Search

WEST COAST USA

La ruta amb campervan per la Costa Oest dels Estats Units ha estat el pal de paller per organitzar els tres mesos extres per Amèrica. De fet, vam decidir allargar la Volta al Món noranta dies més amb la il·lusió de tenir lligada aquesta mítica ruta pels parc nacionals de Califòria, Utah i Arizona.

No creiem que hi hagi millor manera per fer aquesta ruta que amb una campervan. Una furgoneta equipada i habilitada per poder-hi dormir, cuinar i desplaçar-se per cada un dels parc i de les regions de la zona. El fet de tenir un vehicle que proporciona tan allotjament com transport a la vegada, fa que l’experiència sigui immillorable.

Teníem moltes ganes de tornar a fer una ruta amb campervan després de la nostra primera experiència, uns quants mesos abans, durant tres setmanes per Nova Zelanda. Així doncs vam decidir que repetiríem per la costa oest dels Estats Units, una costa amb molta fama per aquest tipus de viatges ja que és molt accessible visitar-la d’aquesta manera i hi ha una ruta molt marcada per veure uns parcs nacionals espectaculars.

Uns quants mesos abans de començar ja vam fer la reserva de la nostra campervan amb els amics de TRAVELLERS AUTOBARN, una companyia amb gairebé 30 anys d’experiència que va començar llogant aquests vehicles per Austràlia i Nova Zelanda i que ara també ho fa en aquesta part dels Estats Units.

Teníem tres opcions per escollir i ens vam quedar amb la millor, la Kuga Campervan, amb capacitat per 2 o 3 persones, amb gas per cuinar, una aixeta amb aigua fresca, nevera, microones i panells solars per tenir energia elèctrica. A dins hi ha molt espai, una taula on menjar i una zona superior on poder dormir.

Nosaltres havíem reservat la campervan per dues setmanes però pocs dies abans de recollir-la, els nostres plans havien canviat una mica i no vam tenir cap problema per ajustar els dies i augmentar la durada de la reserva amb un total de 17 dies.

Hi ha tres ciutats on es pot recollir o deixar la campervan per la costa oest: Los Angeles, Las Vegas i San Francisco. Nosaltres recomanem començar i acabar per les dues ciutats de Califòrnia ja que d’aquesta manera s’aprofita molt més la ruta i es pot fer un recorregut més òptim per tots els parcs.

En el lloguer de la campervan no hi ha límit de milles per recórrer, així que es pot fer tant quilòmetres com es vulgui durant els dies de ruta. Nosaltres vam fer un total de 5.069 Km en dues setmanes i mitja. Només un dia vam tenir un problema amb la bomba que fa pujar l’aigua fresca fins a l’aixeta i, amb un servei telefònic, ens van portar fins a un taller on ens ho van arreglar al moment. Nosaltres sempre recomanem agafar l’assegurança on està tot inclòs (uns 25€ al dia) per evitar problemes en cas d’accidents o de destrosses.

També recomanem sempre mirar les Relocations & Deals que ofereixen des de Travellers Autobarn. Ofertes per transportar les seves campervans des d’una ciutat a l’altre de forma gratuïta o a molt baix cost en els dies que ells et marquen.

Així doncs, la nostra ruta va començar a la gran ciutat de Los Angeles, on després de que ens expliquessin com funcionava tota Kuga Campervan vam posar direcció San Diego per passar un parell de dies.

Vam enfilar cap Joshua Tree i Mojave per visitar amb un parell de dies la ciutat de Las Vegas. La ruta per Utah va començar amb el Zion CanyonBruce Canyon i vam arribar a Page per visitar l’Antelope Canyon i el Horshoe Bend. La parada més allunyada va ser Monument Valley i tot seguit ja cam agafar el camí de tornada per visitar el Grand Canyon i arribar a Las Vegas per segon cop.

Direcció San Francisco vam passar pel Death Valley, pels parcs de Yosemite i Sequoia i, vam acabar amb la carretera del Big Sur.

Creiem que és una ruta molt completa on vam poder veure tots els parcs que volíem sense repetir ni passar dues vegades per la mateixa carretera. A més, se li ha de dedicar alguns dies a conèixer les ciutats de Los Angeles i San Francisco així que com a molt mínim el més recomanat és fer-ho en 3 setmanes.

El més imprescindible per visitar els parcs és tenir l’ANNUAL PASS, una targeta que costa $80 i que permet l’entrada gratuïta de tot el vehicle (4 persones) a la gran majoria dels parcs nacional de la zona. Tots menys als que pertanyen als indis Navajo com Monument Valley i Antelope Canyon.

S’ha de tenir molt en compte també en quina època es fa un viatge com aquest. A l’estiu, a la primavera o a la tardor no acostuma haver-hi cap problema però a l’hivern, de novembre a l’abril, moltes carreteres estan tancades i el fred i el perill de nevades fan que no es puguin gaudir ni visitar tots els parcs.

No hi ha gaires restriccions per buscar on lloc on passar la nit. Nosaltres teníem l’app de WikiCampsUSA que fèiem servir per buscar zones gratuïtes on aparcar. Vam dormir en diferents llocs, alguns de molt espectaculars. A les ciutats acostumàvem a quedar-nos en els aparcaments del supermercats Wallmart que tenen una zona habilitada i els banys oberts fins ben tard. Durant la ruta, intentàvem quedar-nos a les entrades dels parcs nacionals per visitar-los els dia següent pel matí i vam estar uns quants cops en mig de bosc, en descampats a peu dels canyons o sota de les serralades.

El pressupost aproximat per recórrer la els parcs nacionals de la Costa Oest amb la campervan durant 17 dies i viatjant com nosaltres és de 2.780€ per parella o 1.390€ per persona.

Camper i assegurança tot inclòs 100€/dia aprox.:  1.700€

Gasolina: 610€ / Menjar: 170€ / Entrades i Compres: 300€

A part de ser la forma més econòmica de recórrer la Costa Oest dels Estats Units, també és la més autèntica. Sí que hi ha la despesa de llogar la furgoneta i contractar l’assegurança però altra banda t’estalvies pagar l’allotjament durant tota la ruta, el lloguer del vehicle per moure’s i a més, un punt molt important que vam estalviar força, és en el menjar ja que compràvem al supermercat i ens cuinàvem sempre a la campervan.