Que Barcelona és una de les ciutats turístiques més important de tot Europa no és cap secret i que a més, està dotada d’una gran xarxa hotelera per abastir tot el turisme i el negoci anual tampoc. D’hotels n’hi ha molts, però hotels que ofereixin un gran servei a nivell d’ubicació, restauració i confort no n’hi ha tants.
El NH Collection Gran Hotel Calderón resumeix en poques paraules el que es busca en un allotjament d’aquestes característiques. Primer de tot que estigui al centre de la ciutat, aquest està ubicat a la mateixa Rambla de Catalunya, al bell mig de l’Eixample i a pocs minuts caminant de Plaça Catalunya, les Rambles i Passeig de Gracia.
Després que ofereixi un confort a nivell de serveis com les habitacions minimalistes, algunes amb terrassa privada i amb vistes impressionants a la ciutat. A més té una rooftop exclusiva pels residents de l’hotel amb una piscina amb vistes panoràmiques increïbles als millors spots de Barcelona. I per últim, la restauració, on ofereixen amb el Tablafina, una proposta de tapes, embotits i conserves d’alta qualitat i l’Elevan BCN a la planta 11, amb unes vistes 360 graus de la ciutat on tastar els millors còctels.
És veritat que quan un resideix a la pròpia ciutat o molt a prop, no acostuma a allotjar-s’hi però a nosaltres, que fins fa poc mai ho havíem provat, ens encanta. Agafar-se un cap de setmana per passar en parella, per tenir temps per un mateix, gaudir d’una piscina al mig de Barcelona i d’un bon sopar amb teca de qualitat mentre es visiten aquells llocs que sempre queden pendents d’una capital cultural, gastronòmica i arquitectònica.
Això és el que nosaltres vam fer durant el cap de setmana i hem de dir que vam sortir com nous. Vam arribar poc després de dinar amb cotxe ja que tenen un pàrquing sota del propi hotel. Només entrar per la recepció una escalinata sobresalta amb una pantalla gegant de leds on es projecten diferents imatges de paisatges juntament amb tots els mobles de disseny que s’integren amb l’estil modern i minimal.
A l’arribar a l’habitació ja vam tenir la primera sorpresa, un parell d’ampolles de cava, una xocolata personalitzada d’El Món a la Mà i un recull de fotos de les nostres últimes escapades penjades al mirall i donant-nos la benvinguda. Son detalls que ens encanten, que demostren que aquests allotjaments son molt més que hotels de 5 estrelles.
Ens vam trobar amb una habitació gran, seguint l’estil modern de tot l’hotel i, amb una terrassa privada a la novena planta amb unes vistes privilegiades a tota la Rambla Catalunya. Si les vistes eren bones des de l’habitació, encara les superaven des de la última planta, on hi ha una piscina infinity reservada només per clients de l’hotel on nosaltres hi vam passar gairebé tota una jornada aprofitant que feia sol i bon temps.
A mitja tarda vam anar a fer una volta pel centre passejant pels principals comerços de Passeig de Gràcia. Un cop d’ull a la Casa Batlló, just a tocar de l’hotel, una volta pel Mercat de la Boqueria, en el nucli de la Rambla i just abans de sopar vam passar pel Bar Eleven de l’hotel, on s’hi pot accedir directament des del carrer, obert a tot el públic, per fer un parell de còctels. Unes bones copes i una visió de 360 graus a tot Barcelona és se’ns dubte, un bon pla i, poc conegut, per tothom que es troba al centre de la ciutat.
El sopar de la primera nit el vam fer en el propi hotel, en el restaurant Tablafina de planta baixa, amb una terrassa a la pròpia Rambla de Catalunya. Nosaltres teníem una taula reservada a l’interior amb un menú dels plats més demandats de la seva carta. En un concepte on prima la qualitat, les tapes i sobretot el producte local, vam fer un combinat d’embutits amb pernil de Jabugo i formatges, un variat de croquetes, ensaladilla amb ventresca, una tapa de pop, bombes picants, i un pastís de formatge per acabar. S’ha de dir que ens va agradar l’estil del restaurant i sobretot el bon producte que ens van oferir.
Tot i que l’objectiu del cap de setmana era passar uns dies de relax, de desconnexió a centre de la nostra ciutat sense moure’ns massa, també teníem ganes de d’una experiència gastronòmica diferent a les que veníem tenint i, per això, vam anar a sopar l’última nit a l’Igueldo, al carrer Rosellò de l’Eixample esquerra. Es tracta d’un restaurant de cuina basca-navarra, una novetat per nosaltres fora de les terres del nord d’Espanya i ens venia de gust provar el que és un dels millors de tot Barcelona. Una decoració minimalista, amb molts tocs blans i una llum força tènue. L’Ana, una de les sòcies juntament amb el xef Gonzalo, ens va ubicar en una taula just al costat d’un finestral amb vistes a dins de la pròpia cuina i ens va començar a portar entrants típics de la regió a la seva voluntat. Aquests dies que no sabem que ens portaran, que ens deixem aconsellar al 100% dels que més coneixen el producte, són els àpats que més gaudim!
D’entrants vam començar amb una xistorra de Navarra amb mostassa i mel i unes anxoves del Cantàbric amb mantega fumada. Bunyols de formatge i mel i, ceps amb foie i rovell d’ou, steak tartar de vedella i melmelada de bacó i cafè amb el moll de l’os. Per si fos poc, com a plat principal ens van portar un ajoarriero, un plat típic de la regió del nord fet amb bacallà, ou ferrat, pèsols i patata. Boníssim!!! De postres, l’especialitat de la casa, un dels postres que la gent ve expressament a menjar, un suflé de formatge. Sens dubte una experiència gastronòmica de primera, transportant-nos directa al País Basc i Navarra amb un menjar excel·lent. Un lloc per tornar-hi!
És important fer sortides, per molt aprop que siguin i, trencar amb la rutina del dia a dia, fer coses diferents i interessants. Per nosaltres provar nous restaurants i gastronomies diferents és una de les coses que més ens agrada. I és que quedar-se al centre de Barcelona és una de les avantatges que té, tot està a tir de pedra!