Search
Colòmbia / El Peñon / Guatapé / La Volta al Món / Medellín / Sud Amèrica

ESCAPADA AL PEÑÓN I GUATAPÉ

Una de les sortides imperdibles des de Medellín és la visita a “la Piedra del Peñón” i el poble de Guatapé. Des de la ciutat s’ofereixen moltes excursions organitzades amb guia i els seus preus van entre 50.000 i 70.000 pesos però s’hi pot arribar fàcilment per lliure i el preu disminueix dràsticament, a més tens l’avantatge d’anar al teu aire, cosa que per a nosaltres és primordial.

EL PEÑÓN

El ”Peñón” és un monòlit de 220 metres d’alçada localitzat a les afores Guatapé, a uns 70km de Medellín. Per accedir al seu cim s’ha de pujar 740 escales. La pujada dura entre 15 i 20 minuts, si no es fan descansos molt llargs. És una pujada dura degut a l’alçada sobre el nivell del mar que es troba, uns 2500 metres. La qual cosa dificulta la respiració dels que no estem acostumats a aquestes alçades i fa que sigui força cansat. De totes maneres, les espectaculars vistes de 360 graus que ofereix fan que valgui la pena. L’entrada del Peñón costa 18.000 pesos per persona, preu fix, i s’adquireix directament a l’entrada del monòlit.

S’hi pot arribar directament des de Medellín o Guatapé. Des de Medellín, s’agafa un mini bus a l’estació del Nord (sortida del metro Caribe). Els preus fins a la pedra s’anuncien per 12.500 pesos (preu d’octubre de 2017) però es poden regatejar. Nosaltres vam pagar-ne 10.000 -només anada-. Si s’hi va des de Guatapé hi ha busos urbans que passen cada pocs minuts i costen uns 3000 pesos, regatejables també com quasi tot a Colòmbia. Els busos et deixen al camí que porta al Peñón, des d’allà hi ha varies opcions per arribar-hi. La primera i la que nosaltres recomanem és caminar, per molts que els venedors diguin que és una caminada llarga i molt dura, no és cert!

No es triga més de 15 minuts i el camí fa una lleugera pujada, res que algú disposat apujar 740 escales no pugui suportar. De totes maneres, també s’ofereix arribar-hi a cavall, amb cotxe o tuk-tuk, els preus s’han de negociar i molt si es tria aquesta opció tenint en compte que el recorregut és molt i molt curt.

GUATAPÉ

Per anar des de la pedra al poble de Guatapé no cal tornar a baixar on el bus de Medellín et deixa. Des de l’aparcament hi ha mini busos que et porten per uns 3000 pesos com a molt. El trajecte dura uns 10 minuts. També s’hi pot arribar directament amb el mateix bus que des de Medellín et deixa a la Pedra, és la parada següent i el bitllet costa uns 2000 pesos més.

El poble de Guatapé és una de les joies colonials de Colòmbia. Es caracteritza principalment pels seus carrers i edificis baixos de colors vius i els seus sòcols encara més plens de color que expliquen la història i cultura del poble. Recomanem passejar pels carrers del poble per gaudir de l’arquitectura que el fa tan especial. També s’ofereixen passejos en barca pels embasaments que l’envolten i que fan que les vistes des de la pedra siguin tan meravelloses. Nosaltres no ho vam fer però segons hem investigat aquests recorreguts  duren entre mitja hora i dues hores i costen entre 20.000 i 90.000 pesos.

Del poble a Medellín hi ha busos constants però recomanem comprar el bitllet al arribar al poble, sobretot durant la temporada alta, perquè la demanda és a vegades més alta que l’oferta. Els busos des d’aquí són més difícils de regatejar, com a mínim quan la demanda és molt alta. A nosaltres ens van aplicar el preu de tarifa, 13.500 pesos.

 

 

ARTICLES MÉS LLEGITS
Sponsor
CATEGORIES DEL BLOG
MILLORS PAÏSOS PER VISITAR 2024
MILLORS CIUTATS PER VISITAR 2024
PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com