Search
Aniversari / Catalunya / Costa Brava / Escapades / Medes / Montgrí

CELEBRANT ELS 31 ENTRE EL MONTGRÍ I LES MEDES

Si fa dos anys celebràvem el meus vint-i-tots a la piscina més famosa del món a Singapur i l’any passat els trenta a la capital de Mongòlia, aquest tocava quedar-se a prop de casa, després d’un difícil confinament i d’una situació crítica per poder viatjar.

Vam decidir anar a passar uns dies a la Costa Brava, on l’Estel em va organitzar una jornada de sorpreses i d’activitats increïble.

Ens vam allotjar a Torroella de Montgrí on hi ha l’hotel Molí del Mig de URH, un antic molí del s XV restaurat i convertit en hotel de quatre estrelles mesclant unes instal·lacions modernes i de vanguardia en mig dels camps de l’Empordà.

Vam passar un parell de dies entre el massís del Montgrí, una formació calcària que fa frontera natural entre el baix i l’alt Empordà i la costa de l’Estartit on destaquen les espectaculars illes Medes just al davant.

Vam arribar el dia abans del meu aniversari i de camí vam decidir parar a dos pobles medievals de la província de Girona que teníem ganes de visitar. El primer, Peratallada, un petit poble molt ben conservat amb edificis de pedra i construccions medievals dins d’una muralla del segle XII-XIII que defensava el seu castell de fa gairebé mil anys.

S’ha d’aparcar el cotxe a fora de poble per poder fer un passeig pel seu casc antic peatonal. A dins ens trobem amb una de les viles medievals més ben conservades de Catalunya, ideal per fer-se una idea de l’arquitectura de l’època i amb una bona oferta de restaurants.

Tot seguit ens vam dirigir a Pals, que queda molt a prop, per tancar la ruta dels pobles medievals i dinar una paella a dins del centre històric. El casc antic està ubicat a la part alta i s’ha de deixar el cotxe a baix per pujar caminant. Només arribar pels seus carrers empedrats es troba la plaça Major on hi ha la porta de la Vila que dona accés al centre de l’antic municipi. Aquí es poden veure antigues tombes excavades a la roca de l’època del Visigots.

De l’antic castell només en queda la torre romànica que avui marca les hores i els quarts, ja que va ser desmantellat per construir l’església de Sant Pere a la que s’hi pot entrar.

Dos pobles que val molt la pena recorre i veure totes les construccions característiques de l’època medieval. Passejar pels seus carrers empedrats, veure les muralles o visitar alguns dels seus mercats que organitzen durant l’any.  

MOLÍ DEL MIG DE URH

A mitja tarda vam arribar al Molí del Mig by URH, ubicat a les afores de Torroella de Montgrí, on un vell molí s’ha fusionat amb una arquitectura moderna per oferir un conjunt d’habitacions i un restaurant obert al públic de primera qualitat.

La nostra habitació estava a dins del molí restaurat, a la zona antiga on hi ha la recepció. Una suite amb el bany obert i amb vites al jardí on hi ha la piscina.

Vam aprofitar les primeres hores de la tarda per quedar-nos justament a la piscina, per relaxar-nos i per passar la intensa calor que feia. Hi ha varies activitats que es poden fer allà mateix com gaudir del spa i els tractaments que ofereixen, practicar el pàdel en alguna de les seves tres pistes que tenen allà mateix o llogar unes bicicletes per anar a fer una ruta per les rodalies.

Nosaltres, al baixar el sol, vam decidir anar a visitar el Castell de Montgrí que es troba molt a prop de l’hotel per anar a gaudir de la posta de sol des de dalt. Aquest castell del segle XIV i ubicat a sobre el massís, és una fortificació inacabada per dins però que encara conserva les seves muralles i les quatre torres a les cantonades. Per pujar-hi s’ha de seguir un camí ben marcat que en uns 40 minuts et porta fins a dalt des d’on s’obtenen unes vistes impressionants a tota la plana, a les illes Medes, al golf de Roses i al capvespre, a una posta de sol de pel·lícula.

A la nit, vam tornar al Molí del Mig on teníem reserva per sopar, a la seva terrassa, el menú que hi ha inclòs en la mitja pensió. Una terrassa molt acollidora on vam compartir una amanida de croquetes de carn d’olla i un saltejat de pasta i de segons vam menjar un bacallà amb tempura i romesco. Per acabar vam escollir una cassoleta de ganache de xocolata, tot acompanyat amb un parell de copes de vi.

L’últim dia vam anar a esmorzar seguint totes les mesures de seguretat que hi ha estipulades a causa del Còvid. Hi ha l’opció d’esmorzar a dins del restaurant o a la seva terrassa i ells mateixos preparen un cistell individual per habitació amb tot el menjar a dins. Croissants, muffins, suc i aigua, fruita, embotit i es poden demanar torrades i ous al gust a part. Un mètode que han hagut d’utilitzar per seguir amb les normes i oferir un bon servei al mateix temps.

Aquell matí vam aprofitar per quedar-nos a la piscina i relaxar-nos gaudint de l’esplèndid dia que feia. Vam aprofitar les instal·lacions de l’hotel per descansar després d’un dia d’aniversari molt intens i amb moltes emocions.

El dia del meu aniversari ens vam llevar al Molí del Mig i després d’esmorzar a la terrassa l’Estel ja em tenia preparada la primera sorpresa del dia. Teníem una reserva per anar a bussejar a les illes Medes! Després de 100 immersions arreu del món, tocava fer-ho per primera vegada a Catalunya i al mar Mediterrani, cosa que ens feia especial il·lusió.

Vam anar amb LA SIRENA Diving Center, ubicats al costat del moll del port i amb unes instal·lacions de primera. Fan sortides diàries a les Illes Medes, atractiu principal de la zona. Tot ho tenen molt ben organitzat i només arribar ja ens vam preparar tot el material en caixes que es carreguen al camió per portar-les als vaixells que queden molt a prop.

Com som bastant fredolics sota l’aigua estàvem dubitatius si després de bussejar en els 21 graus que estava l’aigua de les Medes sortiríem congelats però hem de dir que no vam passar fred en cap moment ja que el neoprè de 5mm amb caputxa i peücs fa que el busseig sigui més que agradable.

Vam anar juntament amb altres submarinistes i instructors titulats ja que en el centre fan qualsevol tipus de cursos i ens vam llençar des d’un dels seus 4 vaixells per conèixer el fons de les Medes durant més de tres quarts d’hora. És una immersió fàcil, no massa profunda, on vam passar per dins d’algunes formacions rocoses, vam veure corall i uns meros gegants.

La veritat que ens va encantar, un bon lloc per bussejar a prop de casa i la seva amabilitat i confiança va fer que tinguem ganes de repetir el més aviat possible. Tot el material estava amb unes condicions perfectes i de molt bona qualitat, cosa que valorem i ens va encantar l’ascensor que tenen en el vaixell per sortir de l’aigua, mai abans ens ho havíem trobat!

A mitja tarda, després de dinar un arròs negre amb musclos i xipirons davant del port de l’Estartit, vam anar a fer el segon plà del dia: una sortida amb barca per les cales i seguint tota la costa escarpada fins a l’Escala.

Vam agafar una barca petita d’aquelles que no es necessita llicència i que permet seguir les millors cales de la zona sense haver de fer les llargues rutes pels camins de ronda. Una de les casetes de fusta que hi ha davant del port és del companys de PESCA ESTARTIT i d’ESTARTIT RENT A BOAT que s’han unit per oferir una flota més gran de barques.

Es poden agafar diferent tipus d’embarcacions segons el nombre de persones durant tot el dia o mitja jornada. Nosaltres vam aprofitar poc menys de 4 hores per arribar fins a la Cala Montgó i anar parant en els diferents racons de la costa que ens interessava per fer banyets i gaudir del paisatge. Vam passar per la pedra foradada, la cala Ferriol o la cala Pedrosa i hi ha l’opció d’anar a les Medes i fer snorkel pel voltant.

És una activitat molt recomanable que surt molt a compte, sobretot per grups de 6 o més persones per llogar-lo tot el dia. A nosaltres ens va encantar i va ser el primer cop que conduíem una barqueta nosaltres mateixos. Un molt bon pla de dia que no tothom sap que es pot fer sense tenir llicència

Ja per la nit, m’esperava l’última sorpresa del dia, un súper sopar romàntic a la LA BÒBILA, un encantador restaurant japonès de Corsà a pocs minuts de Torroella, l’Estartit o Girona.

La Bòbila és un gran projecte que engloba quatre conceptes diferents; la decoració, amb dues grans naus on hi tenen un showroom d’arquitectura i elements de decoració de diferents estils, molts d’ells restaurats i exposats per la venta. L’arquitectura, on fan projectes integrals de decoració i tenen un taller de restauració; l’organització d’esdeveniments, com casaments o festes dins de la pròpia nau o en el seu pati i, el restaurant, amb un concepte d’alta gastronomia japonesa amb una alta qualitat del producte.

A nosaltres senzillament ens va encantar. Un local molt acollidor al costat de la nau on hi tenen l’exposició, preparen una carta variada de menjar japonès amb taules a la terrassa o en el seu menjador principal.

Només arribar ja ens tenien preparada un taula romàntica per acabar de celebrar el meu aniversari. Som molt fans de la gastronomia japonesa, molt més després de viatjar 5 setmanes pel país del sol naixent. Com ens agradava tota la carta, ens vam deixar recomanar pel metre perquè ens portés una varietat dels plats i del sushi que més agradava.

La veritat és que la vam encertar de ple, només començar vam fer uns entrants típics com els edamame, amb un toc picant i una varietat de gyozas que són la nostra debilitat. Vam acompanyar tot el sopar amb un vi blanc que no coneixíem i ens va encantar. La millor part encara estava per venir, una varietat de sushi que ens va escollir per nosaltres; makis de salmó amb maduixes, tonyina i llagostí arrebossat amb mango, sashimi de ventresca de tonyina boníssim i diferents nigiris entre el que destaca el de La Bòbila de ventresca de tonyina amb foie flamejat. In-cre-ï-ble! Vam acabar compartint un filet amb arròs salvatge i sèsam deliciós.

La veritat és que feia molt temps que no menjàvem japonès i vam gaudir com uns nens petits. El postres vam demanar un pastís de formatge de la casa i van tenir el gran detall de portar-lo amb una copa de cava i una espelma per poder bufar i demanar el desig del meu aniversari.

Abans de marxar ens van ensenyar les naus del costat, que aquestes hores ja estaven tancades, on tenen tots els productes d’exposició i decoració a la venta. A més, tenen dos forns antics convertits en sales privades per sopar amb grups o una més petita per fer una cita romàntica i personal.

Un lloc molt encantador, amb molt de gust i amb un menjar de primera que val la pena visitar quan s’està per la zona. Per nosaltres va ser el punt i final a un increïble dia d’aniversari, impossible acabar millor!

Últims viatges
Sponsor
Sponsor
Discount up to 45% for this road trip this month.