Search

PIATO

Piato és un restaurant de cuina mediterrània amb unes vistes al port immillorables. Està situat a la zona més maca de Cairns, la marina. La zona portuària al costat de la piscina pública que ofereix unes grans vistes i una oferta gastronòmica variada. Allà hem fet el que és fins al moment el millor dinar de tot el viatge, i serà molt i molt difícil de superar. El seu propietari l’Elie, porta tota l’essència de Grècia no només a la cuina sinó també a l’ambient del restaurant. És un home de món i i una clara passió per l’hostaleria. Ens va sorprendre molt positivament veure com anava taula per taula saludant als clients i preguntant si estava tot bé, si necessitaven qualsevol cosa… La majoria es veia d’una hora lluny que són clients habituals i això ja diu molt d’un restaurant.

La seva cuina és mediterrània de veritat ja que l’Elie és grec i porta tant receptes com productes de casa. Fa servir tant productes frescos i de proximitat com els productes estrella de la cuina mediterrània; oli d’oliva, formatges,… Com es nota quan portes l’essència mediterrània a la sang! A la carta hi tenen de tot però nosaltres ens vam decantar per uns entrants molt grecs, pa de pita amb tzatziki, hummus i una salsa especial de la casa increïblement bona! I de plat fort… una mariscada amb amanida grega! La festa del marisc: gambes, peix, crancs, musclus boníssims amb salsa parmesana, calamars, pop,… marisc australià fresc acabat de pescar això sí, cuinat a la mediterrània, a la brasa i amb oli d’oliva del de veritat. Quina meravella de plat! Estem segurs que el recordarem sempre! Tot estava cuinat al punt perfecte i era tant fresc que semblava que pogués saltar del plat en qualsevol moment!

El marisc no omple massa, no? Dons aquesta font era tan gran que no vam tenir lloc ni per postres! Això sí, no vam marxar d’allà sense fer un xarrup d’Ouzo, el licor tradicional grec que, com és costum a Grècia, i molts dels països mediterranis, l’Elie ens va convidar i va fins i tot brindar amb nosaltres.

Tota una experiència culinària i cultural que segur repetirem si tornem a Cairns.