Search
Àsia / Japó / La Volta al Món / Miyajima

MIYAJIMA, L’ILLA SAGRADA

Miyajima és i ha de ser un dels punts a visitar en qualsevol ruta pel Japó. Molta gent la visita durant un dia fent camp base a Hiroshima i, aquest era el nostre pla inicial, però recomanem fer-hi al menys un nit.

A Miyajima és fàcil arribar des d’Hiroshima, on s’agafa el tramvia i et deixa a l’estació de ferri que hi ha just al davant per creuar amb menys de 10 minuts cap a l’illa sagrada. També és pot fer una excursió des de Kioto o Osaka amb el shinkansen, el tren d’alta velocitat.

Un cop allà la primera visita que recomanem fer és el temple d’Itsukushima i la seva torii flotant. És un dels santuaris més famosos de tot Japó, s’ha de pagar per entrar i recomanem anar quan la marea és alta i l’aigua passa per sota de les passarel·les que connecten les diferents sales internes. Des d’allà hi ha molt bones vistes a la gran torii que està encarada al temple. Aquesta torii d’Itsukushima és considerada pels propis japonesos com un dels tres paisatges més bonics de tot el país.

Seguint la nostra mala sort amb les atraccions principals de Japó, estava en obres de reparació quan hi vam anar. Uns andamis a cada un dels seus pilars va fer que ens arruïnés les vistes. Tot i així, per suposat mereix la pena veure-ho i és que les obres es preveu que durin tot un any sencer fins a l’estiu de 2020.

La torii originaria es va construir el 1168 i degut a la seva situació sobre el mar i que està construïda amb fusta s’ha anat canviant al llarg del temps. Es contempla que l’actual és la vuitena de la història i està pintada d’aquest vermell ataronjat per espantar els mals esperits.

Tot i ser el santuari principal de Miyajima, no és l’únic temple que hi ha. De fet, un dels més interessants està a pocs metres cap a l’interior. El Daishoin Temple, un temple budista ple de sales interiors amb fanalets de bronze. A més, aquí es poden trobar els Jizo, divinitats guardianes dels viatgers i dels nens morts, estan per tot el mont Misen i es troben decorats amb barrets de llana. Hi ha diferents rutes de senderisme de 2-3 hores que pugen el mont Misen i passen per temples i boscos amb paisatges realment idilics.

Per nosaltres el millor de Miyajima no són els temples sinó tota la espiritualitat que es respira per l’illa. Des del seu centre amb el carrer comercial Omotesando, on es poden provar les famoses ostres fresques a la brasa o els momiji manju, uns dolços amb molts sabors diferents a dins. Això sí, sense oblidar-nos els Onomiyakis, que igual que a Hiroshima, són part de la gastronomia més característica de la zona i, estan boníssims! El carrer és força turístic i està ple de gent tot i que és agradable passejar i entrar a les botigues de artesania o de menjar que hi ha a banda i banda.

Al centre, una mica més elevat, es troba la sala de fusta de Senjokaku i la seva pagoda de cinc plantes Goju no to, una de les visites més famoses a l’illa. Recomanem fer una volta pels carrerons del centre i passejar pel Yamabe no Komichi, que va per la part alta del poble, arriba fins el santuari d’Itsukushima i es tenen unes vistes fantàstiques del torii i de les cases tradicionals de Miyajima. Durant el camí ens vam anar trobar els cérvols salvatges que es troben per tota l’illa i que viuen lliurament en els boscos de Miyajima.

La nostra visita a l’illa de Miyajima será sempre recordada per passar-hi una nit en un dels millors ryokans de tot el país, l’Iwaso Ryokan, ubicat dins del parc Momijidani on hi passa un rierol i està ple de pons entre mig dels boscos. És un ryokan espectacular entre la natura, a l’estil tradicional japonès i amb zona de banys termals. A nosaltres ens van donar una vil·la privada, una casa sencera per passar una nit on ens van servir el sopar i l’esmorzar el dia següent pel matí. Vam dormir en el menjador principal amb dos futons tradicionals i ens vam sentir plenament a l’època dels samurais per una nit. Una autèntica experiència que es pot veure sencera AQUÍ.

Aquella mateixa nit, vam sortir amb les yukates, els vestits tradicionals que ens havien deixat durant l’estància i vam anar a veure la famosa torii tota il·luminada. El ryokan es troba a 5 minuts caminant i es un bon passeig per veure el poble completament sense ningú, amb la tranquil·litat que no hi ha durant el dia i amb algun que altre cérvol passejant abans d’anar a dormir.

Recomanem plenament no perdre’s la visita a l’illa durant qualsevol viatge a Japó, ja sigui amb una petita excursió d’un dia des de Hiroshima o millor, passar una o dues nits i aprofitar per fer alguna de les seves caminades i gaudir de la tranquil·litat quan la gent marxa a mitja tarda. Això sí, a poder ser sempre en algun autèntic ryokan nipó.

Últims viatges
Sponsor
Sponsor
Discount up to 45% for this road trip this month.