Search
Catalunya / Costa Brava / Escapades / Palafrugell

LA COSTA DE PALAFRUGELL

Com a bons amants del mar una de les nostres zones preferides de Catalunya és, com no, la Costa Brava. Així que aquest estiu hem fet més d’una escapada per gaudir dels seus poblets i platges inigualables. Aquest cop, vam posar rumb cap a Palafrugell per passar-hi un cap de setmana.

Vam optar per allotjar-nos al Apartaments Arrels de l’Empordà per la llibertat que ofereix un apartament i la possibilitat de cuinar i menjar tranquil·lament a dins o de fer-ho en el seu restaurat que tenen a la planta principal. La nostra experiència completa AQUí.

Vam arribar la tarda de divendres just a temps per deixar les bosses al nostre apartament, i anar directes a una de les millors cales de la zona, Aigua Xelida.

L’accés a Aigua Xelida amb cotxe és molt còmode i fàcil, l’aparcament és força gran i està connectat amb la cala per unes escales que et deixen a peu de mar en un parell de minuts. És una de les cales més conegudes de la zona i acostuma a estar força plena tot i que aquest estiu degut a la crisi sanitària hi vam estar molt tranquils. Aquesta cala està dins el camí de ronda així que també s’hi pot accedir a peu des de molts punts de la costa del Baix Empordà.

Aquell mateix vespre vam anar a passejar per Begur aprofitant que soparíem allà. Després de pujar al castell per gaudir de les meravelloses vistes que hi ha des de dalt, on s’arriba a veure les Illes Medes, vam recórrer els carrerons del casc antic, plens de paradetes, restaurants, bars i terrasses; molt ambient tot i ser un any molt dolent pel turisme.

Vam anar a sopar al mític Cal Bandarra per provar el seu nou concepte Bandarra Street, una cuina a base de tapes elaborades just al centre de Begur, amb unes vistes inigualables. A nosaltres ens va encantar, vam deixar-nos aconsellar per l’Aitor, el xef i propietari, i ens van servir unes patates braves boníssimes , uns calamars a l’andalusa amb pebrots del padró i una selecció de formatges amb pa amb tomàquet brutal. Ens va sorprendre molt el detall que cada formatge anés amb una noteta explicant-lo.

Com a plat principal vam demanar la joia de la corona, unes costelles de porc que cuinen a 72 graus durant 14 hores i que són increïblement tendres. Com no, sempre tenim espai per les postres i vam optar per un coulant de xocolata casolà i una tatín també casolana amb una presentació i un sabor molt especials. Si esteu per la zona, us el recomanem, el menjar està boníssim, la terrassa és preciosa i tenen uns preus molt competitius.

El dissabte vam passar un dia espectacular. Després d’esmorzar, vam posar rumb cap a Palamós on ens trobaríem amb els nostres amics el Marc i la Gemma per passar el dia junts. Després d’una estona a la platja principal de Palamós vam posar direcció al port on ens esperava una de les millors experiències de la zona.

Els companys de Llaüts i Velers ens van deixar una preciositat de menorquina amb la que vam passar un dia increïble navegant de cala en cala. Aquest tipus d’embarcació no requereix cap tipus de llicència i des de Llaüts i Velers ens van explicar tot el que necessitàvem saber sobre normes de navegació, funcionament de la barca, rutes amb les millors cales…
La nostra barca tenia una capacitat de fins a 6 persones, així que teníem espai més que de sobres. Vam arribar fins davant la costa de Calella i vam anar fent parades durant tota la tarda per banyar-nos en aquells racons més solitaris o davant de paisatges i penya segats brutals.

Vam passar un dia genial entre amics i cales espectaculars amb un pla d’un dissabte d’estiu digne de repetir. Navegar pel Mediterrani és tot un luxe!

El dia següent, al ser un diumenge d’estiu molt assolellat, vam tenir-ho força complicat per trobar lloc a les cales properes. Per temes del Còvid, es controla i limita l’aforament de les platges i ens vam trobar moltes ja plenes a primera hora del matí.

Així que per no perdre massa temps anant amunt i avall, vam posar rumb a la platja de Llafranc per passar un dia tranquil de platja abans de tornar cap a casa després d’un cap de setmana diferents a la zona de l’Empordà.