Search
Àsia / La Volta al Món / Malàisia / Penang / Sud-Est Asiàtic

PENANG I EL SEU STREET ART

Penang és un de les destinacions més populars de Malàisia i era una visita obligada en la nostra ruta cap al nord. Ens havien parlat molt bé d’aquesta illa, no només del street art que dibuixa la silueta de la seva capital, George Town, sinó també de l’univers gastronòmic i de la mescla cultural que existeix.

Tot i no poder dedicar tot el temps que ens hagués agradat a conèixer l’illa sí que li vam poder dedicar a conèixer la ciutat. George Town és Patrimoni mundial de la humanitat per la UNESCO i una coneguda referència pel seu street art, on es poden trobar desenes de pintures, escultures, missatges, i molt art interactiu passejant pel centre històric. Hi ha una ruta marcada en busca de les millors exposicions al carrer on es pot trobar la famosa bicicleta, una moto, gronxadors, i desenes d’obres més.

Durant la nostra estada per Malàisia, cada cop que comentàvem amb algun local que volíem visitar Penang ens deia el mateix: Heu d’anar a menjar! El menjar del carrer ens encanta i cada cop ens estem aficionant més al restaurants indis, així que aquí era un lloc immillorable per picar de les paradetes que hi ha a cada racó i de les desenes de locals per menjar curris i rotis.

No només vam decidir tastar el menjar del carrer sinó que volíem provar també un concepte diferent i vam anar a sopar una nit al GEN PENANG, amb un menú degustació de primera. És un d’aquells restaurants que més que un àpat ofereixen una experiència culinària. És un local íntim, modern i lluminós on no hi ha taules sinó que hi ha una barra davant la cuina on seuen tots els comensals, cosa que permet veure com les xefs elaboren el menú. És espectacular veure amb la meticulositat que treballa aquest equip de cuiners tant joves.

Nosaltres vam fer el menú degustació; un menú completíssim de 10 plats cada un més sofisticat i sorprenent que l’anterior. Vam començar amb un aperitiu de gambetes, seguit de rolls de curri, sashimi de calamar sobre cítrics, diferents elaboracions amb peix i marisc, ànec, i unes postres increïbles, un ou de xocolata vermella en referència a la bona sort xinesa! Una experiència que recomanem totalment per conèixer la cara més sibarita de la gastronomia del país i que ens va servir per fer el nostra #sopardepaís a Malàisia.  

Al ser una població multicultural, amb orígens ben diferents, la ciutat té un mescla religiosa  que impacta. En el propi centre et pots trobar temples xinesos a pocs metres del hindús, mesquites i esglésies a tocar, temples budistes, cementiris jueus i entre mig una zona colonial britànica. Tota la carn d’olla concentrada al punt neuràlgic de la capital.

Un dels dies vam anar a visitar el temple budista més gran del sud-est asiàtic, el Kek Lok Si, que està a pocs minuts en transport públic des del centre. Es tracta d’un complex de temples ubicats en un turó on destaquen una estàtua de Kuan Yin, Deessa de la misericòrdia de 30 metres i una pagoda de 7 plantes coneguda com la pagoda dels 10.000 budes per les figures que hi ha a dins. Aquest conjunt arquitectònic tant xinès ofereix una escapada interessant a les afores de la ciutat, amb unes vistes genials des de dalt del temple.

Durant la nostra estada a Penang ens vam allotjar al Tune Hotels, una cadena d’hotels repartits per tot el país. Hotels senzills, al menys el de George Town, ja que el de l’aeroport de KL sembla una mica millor, força pràctics, això sí, sense esmorzar. Ens vam allotjar en una habitació doble simple però amb tot el necessari. Bon wifi, un llit còmode, aire condicionat i un bany complert.