Search
Àsia / La Volta al Món / Laos / Pakse / Sud-Est Asiàtic

DE RUTES PER PAKSE

A Pakse hi ha només un motiu per parar encara que sigui un parell o tres de dies. No és precisament per conèixer la ciutat, que per nosaltres no té res d’especial, sinó els seus voltants. Ben a prop de Pakse, la capital de la província de Champasak, trobem el Bolaven Plateau, una zona d’altiplans on és molt interessant llogar una moto i fer-hi un loop, una volta que pot durar varies jornades, per un escenari digne de visitar.

Nosaltres, al anar amb els tiets de l’Estel vam preferir fer de Pakse el camp base i, moure’ns cada dia amb dues motos que vam llogar. Hi ha l’opció de fer el loop llarg de 4 a 6 dies on vas parant a les cases locals per dormir i el de dos dies, el loop curt, on es surt de Pakse i es torna el dia següent. Nosaltres vam intentar fer el recorregut curt en un sol dia, en total més de 100 quilòmetres per anar a visitar cascades, plantacions de cafè i te, poblets molt locals i uns paisatges naturals espectaculars en el trajecte fins a Paksong.

La temperatura es nota a mesura que es va pujant i agafant alçada, on les plantacions comencen a tenir presència. Vam anar a veure 3 cascades diferents com són Tad Yuang, Tad Fane i Tad Champi. A totes elles s’ha de pagar entrada per entrar i aparcar la moto però val la pena perquè són impressionats de veure. En una d’elles, la primera, ens vam poder remullar fins la cintura i estàvem completament sols, un espectacle.

Si fer una volta per Bolaven Plateau val la pena, anar cap al sud a veure els temples de Vat Phou a Champasak potser no tant, sobretot si ja s’han visitat els temples d’Angkor abans ja que queden empetitits al fer les inevitables comparacions. Són ruïnes de l’imperi Khemer, igual que Angkor però no tan ben conservades. Hi ha simbologia hindú i budista mesclada i esta construït en forma vertical de tal manera que s’han d’anar pujant escales per arribar a la cima des d’on es veuen els llacs de la ciutat i fins i tot el riu Mekong. Són monuments històrics els quals no està de més conèixer, per la seva cultura i el seu impacte en el aquest lloc.

El camí amb moto fins aquí és atractiu ja que es va vorejant el riu amb paisatges i poblets interessants. A nosaltres, en el camí de tornada es va espatllar la moto del Toni. Potser ens faltaven 30 quilòmetres per arribar i ens va tocar parar a una pick-up que molt amablement ens la va portar fins a un mecànic de Pakse. Sort a vegades de la hospitalitat i la bona fe de la gent, la gran majoria disposats sempre a ajudar.

 

Últims viatges
Sponsor
Sponsor
Discount up to 45% for this road trip this month.