Search
Àsia / Dive / La Volta al Món / Similan / Sud-Est Asiàtic / Tailàndia / The Junk

LES SIMILAN, VIDA A BORD DEL THE JUNK

Des de feia molt de temps que volíem fer un liveaboard, o també conegut com un Vida a Bord i han estat les illes Similan les escollides per estrenar-nos. Es tracta d’un creuer només dedicat al submarinisme amb 4 immersions diàries durant 5 dies per les illes Similan, Surin i Tachai. Un intensiu de busseig en un els millors llocs de tot Tailàndia a bord d’un emblemàtic i famós vaixell xinès adaptat per l’ocasió.

Un servei de trasllat ens va venir a buscar al port de Phuket per portar-nos cap a Khao Lak, on a mitja tarda sortia el vaixell per començar la ruta cap a les Similan. Érem un total de 7 passatgers a bord, un instructor que dirigia tot el vaixell, un divemaster i després tota la tripulació local com els cuiners, el capità, els assistents i demés. Vam estar de sort ja que vam contractar una cabina compartida però al ser poca gent ens la vam poder quedar per nosaltres sols.

Després d’una petita introducció a bord del The Junk, un vaixell que va sortir a una pel·lícula de James Bond, i de comprovar tot el material de busseig vam enfilar direcció a les illes Similan durant la nit per poder fer les primeres immersions el dia següent al matí.

La veritat és que està tot molt ben muntat, durant el dia el passes bussejant o descansant al vaixell mentre que la majoria de nits són de viatge per llevar-se al matí en el destí. En tot moment hi ha cafè, te, refrescos, fruites i galetes, les cerveses es paguen a part. El menjar és molt abundant i cal dir que està boníssim, deliciós. Els cuiners són locals i ens van preparar tan plats Tailandesos com occidentals. Una barreja de tot, al ser bufet pots agafar el que més et vingui de gust i repetir tantes vegades com vulguis. Arròs, pasta, peix, pollastre, carn, verdures, acompanyament de tot tipus, és un festival. Per esmorzar torrades, pancakes, ous, fruita, iogurt, cada dia una mica variat.

Encara que el motiu principal del creuer sigui anar a bussejar, sempre és molt més agradable i s’agraeix moltíssim que el servei, el vaixell i el menjar estigui bé, sobretot quan estàs forces dies a alta mar i en espais reduïts.

Pel que fa al busseig ens va agradar molt, la veritat és que era inici de temporada i potser per això no vam veure cap cosa excepcional, però per aquest mateix motiu vam trobar pocs vaixells bussejant com nosaltres, estàvem molt sols en la majoria de llocs.

Ens encanta en busseig macro, els bitxos grans, i a dia d’avui encara se’ns resisteix veure les manta ralla. Els millor spot va ser sens dubte el de Rechelien Rock a Koh Surin, una meravella sota l’aigua. Una roca plena de vida marina amb increïble corall i milions de peixos. Era tan bo que vam fer quatre immersions en aquest mateix punt, tres de dia i una de nit. Per contra el pitjor va ser l’últim, camí de tornada, on vam parar al Car Rock, una zona artificial, amb poca vida marina per no dir gens, on havien posat cotxes, camions i cubs de formigó per intentar crear alguna cosa. Aquest no ens va agradar ja que a més la visibilitat era nefasta i no es veia res a tres metres.

El busseig es va dividir en 4 immersions diàries; a les 8 abans d’esmorzar, sobre les 11 i a les 15 després de dinar. Per últim hi havia una immersió nocturna sobre les 18h. L’últim dia abans de desembarcar vam poder fer-ne dues d’hora pel matí. A més una tarda vam fer una petita escapada a terra per visitar les platges de les Similan, tota una meravella! Una altra tarda vam desplegar veles i navegar una estona sense motor. El Junk sembla un vaixell pirata en tota regla, és una preciositat i amb les veles desplegades és imponent. Tant que vam agafar la zodíac per veure´l des de l´aigua a la posta de sol. Màgic.

En definitiva el liveaboard va ser una experiència increïble, una mica tacada per l’otitis que li va agafar al Marc l’últim dia que va fer que s’ho hagués de mirar els dies posteriors ja un cop a terra ferma. Una d’aquelles coses que sempre recordarem per haver estat el primer liveaboard i que ens ha donat moltes ganes de repetir. El The Junk val molt la pena, pel busseig i per la pròpia experiència en sí, un gran encert!

 

 

ARTICLES MÉS LLEGITS
Sponsor
CATEGORIES DEL BLOG
MILLORS PAÏSOS PER VISITAR 2024
MILLORS CIUTATS PER VISITAR 2024
PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com