Search
Àsia / Filipines / La Volta al Món / Siquijor / Sud-Est Asiàtic

LA MÀGIA DE SIQUIJOR

A Siquijor és fàcil arribar es faci la ruta que es faci per les Visayas. Hi ha ferris des de l’illa de Cebú, des de Negros i des de Bohol i, per nosaltres és una visita indispensable a fer per les Filipines.

La clau a Siquijor és llogar una moto per poder recórrer tots els racons de l’illa. Nosaltres ens vam quedar tres dies al poble de Siquijor, a l’hotel Garden Bungalows Resort, i vam acabar més que encantats. Una casa gran on han construït 4 habitacions (3 més estan en camí) al voltant d’un jardí molt gran, amb piscina i perfectament cuidat. Està una mica apartat del centre però ells mateixos lloguen motos i és fàcil arribar-hi. La nostra experiència AQUÍ.

Siquijor no és gaire gran, es pot fer la volta en moto a tota la illa en menys de tres hores. Nosaltres vam començar per la part est el primer dia i la part oest l’últim. La carretera principal és la més circulada, la que fa la volta però a nosaltres ens va agradar molt més perdre’ns pel mig de l’illa entre els poblets. Siquijor és famosa per la màgia negra o blanca que s’hi practica. El misticisme que envolta l’illa culmina als poblets de l’interior on viuen els xamans.

La màgia negra és més complicada de trobar ja que dins una societat tant íntimament cristiana és un tabú, fins al punt que molt filipins ni tan sols visiten Siquijor; però la màgia blanca està a l’ordre del dia. Hi ha curanderos que a base d’herbes, massatges i neteges espirituals tracten els problemes tant físics com anímics. Aquí s’utilitza el massatge Hilot, una tècnica local que busca desbloquejar l’energia interna del cos. Vam poder parlar amb una d’elles, que ens explicava que va adquirir els seus coneixements directament de la seva àvia. Una mescla de medicina tradicional i espiritualitat. 

Un dels punts turístics més coneguts de l’illa són les cascades Cambugahay. Sobretot durant la temporada alta cal esperar trobar-s’hi a molta gent però tot i així és un bon punt on descansar, refrescar-se i passar una estona divertida. Les cascades estan en un lloc privilegiat envoltades d’una natura exuberant. Hi ha dues cascades que formen piscines naturals d’aigua fresca. La primera, és la més gran i on més gent hi ha, a la segona vam estar-hi pràcticament sols (durant una estona curta) amb una parella de catalans que vam conèixer allà i amb les que seguiríem fent una part de la nostra ruta per filipines, l’Aina i l’Albert. És curiós com demanar una foto a algú, a vegades, obra la porta a una nova amistat. A les dues cascades tenen una atracció muntada per entretenir al turista i a més d’un local. Tot i ser l’entreteniment del que normalment fugim aquest cop ens hi vam apuntar i va ser francament divertit. Han muntat unes lianes des d’on saltar dins les piscines naturals des d’una alçada considerable (sobretot a la cascada gran), no apte per qui pateixi de vertigen. Per 50 pesos per persona pots saltar-hi tants cops com et vingui de gust durant tot el dia.

Aquí és on el Marc es va fer mal al dit de peu i vam necessitar primer cop en tot el viatge de l’assistència de IATI SEGUROS.

Hi ha una infinitat de platges al voltat de la illa, però la nostra preferida va ser sense dubte Monkey Beach, una preciosa platja de sorra blanca i aigües turqueses que, tot i ser temporada alta, vam tenir pràcticament per a nosaltres sols. També vam anar a la Salagdoong Beach, una platja privada on hi ha restaurant, taules i bancs per menjar i fer barbacoes, i un trampolí des del que es salta al mar. Vam anar-hi per coneixeu-ho ja que és una de les platges més famoses de l’illa però sincerament, les platges salvatges són mil vegades millors.

Del que més ens va agradar va ser trobar aquests pobles més aïllats, on els turistes pràcticament arriben amb comptagotes i, tenir contacte amb els locals. En un parell de pobles vam poder entrar a les escoles, ens vam posar a jugar a voley amb els nens que estaven molt emocionats i vam poder xerrar amb els professors sobre l’educació que rebien.

Siquijor no és una illa de festa, és més aviat una illa molt tranquil·la i de vida diürna però, sobretot a San Juan, hi ha alguns bars on al vespre s’hi està molt bé, el nostre preferit és sens dubte el Monkey Business, amb música en directe cerveses a molt bon preu, menjar boníssim i molt bon ambient. Vam anar-hi amb l’Aina i l’Albert i allà vam conèixer més gent que ens van portar de cap a l’única discoteca de l’illa, que només obra els caps de setmana. Tota la gent jove (i no tant jove) de Siquijor estava allà, música en directe, begudes senzilles, llums i colors al més pur estil dels 90 i molt molt ambient i bon rotllo.

ARTICLES MÉS LLEGITS
Sponsor
CATEGORIES DEL BLOG
MILLORS PAÏSOS PER VISITAR 2024
MILLORS CIUTATS PER VISITAR 2024
PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com