Search
La Volta al Món / Punta del Este / Sud Amèrica / Uruguai

PUNTA DEL ESTE, CIUTAT BALNEARI

Punta del Este és, segurament amb la capital, la ciutat més coneguda d’Uruguai, no tant per l’oferta que té com urba sinó per ser una ciutat de vacances per molts uruguaians i molts argentins. Aquí es concentra la majoria de turisme del país, que pren aquest emplaçament com a un lloc per descansar i anar a la platja, normalment durant les vacances.

Tot i que vam arribar a finals d’estiu, hem vist que efectivament tot gira entorn al turisme. Els edificis alts del centre són apartaments que s’utilitzen només en època de calor i a la costa hi ha molts hotels i apart hotels que fan augmentar més l’oferta. Hi ha molta diferència entre la temporada alta i la temporada d’hivern. Quan fa fred poca gent regenta la ciutat, inclús ens van explicar que moltes persones de Montevideo que volen passar el cap de setmana a Punta del Este, prefereixen i els hi surt a compte anar a un hotel que escalfar l’apartament sencer per només dos dies.

Nosaltres vam provar les dues opcions. La primera de totes va ser passar un parell de dies a un apartament davant de la platja de Maldonado. Vam escollir l’Aparthotel Águila Dorada, amb un emplaçament ideal davant del mar i amb unes vistes magnífiques. La nostra experiència AQUÍ.

Vam passar dos dies de relax, amb calor i bon temps excepte l’últim dia que ens va caure una tromba d’aigua important. Després ens vam dirigir al centre de la ciutat per passar un parell de dies al mig de la bullició i conèixer tant aquest indret com els voltants.

Ens vam quedar al Hostel Del Barcito. Ben ubicat i amb diferents ofertes per tots els gustos. Hi ha l’opció de habitacions compartides o l’opció de habitació doble tan amb bany privat com compartit.

A més de conèixer el centre de Punta del Este i les seves platges, on es troba la famosa estàtua de la mà, vam anar un dia a fer una visita a la península de Punta Ballena. En aquesta zona, a 13 km del centre, hi destaca Casapueblo, una edificació construïda per Carlos Paez Vilaró, un artista uruguaià. Va ser la seva casa d’estiu i el seu taller, i avui en dia hi ha un hotel, un museu i cafeteria. La construcció recorda a la de Santorini o Cadaqués, pintat tot de blanc amb línies corbes i davant del mar.

Punta del Este, té dues platges molt diferents entre elles, una a cada costat de la península. La platja del costat del riu, Playa Mansa, és d’aigua tranquil·la i encara amb influencia del Riu de la Plata i Playa Brava, una platja a mar obert, moguda i amb fortes onades.

El centre de la ciutat, com la majoria de zones turístiques, té molta oferta de botigues, bars i restaurants però per nosaltres el millor pla és passejar per les platges, el port, visitar la glorieta, una estructura de fusta situada al passeig davant del port amb unes vistes precioses tant al port com a Playa Mansa. Al vespre vam descobrir un lloc amb un encanta especial dins la ciutat, amb vistes al mar, vam gaudir d’una posta de sol increïble des del Start-Up Cowork Café, un coworking al centre de la ciutat amb un bar amb terrassa on fan un menjar i begudes increïbles. Allà vam tastar el chivito, el que diríem que és el plat més típic d’Uruguai, i que es pot menjar tant en pa (com un entrepà) o al plat, sense pa; es tracta d’un tall de carn de vedella amb enciam, formatge, ou, pernil… una mica de tot! El chivito del Start-Up era sincerament espectacular!

Per arrodonir l’estada, vam decidir fer el sopar de país, que mai falta abans de marxar de tots els països on anem, un sopar romàntic que fem en forma de comiat i intentem que sigui amb menjar local. L’oferta a la zona és molt gran i no podem estar més contents amb l’opció escollida: el restaurant Floreal. La nostra experiència AQUÍ. Si tornem a Punta del Este, sens dubte que hi anirem a sopar una altra vegada!

Últims viatges
Sponsor
Sponsor
Discount up to 45% for this road trip this month.