Search
Austràlia / La Volta al Món / Oceania / Sidney / YHA

PRIMER COP D’ULL A SIDNEY

Què dir de Sidney, teníem moltes ganes d’anar-hi i no ens ha decebut. Una de les ciutats més importants de l’hemisferi sud i la gran ciutat aussie. Hi hem estat tres dies, suficients per fer-ne un tastet i quedar-nos amb les ganes de tornar-hi, perquè hi tornarem. Sidney a complert amb les expectatives que teníem abans d’arribar-hi i ha fet que tinguem ganes de descobrir més racons d’aquesta ciutat.

A Sidney hi ha un total de 8 hostels YHA i nosaltres ens hem allotjat al YHA Harbour Sidney, el que millor vistes té de tots sens dubte ja que veiem l’Opera House des de l’habitació. Teníem un habitació doble amb bany privat i aquestes fantàstiques vistes cada cop que miràvem per la finestra. La nostra experiència AQUÍ.

La nostra estada va coincidir en cap de setmana i dissabte al matí vam anar a veure el mercat que hi ha a The Rocks, molt recomanable, amb paradetes tant de roba com de productes artesanals o de menjar. Des d’aquí vam poder seguir tota la costa per veure l’Opera House des de la banda del Sydney Harbour Bridge, tot un distintiu de la ciutat. Les vistes són meravelloses, tota una icona que hem vist a milers de pel·lícules i cada cop que es parla de Sidney per la televisió. Després vam anar a veure l’òpera de prop, no hi vam entrar, només des de fora i hem de dir que ens va agradar més de lluny. La seva silueta des de lluny, fins i tot quan és fosc i es veu il·luminada, a nosaltres ens va impactar encara més.

El que més recomanem com sempre en aquestes grans ciutats es descobrir-les caminant. Així vam fer nosaltres durant tot el cap de setmana, des del moll fins a China Town. Vam passar per edificis interessants a la zona financera com el Queen Victoria Building i el Town Hall  i pel Pitt St un carrer ple de botigues i música en directe. També hi ha parcs com el Royal Botanic Gardens o Hyde Park molt recomanables sobretot per quan fa bon temps.

Una nit vam travessar el pont per arribar a Kirribilli on les vistes al skyline de Sidney son immillorables, amb l’Opera House al davant. Allà hi ha el parc d’atraccions Luna Park, molt emblemàtic, el qual s’hi pot entrar sense pagar, només es paga si es vol pujar a les atraccions. És un d’aquells parcs que recorden a les pel·lícules -moltes de terror- i que tenen un encant especial. Val la pena passejar-hi al vespre.

El diumenge, que per cert es paga el transport públic poc més de $2 durant tot el dia, vam anar a la coneguda Bondi Beach. Si havíem d’escollir una platja, Bondi era la primera opció per ser una de les més icòniques de la ciutat. Està a les afores, a uns 40 minuts en bus a l’est de Sidney. Era un dia assolellat, amb una temperatura boníssima tot i que l’aigua estava freda. Bondi ens va rebre amb un ambient surfer total. Molts surfistes aprofiten les onades per practicar l’esport estrella del país (juntament amb el rugbi). És un lloc amb molt transit de persones, totes les botigues estaven obertes i un mercat d’artesania feia la zona encara més especial. Un passeig ple de runners segueix més enllà de les Iceberg Pools, unes piscines arran de mar on de tan en tan les onades entren dins com si fossin aigua de la pluja. Ara ja, s’han convertit en tot un símbol de Bondi. Es pot pagar l’entrada diària per accedir-hi o simplement veure-les des de fora.

Sidney és una ciutat que atrapa. Donen ganes de quedar-s’hi més temps perquè sempre es té la sensació que encara falten coses per veure i per fer. Ha estat la nostra porta de sortida d’Austràlia, un país que ens ha encantat, tant com per tornar-hi una bona temporada. No només els paisatges i les platges són increïbles sinó també l’experiència que hem tingut amb la gent local. Només podem dir una cosa: see you soon!

 

 

 

ARTICLES MÉS LLEGITS
Sponsor
CATEGORIES DEL BLOG
MILLORS PAÏSOS PER VISITAR 2024
MILLORS CIUTATS PER VISITAR 2024
PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com