Search
Àsia / Japó / La Volta al Món / Nara

NARA I ELS SEUS CÈRVOLS URBANS

Nara va ser la capital de l’imperi japonès en l’època de medieval i avui en dia encara queden restes de temples ben conservats i considerats Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO. Si bé és cert que hi ha un gran llegat històric en la capital de la prefectura, Nara és un gran atractiu turístic gràcies a la gran quantitat de cérvols que hi ha pels carrers de la ciutat.

Nara s’ha convertit en un dels punts més visitats de Japó i això és degut entre altres coses als centenars de cérvols que hi ha vivint lliurament sobretot als parcs principals. Només ens va caldre sortir del metro a primera hora del matí per topar-nos amb els primers cérvols, dos mascles enmig de la vorera aixecant les potes del davant i donant-se cops amb les banyes. Pocs metres més endavant vam veure un cartell que advertia que alguns cérvols poden ser agressius en busca de menjar, agafar les bosses dels ciutadans o inclús poden arribar a mossegar però la nostra experiència va ser totalment al revers.

Els cérvols són considerats missatgers dels Deus i estan protegits, n’hi ha més d’un milers voltant pels parcs i pels carrers. És molt comú, i està permès, comprar un paquet de galetes especials per ells i alimentar-los mentre et persegueixen o t’intenten agafar-la de les mans.  Nosaltres i vam anar d’hora pel matí i vam poder estar una estona amb ells sense gaire aglomeració de gent i sense que el sol cremés com poques hores més tard. Els cérvols van fer que fos un dia especial i diferent a la resta de visites que hem fet.

Òbviament també hi ha temples i altres coses a fer a Nara. Per començar vam anar al temple Todaiji amb el seu gran Buda i la porta Nandai-mon. Segurament el punt principal culturalment parlant de la ciutat, on només entrar ja es passa per aquesta porta de fusta de 20 metres. Tot seguit s’arriba al pavelló on hi ha el Gran Buda de bronze, de 15 metres d’alçada, que va ser construït el segle VIII (ara només queda una part) i amb gran importància al ser un dels temples principals del país en aquella època.

Un dels temples que més ens va agradar és el Kasugha Taisha, declarat Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO, només caminar pel seu camí ple de làmpades de pedra i els cérvols passejant pel voltant ja ho fa molt idíl·lic. Un cop s’arriba a dalt es pot accedir al santuari amb milers de làmpades de bronze penjant. Estan sempre apagades excepte durant un parell de festivals a principis de febrer i a mitjans d’agost. Per entrar al passadís on estan totes aquestes làmpades s’ha de pagar entrada de 500Y.

A més de passejar pels parcs tranquil·lament, ja direcció al centre de la ciutat vam passar per un dels temples més coneguts degut a la seva pagoda de 5 pisos, el Kofuki-ji Temple. Allà al centre es recomanable fer una volta i perdre`s pels carrers antics de Naramachi que hi ha al voltant de les galeries. Un dels carrers porta fins al museu d’història Naramachi Shiryokan o a la casa tradicional Koshi-no-le els quals vam poder entrar gratuïtament i fer-nos una idea de la vida anys enrere en aquesta zona.

En definitiva, Nara és una visita indispensable en qualsevol ruta pel Japó. Creiem que amb un dia es suficient per veure els temples i la part més històrica de la ciutat i passejar pels parcs amb la grata companyia del cérvols, que fa que sigui un lloc únic.

Últims viatges
Sponsor
Sponsor
Discount up to 45% for this road trip this month.