Search

Hanoi, la mística Cat Ba i Halong Bay i els paissatges de Tam Coc.

 

Hanoi, l’actual capital, és on ens vam endur, només aterrar, la primera decepció. I és que veníem de temperatures negatives de Pequín i la nostra ingenuïtat ens feia pensar que anàvem directes a l’estiu.

Tot i no fer fred del tot, no feia calor. Així que vam passar la primer setmana amb jaqueta i pantalons llargs, els únics que portàvem.

La capital és una ciutat interessant, sobretot per conèixer una mica de la seva història, amb algunes ferides de guerra que encara segueixen obertes. El mausoleu de Ho Chi Minh, el museu que porta el mateix nom, la presó Hoa Lo són alguns dels atractius per saber sobre la història recent del país.

És recomanat, això sí, agafar-se un hotel pel centre i passejar pels carrers i la vora dels llacs per veure la vida quotidiana dels vietnamites.

Des d’aquí vam organitzar la nostra següent etapa: Halong Bay!

Cap dels tours que ofereixen les milers d’agències ens va convèncer per visitar Halong Bay. Tampoc havíem llegit gaires bones crítiques d’aquests tours, que a canvi d’una gran quantitat de calers, omplen vaixells sencers per recórrer aquesta àrea durant dos dies, amb pocs serveis i masses aglomeracions.

La nostre opció va ser contractar una agencia perquè ens portés amb una mini van fins a Halong Bay, on s’agafen tots els vaixells que fan els creuers. Allà nosaltres vam optar per agafar un ferri que creuava Halong Bay fins arribar a Cat Ba, una illa al centre de la badia.

Doncs evidentment per arribar a Cat Ba vam travessar tots els illots que fan que un lloc com aquest sigui màgic i ho vam visitar molt més barat i sense contractar cap d’aquests tours pensats només per a guiris. Amb el trajecte vam poder visitar un poblat flotant i fer un recorregut per una cova que no valia gaire la pena.

.

A Cat Ba hi vam passar tres dies. Vam aconseguir una habitació davant del mar, amb vistes als illots de Halong per només 5 dollars, esmorzar inclòs!

Vam llogar una moto per aquests tres dies i vam dedicar a recórrer l’illa de punta a punta.

Vam fer un trekking pel parc nacional de Cat Ba, on vam poder observar una precioses vistes des de dalt. També vam entrar a uns túnels de la guerra del Vietnam on vivia la gent per refugiar-se i vam descobrir els petits pobles costers que es troben al voltant d’aquesta illa.

.

D’aquí vam agafar un embarcació ràpida a Hai Phong i seguidament un autocar fins arribar a Ninh Binh, on vam arribar per la tarda per visitar el dia següent Tam Coc, per nosaltres un dels punts mes macos del viatge. Ninh Binh és un poble gens turístic però on es pot veure l’essència del país sense alteracions; passejant pel mercat local es pot trobar de tot, fruites exòtiques, venedors simpatiquíssims que al·lucinen amb les fotos del mòbil, i és que probablement mai n’haguessin vist cap; i vam trobar fins i tot una parada on venien carn de gos i tenien els animals exposat igual que aquí tenim els conills. Per a nosaltres va ser un xoc cultural fort, però pensat-ho bé, també ho és pels anglesos veure els nostres conills penjant a les carnisseries.

Tam Coc, un zona natural a 9km de Ninh Binh amb uns paisatges a l’altura de Halong Bay però en aquest cas a la muntanya.

La millor opció és llogar una moto al poble i anar a l’entrada Ngo Dong a primera hora del matí per trobar menys gent. Amb unes barques de rems molt característiques es pot fer una volta de 2 hores per l’interior de les muntanyes i endinsar-se riu avall observant la vegetació i els camps d’arròs de la zona. Durant el trajecte et vas trobant locals amb les seves barques pescant, recollint l’arròs, hi ha alguns que venen refrescos i menjar i d’altres es veuen treballant a les seves cases.

Un cop fet el trajecte i quan començaven arribar els turistes d’arreu, vam agafar la moto i vam començar a fer quilometres per camins interiors de Tam Coc. Vam passar per diferents pagodes, coves i vam visitar poblets interiors on només hi havia locals.

Per la nit ja marxàvem amb un bus nit cap a Hué per arribar el dia següent pel matí. Tam Coc va ser per nosaltres un dels millors llocs del viatge amb l’essència de Vietnam perfectament conservada. En el cas de tenir poc temps, recomanem anar-hi al menys un dia amb excursions directes des de Hanoi.

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com