Search
Àsia / La Volta al Món / Polannaruwa / Sri Lanka

EXPEDICIÓ PER POLANNARUWA EN TUK-TUK

Polannaruwa va ser la segona capital de Sri Lanka, després d’Anuradhapura, quan els indis van envair pel nord el país i van traslladar la capital en aquesta regió. Avui en dia és una ciutat petita, separada per la part antiga i la part nova i on tot gira entorn al turisme (també local) que ve a veure les restes i els temples que queden de l’època en que residien els reis cingalesos, entre el s XI i XIII.

Presenta monuments més ben conservats que Anuradhapura (també són més recents) i per visitar-los fan pagar un altre cop una entrada de 25 USD, això sí només als estrangers.

Només vam fer nit un dia, en un homestay molt cèntric d’una família molt amable que ens van fer un sopar boníssim a base de diferents curris! El matí següent, després de que parés el diluvi universal, vam anar a fer una volta d’exploració i vam anar a visitar els temples gratuïts que hi ha direcció a la ciutat nova com són l’Estàtua de Pulasthi Rishi i el Pothgul Viharaya.

L’entrada al recinte on es concentren tots els temples està molt controlada amb barreres i guàrdies de seguretat però nosaltres amb el tuk-tuk vam anar fins al darrera, on passa la via del tren i hi ha diferents caminets amb cases locals. Un cop allà vam anar tirant i vam aparèixer dins del recinte dels temples sense que ningú ens hagués demanat cap entrada. Dit això, a dins no ens van demanar mai les entrades però si vam veure com ho feien alguns guàrdies en la zona del parking principal.

Vam començar pel Thivanka Image House, el Lotus Pond, el temple budista Damala Maha Seya que estava en rehabilitació i finalment el més important Lankatilka Viharaya i els seus voltants. Si que ens van quedar algunes coses més per veure però ja en teníem prou després d’un mati intens.

El millor encara estava per venir. Quan vam marxar direcció Sigiriya per la carretera que passa pel parc natural de Minneriya, conegut pels safaris per anar a veure elefants, estàvem conduint el nostre Tukie quan vam veure una família de 8 elefants just al costat de la pròpia carretera. Sí, elefants salvatges, adults i bebès menjant i caminant just al nostre costat. Una passada!

ARTICLES MÉS LLEGITS
Sponsor
CATEGORIES DEL BLOG
MILLORS PAÏSOS PER VISITAR 2024
MILLORS CIUTATS PER VISITAR 2024
PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com