Search
Amèrica Central / Bahamas / La Volta al Món / Nassau

NASSAU, PLATJA I PORQUETS

Després de passar una increïble setmana a bord del Bahames Agressor i d’unes quantes immersions més en el nostre dive log, vam decidir quedar-nos quatre dies a Nassau, la capital de les Bahames, per descansar, gaudir de l’illa i fer una mica de platja que ja trobàvem a faltar.

L’atracció principal de les Bahames, o al menys la més famosa, és una excursió a Pig Beach. Aquesta és una platja en mig de les illes Exuma, habitada per desenes de porcs que neden amb els turistes en busca de menjar. Fa anys, uns grangers que habitaven l’illa de costat tenien una parella de porcs que van deixar en aquesta illa perquè els hi molestaven i trencaven els cultius. Anaven a alimentar-los diàriament i amb al temps es van anar reproduint fins arribar a les desenes de porcs que hi ha actualment a l’illa.

L’Estel es moria de ganes de anar a nedar amb els porcs, que a part de ser curiós per sí mateix, no deixar de ser l’activitat principal de la zona. Hi ha publicitat de l’illa per tot arreu, inclús només baixar de l’avió en el propi aeroport.

Nosaltres vam decidir anar-hi el dia després de tornar del liveaboard i ho vam fer amb la companyia Shore Thing Escapes. La veritat és que vam quedar encantats d’una excursió de tot el dia molt ben organitzada, que a més d’anar a veure els porcs inclou varies visites més per la zona i el dinar en un restaurant local davant del mar.

Ens van venir a buscar al nostre hotel ben d’hora pel matí, abans de les 7, per portar-nos al moll on tenen la seva oficina i on ens van oferir un esmorzar amb pastes i cafè. Eren un total de 8 clients i 3 persones de la tripulació que una barca molt ràpida vam fer camí cap a les Exuma. Les illes no queden a prop, de fet vam tardar una hora per arribar a la primera parada, una illa plena d’iguanes que gairebé no es van deixar veure. Al cap de pocs minuts vam seguir navegant direcció sud per arribar a Compass Cay on havien els nurse sharks, taurons carnívors però inofensius que ja havíem conegut mesos abans a les Maldives. Et pots banyar i nedar amb ells tranquil·lament sense por de que facin res, una experiència molt divertida.

Pel camí, cam passar per illes privades que tenen diferents personalitats com el príncep de Dudai o Johnny Depp. Són illes grans amb cases construïdes amb totes les comoditats possibles. De fet, una d’aquestes illes era un hotel que costa 25 mil dollars el dia, això sí, tot privat.

Abans de dinar vam anar a Pig Beach, la famosa platja dels porquets amb la mala sort que hi feia molt vent i el mar estava massa mogut. Tot i que no estava a rebentar si que hi havia bastantes barques i gent per la sorra. Portàvem pastanagues per alimentar aquests porcs que viuen permanentment allà i que mengen gràcies als aliments que els hi proporcionen. N’hi havia molts i de tots els tamanys i, s’ha de vigilar perquè mosseguen. La veritat és que és molt graciós veure com es tiren a l’aigua i neden en busca de menjar. Vam estar força estona amb ells, fent fotos i vídeos amb una experiència molt recomanable.

Per dinar vam anar ben a prop fins a Great Guana Cay, on ens van preparar un buffet amb arròs, pollastre, peix, gambes i típic mac&cheese que tenen a tot arreu. Aquí vam provar per primer cop el Bahamas Goombay Punch, un refresc local produït per la Coca Cola amb gust a pinya, molt curiós i força bo. Vam tenir temps de veure l’interior del poblet i ens va recordar al més pur estil dels pobles perduts del sud-est asiàtic. Tot molt rural, tranquil i amb la sensació d’una vida calmada.

Despres de dinar el temps va canviar. Durant el matí havien tingut sol amb algunes estones de núvols però per la tarda es va tapar per complet. La següent parada era per fer snorkel en un dels avions de Pablo Escobar que es va estavellar entre les illes i l’ultima per gaudir d’una increïble platja però que amb el temps girat no teníem gaire ganes de mullar-nos.

El camí de tornada, tot i ser llarg, unes dues hores entre mig de les onades, va ser entretingut amb la música a tot volum. La tripulació ens anava oferir begudes i van animar la jornada ballant en tot moment.

És una excursió cara, com absolutament tot en les Bahames, però recomanable de fer ja que és una experiència prou única i divertida. Ens ho vam passar molt bé!

La resta de dies els vam passar a l’hotel i visitant el centre de Nàssau, una ciutat fundada pels britànics al segle XVII i que va ser seu de famosos pirates com Barbanegra. Ara s’ha convertit amb una ciutat que acull diàriament entre 3 i 6 creuers al dia, amb la quantitat de turistes que això suposa.

La ciutat no és gran cosa, un carrer comercial amb un mercat turístic, un fort i para de comptar. Es pot visitar la Paradise Island on està l’Atlantis, un hotel de luxe que ha sortit a varies pel·lícules amb la seva exclusiva suit amb forma de pont.

El nostre hotel, el EC3 BahaSea, està a les afores de la capital a un 15 o 20 minuts en bus. Està ubicat just davant del mar amb unes vistes increïbles al carib. Té un parell de piscines i una platja al davant així que vam poder acabar d’organitzar la ruta i fer una mica de feina en una situació immillorable. Tota la nostra experiència AQUÍ.

Just al costat, a menys de dos minuts caminant, es troba el Blue Sail Restaurant, un restaurant davant del mar on hi vam anar a fer el nostre #sopardepaís. Un sopar romàntic a base de peix amb un parell de còctels i vi blanc. Ens van preparar uns entrants de calamars i ceviche de tonyina i de segon vam compartir un bacallà amb verdures i un peix local al forn deliciós amb cuscús. De postres no podien faltar les recomanacions de la casa com el típic coulant amb gelat i un púding de pa espectacular. Realment un sopar extremadament bo a base de peix fresc i amb unes vistes de primera.