Search
Àsia / Filipines / La Volta al Món / Moalboal / Sud-Est Asiàtic / Visayas

SARDINES I UNA GRAN SORPRESA A MOALBOAL

Moalboal ha estat la nostra següent parada després de Malapascua. Com anàvem direcció sud, vam decidir quedar-nos un parell de nits en aquesta petita localitat costera. És un lloc que ve de pas i que és divertit parar-hi perquè aquí es troba un banc gegant de sardines permanent, a molt pocs metres de la costa. Diuen que és l’únic lloc en el món on es troben de forma permanent, a Sudàfrica estan estacionals però aquí es troben tot l’any.

Així doncs, vam llogar unes ulleres i uns peus d’ànec i ens vam capbussar per nedar entre mig de tantes sardines. La sensació és xulíssima ja que es troben molt a prop de la superfície, pots arribar a posar-te a dins i quedar envoltat pels peixos.

La nostra mala sort en trobar-nos grans animals marins es va girar de cara aquella mateixa tarda. Mentre nedàvem entre les sardines, fent snorkel, els dos sols i molt tranquils, alguna cosa va tocar l’esquena de l’Estel… Jo, uns metres més endavant em vaig donar la volta i em vaig trobar de cara amb un tauró balena! Sí, una cria de 5 o 6 metres havia arribat fins la costa, allà mateix on érem nosaltres i ens va estar perseguint durant uns minuts. El peix més gran del món, el tauró balena, ens va venir a veure de manera inesperada per saber que carai érem. Tot seguit, va anar a veure un submarinista que es trobava sota nostre i va ser a partir d’aquí quan va començar arribar gent per nedar amb aquesta cria.

A Oslob, a l’altre banda d’on estàvem també es poden veure taurons balena però d’una forma molt diferent. Nosaltres no hi hem anat, però ens hem trobat a molta gent que sí i no és gens recomanat. Fan dels taurons balena un negoci sense respecte. Els atrauen donant-l’os de menjar pells de gamba i canviant no només la seva dieta sinó també la seva migració ja que es queden residents allà matiex.

Es formen llargues cues d’hora pel matí per pujar en un vaixell i banyar-se a pocs metres de la costa amb els taurons només durant 30 minuts, envoltats de gent, d’altres embarcacions i amb l’aigua bruta closques de gamba. Gens recomanat. Molt millor esperar a tenir un cop de sort i trobar-les o anar a buscar-les mar endins!

(Com havia de ser una simple capbuçada vam posar la càmara a carregar, així que aquest cop no tenim fotos del tauró balena)

 

ARTICLES MÉS LLEGITS
Sponsor
CATEGORIES DEL BLOG
MILLORS PAÏSOS PER VISITAR 2024
MILLORS CIUTATS PER VISITAR 2024
PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com