Search
La Volta al Món / Pressupost

QUIN PRESSUPOST PER DONAR LA VOLTA AL MÓN?

Una de les coses que ens agrada fer quan viatgem a un altre país és conservar un bitllet local com a record. En tenim de molts països, inclús alguns que ni tan sols coneixem i que algun amic ens ha portat. Bitllets que ja estan fora de circulació i bitllets que signifiquen molts milions en un sol tros de “paper”. En els bitllets es poden veure trets molt representatius de cada país, sovint els llocs més interessants, els edificis més coneguts o els personatges més famosos.

En el nostre cas intentarem no portar molts bitllets en efectiu a sobre, sobretot per temes de seguretat. Si que és recomanable portar una quantitat assequible d’euros o dollars per casos d’emergència. Deixar-los amagats a la maleta i no tocar-los si no és necessari.

-Quin és el vostre pressupost?

-Heu estalviat per viatjar sense treballar o treballareu durant el viatge?

-Quant us gastareu en cada país?

 Són les preguntes més freqüents que ens fan cada cop que expliquem el nostre pla de fer la volta al món.

Evidentment, una de les preocupacions més grans a l’hora de fer un viatge tan llarg és el tema econòmic, sobretot perquè significa deixar la feina (almenys de forma temporal) i per tant, minimitzar els ingressos.

Cal tenir clar que es pot fer de moltes maneres i cadascú ha de buscar la que més s’adapti a les seves característiques. En el nostre cas hem estalviat durant un temps per poder viatjar al menys 18 mesos sense treballar i sense anar de low cost. Això no vol dir que tot i que no tinguem la necessitat de treballar puguem buscar una feina que ens permeti obtenir ingressos, com per exemple fer traduccions. Només es necessita un ordinador i connexió a internet de tant en tant per poder traduir llibres, articles, webs,…

Tampoc vol dir que no anem de couchsurfing o fem pallisses d’hores en autocar per tal d’estalviar despeses. En certa mesura, ho volem combinar tot!

El nostre pressupost està basat en 1.000€ al mes per persona, incloent-hi tot; el transport, allotjament, menjar, activitats,… i el submarinisme, que no deixa de ser bastant car. 

No sabem si serà suficient o no, sabem de gent que ho fa amb més i altres que ho fan amb menys. Un punt molt important és la ruta, segurament amb 35€/dia a Àsia serà més que suficient però no a Oceania. 

Ho hem tingut en compte a l’hora de dissenyar el nostre itinerari, tant amb el temps, com amb els destins.

Així doncs, intentarem anar actualitzant el nostre pressupost cada cop que canviem de país, fer un resum de les despeses més importants i veure com s’adapta al que tenim inicialment marcat com límit per tots aquests mesos.