Search
Argentina / La Volta al Món / Rosario / Sud Amèrica

ROSARIO ENTRE AMICS

A Rosario hi vam anar amb una intenció molt clara: visitar els nostres amics Diego i Mauro que vam conèixer fent el trekking del Salkantay a Perú. No coneixíem gaire de la tercera ciutat més gran d’Argentina, només sabíem que era la ciutat natal del Messi i això afegia entusiasme a la visita.

Rosario està a 4h en bus de BA i és la capital de la província de Santa Fe. Per ser sincers, és una ciutat que ens va sorprendre positivament, sobretot per la vida que gira entorn del riu Paranà. La nostra estada va ser immillorable a casa del Diego, que ens la va deixar per nosaltres durant aquests tres dies.

Després d’uns mates vam aprofitar la tarda del primer de març per conèixer la ciutat de la mà dels nostres amics. Qui millor que t’expliqui la història de casa seva que un professor d’història i un politòleg?

Rosario té un passeig i un parell de carrers peatonals agradables de caminar. Sobretot una avinguda enjardinada a la vora del riu que ens va encantar. La gent, quan ja cau la tarda, seu a la gespa amb el mate mentre veu passar les embarcacions i peta la xerrada amb els amics.

Al final s’arriba al Monumento a la Bandera, una de les icones de la ciutat que rep homenatge a la bandera argentina que va alçar per primer cop aquí de mans de Belgrano, un dels llibertadors del país.

El punt central de la ciutat és la plaça 25 de Mayo, on encara avui en dia les mares dels desapareguts per la dictadura (Madres de la Plaza de Mayo) surten a protestar i a reivindicar-ho. A més es troba la Plaza Pringles i la Plaza San Martín envoltades de tots els comerços principals de la zona. No hi havia millor manera que acabar el dia amb unes empanades argentines i una cervesa mentre explicàvem les últimes anècdotes dels nostres viatges.

A més de conèixer la ciutat i la seva història, també la vam gaudir. En Mauro i en Diego ens van portar a la platja de Rosario. Sí, la platja del riu Paranà. Just davant de pont que crea el riu, hi ha una illa amb molt ambient on els locals van a banyar-se i a prendre el sol en temporada d’estiu. És fàcil arribar-hi, un cop allà una barca creua a diferents punts de l’illa i et retorna abans que es faci fosc. Un cop a l’illà vam dinar, prendre mate, ens vam banyar i vam passar una gran estona amb uns bons amics.

I com hem dit durant tot aquest temps, hem visitat un munt de llocs diferents però el millor del viatge és la gent que coneixes i amb la que crees una bona relació d’amistat.

Últims viatges
Sponsor
Sponsor
Discount up to 45% for this road trip this month.