Search
La Volta al Món / Paraguai / Sud Amèrica

PARAGUAI, VIST I NO VIST A CIUDAD DEL ESTE

És evident que no es pot conèixer un país només visitant una sola ciutat i, molt menys si es visita en unes poques hores. Aquest ha estat el nostre cas amb Paraguai i la visita llampec a Ciudad del Este, la segona ciutat més gran i poblada del país.

Com teníem 3 dies sencers per visitar les cascades hem decidit dedicar-li el primer, que feia més mal temps, a veure Ciudad del Este, només separada de Brasil pel riu Paranà. 

La nostra estada per visitar les Cascades d’Iguazú ha estat a Foz d’Iguazú. Principalment per dos motius: el primer perquè els preus de l’allotjament ens sortien més barats. Mentre a Brasil l’impost era un 4% i ja estava inclòs dins del preu final, a Argentina se li tenia que sumar un 21% a l’import total i, això feia augmentar bastant la despesa en qualsevol allotjament de similars característiques. El segon perquè arribàvem a l’aeroport de Foz d’Iguazú i resulta molt més fàcil el desplaçament a la ciutat brasilera.

No havíem llegit molt bones crítiques sobre Ciudad del Este: molta gent, molts venedors al darrera i algun que altre robatori si et despistes una mica. Tot i així volíem entrar a Paraguai, ja que serà segurament l’únic moment en el viatge que trepitgem aquest país.

Vam creuar el pont que uneix les dues ciutats caminant. Dues fronteres a banda i banda amb control pels vehicles però no pels vianants. Un cop dins de Paraguai comença l’estrès. Aquesta ciutat és coneguda per les compres. Al tenir frontera amb Brasil i pràcticament amb Argentina, formen l’anomenada triple frontera, fa que mola gent vagi a Ciudad del Este a comprar. L’electrònica és el més comú pel seu baix preu, degut a la política d’impostos del país. Venedors ambulats amb parades al carrer i molts centres comercials de tot tipus a banda i banda, aquesta és la imatge de qualsevol que arriba des de Brasil.

Nosaltres ho vam veure més suau, al ser diumenge algunes de les parades i centres comercials estaven tancats i no hi havia tanta gent. Tot i així vam poder palpar el gran negoci que es mou a pocs metres de la frontera. En el carrer central es poden trobar imitacions o marques originals i es nota que tot gira entorn a la venta. Al menys en aquesta part de la ciutat.

Hi ha autobusos tan a la terminal central de Foz com de Puerto de Iguazú que van directes a Ciudad del Este.

Últims viatges
Sponsor
Sponsor
Discount up to 45% for this road trip this month.