Search
Estats Units / La Volta al Món / New Orleans / Nord Amèrica

NEW ORLEANS A RITME DE JAZZ I BLUES

New Orleans era una d’aquelles ciutats que sempre havíem escoltat bons comentaris i que un cop a els EEUU, els propis americans encara ens en parlaven millor quan explicàvem que seria un dels nostres destins.

Ràpidament vam veure l’opció de passar-hi tres dies fent una llarga escala entre San Francisco i l’última ciutat americana a visitar: Miami. Vam arribar a la capital de Lousiana amb les expectatives altes, saben que era la ciutat més europea de tot els Estats Units i amb ganes d’escoltar autèntics concerts en directe de Jazz i Blues, els seus icones musicals.

Ja era de nit quan entràvem al que seria el nostre apartament durant els tres següents dies. Un apartament de la cadena DOMIOS que tenen repartits per la majoria de ciutats americanes i que en aquest cas es troba només a 10 minuts caminant del centre, del French Quarter, la zona on es concentra l’ambient i els edificis més emblemàtics de la ciutat.

El nostre apartament de DOMIOS Baronne St era una autèntica passada, més gran que el pis en el que vivíem a Catalunya, amb una decoració chick boutique industrial que ens va encantar. Tota la nostra experiència del Domios a New Orleans AQUÍ.

El que no sabíem és que NOLA, com li diuen els locals, és també la ciutat amb més festa de tot EEUU. Hi ha festa absolutament cada dia des de mitja tarda fins ben entrada la nit. El carrer Bourbon és on es concentra la majoria de bars musicals i on es poden escollir diferents opcions per assistir en alguns dels espectacles en directe.

Nosaltres ens vam decantar més per anar a veure petits grups de jazz i blues que actuen en els carrers paral·lels com el Royal o perpendiculars com el Frenchmen St on hi ha clubs gratuïts que només es paga la consumició i la propina que el grup ve a demanar un parell de cops durant el concert.

Vam escoltar molt bona música en el Mamboula i en el Café Beignets on es pot entrar de franc i altres, com el The Spotted Cat Music o el Preservation Hall on s’ha de comprar una entrada per accedir-hi.

Un dels matins vam anar a fer un free tour d’un parell d’hores pel centre de NOLA per conèixer una mica la història d’una ciutat marcada per la llibertat del esclaus i la colonització espanyola i francesa del s.XIX. Tot el centre, el French Quarter, té una arquitectura colonial molt marcada amb les seves baranes de ferro forjat a cada un dels balcons.

New Orleans va ser durant molts anys colònia espanyola al igual que també colònia  francesa però per voler marcar una singularitat en els Estats Units (hi ha varies ciutats amb influència espanyola però cap altre amb influència francesa) i es va decidir agafar aquesta última postura com a tret particular en el país..

Nola és conegut per ser el principal port del riu Missisipí, el segon més llarg de Nord Amèrica només superat per un dels seus afluents, el Missouri. Aquí es poden veure i fer un passeig amb les famoses embarcacions a vapor. També es interessant conèixer la mística que envolta la ciutat entorn al vudú gracies a Marie Catherine Laveau, practicant i nascuda en el barri francès. Hi ha botigues i un museu dedicat a aquest art.

El menjar no es queda enrere pel que a les atraccions de New Orleans amb alguns plats d’origen africà. Té una gastronomia cajún molt marcada amb un estil rural i rústic on s’hi afegeixen varies especies. Hi ha una cuina criolla típica amb influència caribenya a més d’espanyola i francesa. Es pot trobar fàcilment plats com el Etouffee, normalment cranc amb especies i arròs, el Gumbo, de marisc o carn, més espessa i també amb verdures i arròs. Dos dels típics entrepans que es mengen a tot arreu són el Po’Boy i la Muffuletta, obligat de provar-los.  

Un dels dies vam anar a menjar ostres en un restaurant típic del centre. Hi ha molta oferta i els preus són francament més barats que a qualsevol ciutat del país. I si es vol fer una de les coses més tradicionals és provar els Beignets en el Cafe du Monde, molt bons!

New Orleans és una ciutat acollidora, encara recuperant-se de la destrucció de l’huracà Katrina en el 2005. Una ciutat diferent a totes, la menys americana del país. Ens va encantar passar 3 dies caminant pel centre escoltant jazz i blues en viu. És una opció més que recomanable per fer una escapada i gaudir de la mescla cultural que hi ha amb tocs llatins, africans i indígenes locals.

Últims viatges
Sponsor
Sponsor
Discount up to 45% for this road trip this month.