Search
Argentina / La Volta al Món / Mendoza / Sud Amèrica

MENDOZA TERRA DE (MOLTS) VINS

Els nostres plans inicials no passaven per visitar Argentina fins arribar a la Patagònia. Després d’aterrar a Santiago procedents d’Illa de Pasqua vam decidir que ens venia de gust provar el vi argentí, i el d’aquesta regió de Mendoza és molt conegut, així que després de trobar un vol barat cap allà vam anar per passar tres dies entre vinyes i bodegues.

Mendoza es troba a la part central-oest del país, a només 1 hora d’avió de Santiago i 6 en bus creuant tota la serralada dels Andes. Era el primer cop que visitàvem un país que ens fa especial il·lusió com Argentina (exceptuant les poques hores que vam estar a la part argentina de les cataractes d’Iguazú). Històricament, aquesta ciutat va ser lloc de residencia de San Martín, un dels llibertadors d’Amèrica per les seves campanyes revolucionaries en la llibertat de Xile, Argentina i Perú. Aquest fet té molta importància a la zona i es nota al carrer, on es veuen places centrals i avingudes amb el nom de San Martín. Inclús hi ha un museu a prop de la seva residencia, una zona sanmartiniana que estan potenciant per atraure més turisme i adequar-la a la ciutat.  

                    

Si és conegut avui en dia Mendoza és sobretot gràcies a la producció de grans vins que aquestes terres ofereixen. Argentina és el major productor de vi de Sud Amèrica i top 5 del món, amb una qualitat que ha anat augmentant els últims anys i, molt arrelada a una dieta més “mediterrània” que ha anat adquirint el país.

El raïm que es produeix en aquesta zona de la serralada y pre-serralada Andina és de gran qualitat, amb un clima idoni ja que hi ha moltes hores de sol durant l’època de producció i un sòl amb molta matèria orgànica.

Nosaltres vam tenir la sort de cara per conèixer les diferents bodegues a través del Bus Vitivínicola. Es tracta d’un bus que ofereix cada dia una ruta diferents per les vinyes i bodegues de la zona, de manera que es pot agafar en varies jornades per conèixer diferents estils i classes de vi. Aquest bus té un guia que va explicant les bodegues a visitar i curiositats de la zona.

És una forma ideal de visitar les bodegues més recomanades, fer les cates i no preocupar-se d’agafar cap vehicle, ja que podem dir que al cap de pocs tasts l’alcohol comença a fer el seu efecte. Si s’opta pel dia sencer es visiten un total de 4 bodegues, amb els tours i les cates pertinents i es dina en una d’elles menjar típic de regió molt elaborat.

En el nostre cas vam agafar el bus vitivinícola un divendres i un dissabte i podem dir que ens va encantar. El bus ens va passar a buscar en un dels hotels de la ciutat (tenen molts punts de recollida per Mendoza i rodalies) a les 8.30h del matí i a les 9.30h ja estàvem fent la primera cata del dia. Hi ha de totes les varietats; vins espumosos, negres, rosats, blancs, i de diferents tipus de raïm. Amb dos dies vam visitar un total de 8 bodegues diferents i cada una amb el seu atractiu particular. Vam poder gaudir de la gastronomia de la regió a la bodega Séptima, per nosaltres una de les millors bodegues, del grup Codorniu i amb un menjar exquisit, simplement ens va encantar. En aquest tipus de tour, a més de rebre les explicacions de la producció dels vins, fer una cata de 4 o 5 copes per bodega (sí, s’acaba el dia molt content) i degustar la gastronomia de la regió amb el seu maridatge, per suposat; també es contemplen els impressionants paisatges de les vinyes al peu dels Andes, tot un espectacle i molt recomanat.

El nostre allotjament estava situat justament en la zona de San Martín, va ser Alojamiento Mayam. La casa particular del Mario, on hi viu i té habitacions per tots aquells que busquen una bona zona per quedar-se a només 10 minuts caminat del centre. El lloc és senzill però suficient, amb bany compartit, bon wifi i possibilitat de cuinar i rentar la roba.

A part de les visites a les bodegues, la ciutat a nosaltres no ens va oferir gaire cosa més. El centre no està malament per donar-hi una volta però és ràpid de veure. Hi ha un parc gran on es pot fer un passeig interessant però no ens va acabar d’entrar com a ciutat.  Vam aprofitar l’última tarda, abans d’agafar el bus nit cap a Santiago, per anar al cinema i veure la nova entrega de Star Wars, hi ha coses que per molt lluny de casa que un estigui sempre venen de gust!

ARTICLES MÉS LLEGITS
Sponsor
CATEGORIES DEL BLOG
MILLORS PAÏSOS PER VISITAR 2024
MILLORS CIUTATS PER VISITAR 2024
PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com