Search
Catalunya / Costa Brava / Escapades / Girona / Golf

PGA CATALUNYA, ENTRE EL GOLF, LUXE I RELAX

Ens sorprèn molt gratament quan de tan en tan ens topem amb alguns racons del nostre país que ni tan sols coneixíem. Aquest és el cas del PGA Catalunya, un oasis en forma de resort a tocar de Girona al que s’hi pot anar tot un cap de setmana sencer, gairebé tres dies complets, sense ni tan sol sortir-hi.

Personalment ja havia sentit a parlar del PGA Catalunya, però només com a un gran camp de golf on hi organitzen grans campionats. Justament l’any 2019 va acollir el torneig mediàtic Legends Trophy, i és considerat com el millor cap de golf de tot el país.

Nosaltres hi vam anar tot un cap de setmana sencer i ens vam allotjar al l’Hotel Camiral, un autèntic luxe de 5 estrelles amb un parell de restaurants on ens van tractar de meravella. Aquí s’hi allotjant la majoria  dels que visiten el resort, ja sigui per jugar a golf o no, tot i que existeix un altre hotel més senzill que ara mateix està tancat per temes de la pandèmia.

Vam arribar el divendres a mitja tarda i després de fer el check-in i una petita volta per les instal·lacions ja teníem a punt la primera de moltes activitats reservades que ens esperaven tot el cap de setmana. El propi hotel organitza un programa d’activitats setmanals en el que et pots anar apuntant segons les preferències, ja siguin activitats esportives, culturals o culinàries.

La primera va ser una cata de vins, on el Raul, somelier de professió, ens va explicar un parell de marques italianes de la zona del Veneto. La veritat és que els vins estaven molt bons i els van canviant cada setmana per variar les cates. A més a més, ens va explicar particularitats que no sabíem tot i ser grans amants del món vitivinícola.

Pocs minuts més tard, ja amb unes quantes copes a sobre, teníem reservada una taula per sopar Lounge Bar de l’hotel on, durant l’estiu, cada divendres i dissabte a partir de les 20.30 ofereixen música en directe. La carta de la terrassa és molt més distesa que el restaurant principal, amb molts plats per picar juntament amb un bon variat de còctels. Nosaltres ens vam demanar un parell de pisco-sours per recordar el nostre pas per Xile, on els devoràvem. Un bon formatge de Girona, anxoves amb pa amb tomàquet, un bol Donburi tradicional japonès i una hamburguesa de tonyina ens van amanir la nit mentre escoltàvem el concert en directe.

El matí següent, després de llevar-nos d’hora per aprofitar el dia, vam anar a fer un esmorzar de campionat en el restaurant 1477 de l’Hotel Camiral. Un bufet lliure brutal i cuidat al més mínim detall per adaptar-lo a les mesures del Còvid. Teníem una gran varietat per escollir, des d’embotits locals, salmó, pans de tot tipus, ous fets al moment, sucs naturals, iogurts de granja i una bona selecció de pastes dolces. Sincerament, els esmorzar són de les coses que més ens agraden quan ens allotgem en un gran hotel i aquest no ens va decebre gens.

Una de les millors sensacions quan s’està fora de casa i no tens pressa per anar a visitar res en especial és esmorzar amb calma. Nosaltres ens vam llevar d’hora tots els dies i vam aprofitar per gaudir del primer àpat del dia durant tot el temps del món.

Després de passar una estona a la piscina principal de l’hotel, a les 12 vam anar al Wellness Center situat en un dels extrem de l’edifici. Aquest Spa ofereix un ampli catàleg de tractaments on s’integren les noves tecnologies per oferir un ampli programa per tot tipus de públic. Hi ha opcions per esportistes d’elit com la crioteràpia o la oxigenació, de bellesa i benestar com poden ser tractaments corporals i rituals, i packs complets de celebracions per parelles.

Nosaltres no ens hi vam poder estar i vam optar per dos tractaments ben diferents. El dissabte teníem un massatge corporal completíssim d’una hora que ens va deixar com nous. Només començar vam escollir quin oli corporal preferíem i quin tipus de massatge volíem segons els nostres interessos: relax, revive, support o release. Podem dir segur que va ser l’hora més ràpida de la nostra vida però que ben aprofitada.

S’ha de dir que tan abans com després de qualsevol tractament, està permès utilitzar la zona d’aigües Thermal Pavilion que hi ha dins del propi spa. Una sala amb un parell de piscines de diferents temperatures, una sauna i un bany de vapor i a l’exterior un solàrium amb una piscina que vam poder gaudir completament sols.

El dia següent hi vam tornar, aquest cop per fer una de les experiències més impactants d’aquests últims mesos, la crioteràpia. Es tracta d’un tractament que fins ara només estava enfocat a esportistes professional, de fet grans clubs europeus tenen aquesta màquina, però ara en el Wellnes Center del PGA Catalunya és apta i accesible per tothom. Consisteix en estar dins d’una sala durant 3 minuts a una temperatura de -110.C de manera que ajuda a reduir la fatiga suprarenal, la fatiga muscular i a alliberar endorfines.

Tapats només amb un banyador, unes sabates amb mitjons, guanys i orelleres vam introduir-nos a la primera sala a -60 graus. Allà vam estar-hi pocs segons fins a entrar a la sala de -110 graus durant els 3 minuts. Nosaltres ens anàvem moment per tal d’intentar entrar una mica en calor i activar el cos. Teníem una sensació de molt fred però un fred sec, que ens omplia el pulmons mentre es congelaven els cabells, les selles i les pestanyes. Durant aquestes temperatures tant extremes, la sang es regula per estar només en els òrgans vitals de manera quan es surt, es regenera altra vegada cap a la resta del cos reactivant la circulació.

Per dinar teníem taula reservada a la terrassa del The Club Cafè, situat entremig dels dos camps de golf i unes grans vistes al massís del Montseny. Ofereixen una carta molt més informal i nosaltres vam escollir un tàrtar de salmó i advocat per compartir, un bacallà amb samfaina i un curry de pollastre. De postres ens vam portar un tiramisú casolà i un sacher amb diferents textures de xocolata. Ideal per agafar forces i aprofitar tot seguit per fer unes pràctiques al camp de golf.

Per la nit ens esperava un sopar a la terrassa del Restaurant 1477. Un menú degustació molt complet on destaca al qualitat del producte local amb un maridatge inclòs. Vam començar amb un gaspatxo tradicional i una terrina de mi-cuit com a entrant, seguit d’una reig amb espuma de romesco i una cuixa de xai a la baixa temperatura i sense os. Un menú molt interessat acompanyat en cada plat de la seva copa de vi. Vam acabar amb un sorbet de pinya amb pa de pessic de pinyons i una espuma de diferents xocolates. Un sopar ideal per acabar l’última nit.

El dia següent, abans de marxar, vam apuntar-nos en una de les activitats que oferien aquell mateix matí, una classe de cuina on un dels xefs del restaurant ens va ensenyar a fer un arròs caldós de peix i marisc.

En definitiva, un cap de setmana genial de desconnexió i molt a prop de casa, on vam aprofitat per menjar bé, fer-nos un parell de tractaments, gaudir del golf i de l’espectacular resort del PGA Catalunya.

Últims viatges
Sponsor
Sponsor
Discount up to 45% for this road trip this month.