escoles aprofiten per anar-hi i s’acumula moltíssima gent en un espai reduït, sobretot molts xinos ben equipats amb les seves càmeres de fotos. La nostra sort amb els bitxos grans del mar està d’esquena, igual que amb les manta raya a Indonèsia. Cada dia havien vist una pila de taurons, doncs el dia que hi vam anar, vam poder veure només un de lluny, amb poca visibilitat i quan ja estàvem a punt de pujar. Una pena.

El dia següent, vam anar un altre cop amb Fun & Sun, Dive & Travel a fer una excursió de submarinisme a Gato Island, ben a prop de Malapascua. Allà les aigües són més transparents, amb més visibilitat i vam fer la nostra primera immersió per dins d’una cova. Un cop dins, a la foscor i només enfocant amb les llanternes ens vam trobar un tauró de punta negra que ens estava esperant, una passada!

La vida a Malapascua és tranquil·la, tranquil·la menys els caps de setmana on treuen quatre o cinc bafles de dos metres al carrer i es comencen a muntar la seva pròpia festa. És molt graciós de veure, música a tota pastilla i quatre locals ballant tot el dia. Per menjar l’oferta és molt ample, sobretot al market on hi ha uns quants restaurants locals amb menjar molt bo i molt barat. Recomanem el curry i el pollastre a l’ast que fan cada nit, increïbles.

Si es vol platges, la millor opció és al nord de l’illa. Pràcticament no hi ha ningú en una preciosa platja de sorra blanca i aigua turquesa. El trajecte fins allà es pot fer caminant mentre es passa entre mig dels petits pobles que es troben a banda i banda del camí.

Nosaltres escollim IATI SEGUROS per viatjar pel món. Vols saber perquè? 5% de descompte en totes les cobertures!

 

 

 

 

Últims viatges
Sponsor
Sponsor
Discount up to 45% for this road trip this month.