Search
Àsia / La Volta al Món / Maldives / Male

MALE, ENTRADA I SORTIDA A LES MALDIVES

Male és el principal punt d’entrada i de sortida del país ja que té l’aeroport internacional principal per on arriben gairebé tots els vols. És un lloc de pas obligatori abans de fer via cap a una de les illes paradisíaques de les Maldives. Si que hi ha molta gent que des de l’aeroport agafa un altre vol o una embarcació rapida directa a les illes però si es té una mica de temps val la pena passar com a molt una nit per veure la ciutat i com viu la gent local.

Sovint segons l’horari de arribada o sortida no queda més remei que dormir a Male i això és el que ens va passar a nosaltres. Vam estar de sort perquè vam trobar dos allotjaments que estaven molt i molt bé i ens vam sentir molt còmodes. El dia que vam arribar vam anar al Somerset Inn i l’últim dia abans de marxar al The Somerset Hotel, dos allotjaments germans, de la mateixa companyia i ben a prop l’un de l’altre, al centre de Male. Molt còmodes per poder passar un parell de nits al arribar o abans de marxar. La nostra experiència en els dos hotels AQUÍ.

Male no té res a veure amb la resta d’illes de Maldives. Si poden veure edificis alts, carrers asfaltats i comerços a tot arreu, força tràfic sobretot en hores punta i molta gent al carrer. Es nota molt la religió musulmana del país, sobretot a la capital on les dones van tapades inclús a la platja i on es poden veure mesquites pel centre. També hi ha molts joves estudiants i és que la tassa d’alfabetització és elevada.

L’alcohol està absolutament prohibit en tot el país, només es pot veure en els resorts privats que tenen la seva pròpia illeta o ens alguns vaixells que es queden fondejant davant la costa i es fan servir com a bars. Poden haver penes inclús de presó si atrapen algú bevent, una presó que per cert, es troba a Maafushi.

Una de les coses més interessants que es pot fer a Male, sobretot pel matí, és anar a veure els mercats que es troben al nord de l’illa. Hi ha mercat local de fruites i verdures però el més espectacular és el de peix. Desenes de peixaters esperen cada dia que portin la pesca per preparar les comandes. Arriben sobretot tonyines gegants que amb un moment filetejant per poder vendre a trossos. És un lloc força concorregut amb molta vida i obligat d’anar-hi si s’està a la capital. Dins la ciutat, a part de visitar les mesquites, es pot passejar pel Sultan Park o pel monument a les víctimes del tsunami de 2004 que també va afectar i molt al país més baix del món.

Marxem de les Maldives amb dues sensacions diferents. Per un costat contents d’haver vist un país com aquest, totalment diferent als que havíem estat abans, amb una cultura tan marcada on s’ha pogut veure més accentuat en els pobles locals. Veure com viu la gent amb la tranquil·litat i la calma d’aquest estil de vida és, si més no, curiós. Marxem contents d’haver pogut bussejar i veure l’espectacular vida marina que té les Maldives, una autèntica obra d’art sota l’aigua. Per altre banda marxem amb la sensació que ens ha faltat provar un d’aquests súper hotels al mar en vil·les privades d’autèntic luxe però amb uns preus desorbitats i ens hem quedat amb les ganes de fer un liveaboard per algun atol del país. El millor és que sempre podem tornar, per veure altres illes locals i qui sap si potser provar un hotel o un creuer d’aquests.

Últims viatges
Sponsor
Sponsor
Discount up to 45% for this road trip this month.