Search
Catalunya / Costa Garraf / Escapades / Sitges

SITGES, LA PERLA DEL GARRAF

Qui més o qui menys tothom a sentit a parlar alguna vegada de Sitges i dels seus famosos Carnavals que amb més de 100 anys d’història s’han convertit en tot un referent a Espanya on milers de persones omplen els carrers disfressats amb tot tipus de vestits, plomes i desenes de carrosses que recorren la ciutat.

Sitges no només és conegut pel seu Carnaval, també ho és pel Festival Internacional de Cinema Fantàstic que acull nombrosos films de renom a tot Europa durant el mes d’octubre. A Sitges hi ha ambient tot l’any perquè a més, és una de les ciutats icones del col·lectiu homosexual i s’hi celebra, a principis d’estiu, la setmana de l’Orgull Gay omplint els carrers de colors, música i molta diversió.

Tot i no ser la capital del Garraf és la ciutat més influent per la gran quantitat de turisme que atrau i per ser una ciutat vibrant amb bones platges i un centre antic interessant de conèixer a tocar de Barcelona.

URH SITGES PLAYA

Durant nostra escapada de dos dies a Sitges ens vam allotjar a l’hotel URH Sitges Playa situat en el mateix passeig de la platja de St Sebastià, segons la nostre opinió molt millor que la principal de la ciutat ser més petita, més acollidora i amb tot el casc antic just al darrera.

L’hotel es troba a primera línia de mar, tant que la nostra habitació, una suite gegant a la planta més alta tenia una vistes increïbles a tota la platja i a l’església de la ciutat. De fet, a la terrassa de l’habitació donava la sensació d’estar damunt de l’aigua i allà vam passar-hi bones estones prenent un cafè, una copa de vi o simplement contemplant les vistes.

El fet que tingui aparcament privat ens va facilitar molt les coses perquè vam deixar el cotxe parat durant tots els dies i ens vam moure caminant pel centre.

A la planta principal hi ha una piscina que va de fàbula per fer un banyet al tornar de la platja o descansar una mica del fort sol del migdia. Nosaltres la vam aprofitar força i s’agraeix moltíssim ja que durant aquestes dates la calor és asfixiant.

Per la par de davant, tocant a la platja, es troba el restaurant de l’hotel on serveixen l’esmorzar cada dia. Degut a les restriccions pel Còvid, on abans era un bufet ara fan un menú molt complet amb embotit, torrades, ous, pastes dolces, fruita, sucs i cafès. Un bon esmorzar a primera hora del dia amb vistes al mar.

En El Indiano, el propi restaurant de l’hotel, durant la resta del dia serveixen dinars i sopar per tots els públic amb menús molt complets on s’hi troba la paella i diferents arrossos. Nosaltres no ens hi vam poder estar i en vam fer una abans de marxar. Hem de dir que va ser una paella de peix i marisc molt bona acompanyada d’unes tapetes com unes braves, croquetes de bacallà i gambes a l’allet. Tot seguit d’una panna cotta amb coco i xocolata i un tiramisú casolà i sempre amb una copeta de vi. Un dinar espectacular que va posar punt i final a la nostra estada de tres dies a Sitges en un hotel que ens van tractar de meravella, on ens vam sentir molt a gust i que ofereix grans possibilitats davant del mar.

La resta de dies les vam dedicar sobretot a anar a la platja i a visitar la ciutat. Un dels matins vam anar a recórrer el passeig marítim que passa per la Parròquia de Sant Bartomeu i Santa Tecla, la icona de la ciutat i on al costat s’hi troba el canyó de Baluard en homenatge als canyons que van protegir la zona dels anglesos a finals del segle XVIII.

En el mateix passeig marítim, on la gent aprofita per passejar o fer running i, que voreja les diferents platges de la ciutat, s’hi troba el Picnic, un restaurant a primera línia de mar al que vam anar a sopar.

Es tracta d’un espai amb quatre conceptes: el Picnic, amb vistes al mar que a part de ser restaurant obert al públic general, s’hi fan esdeveniments privats aprofitant les seves vistes privilegiades al mar, des de l’interior dóna la sensació d’estar en un vaixell. El PiqueNique, el bar de copes amb terrassa enfocada a la ciutat, el Tapes Picnic, el bar de tapes i el Waipiqui, el xiringuito a peu de platja (que degut a la situació actual no estava obert quan vam anar-hi nosaltres).

Nosaltres vam seure a la terrassa per gaudir de les vistes i la brisa marina mentre sopàvem. És un restaurant especialitzat en gastronomia mediterrània amb plats elaborats i ingredients de la millor qualitat. Vam començar amb uns entrants: albergínia amb pesto i formatge mozzarella, calamars amb ceba confitada, amanida tomàquet amb tonyina i crema d’oli d’oliva i tataki de tonyina amb verduretes i maionesa d’all negre. Per continuar, ens vam partir un bacallà amb pernil i salmorejo i, per suposat, una paella amb popets i carxofes. Els arrossos són la seva especialitat i la veritat és que estava espectacular. Tenen una oferta molt àmplia i a més, cada més tenen “l’arròs solidari” amb el que destinen 1€ del seu preu a diversos fins solidaris; cada més canvia la recepta i el beneficiari.

Com no, no podíem deixar les postres de banda i vam compartir un brownie de xocolata boníssim i unes trufes de llimona amb escuma de coco i fruits del bosc molt refrescants.

Va ser una experiència rodona, les vistes, la brisa del mar, el local i sobretot la seva cuina ens va encantar. Sens dubte és un restaurant per tornar-hi.

El dia següent per la tarda, quan el sol ja baixava, vam anar a fer una volta per centre més històric de la ciutat on les cases estan pintades de blanc i blau i els carrers empedrats encara es conserven. En aquesta zona, passant pel carrer de la Devallada, un dels més bonics de tots, s’hi pot veure les restes de l’antiga muralla que protegia la ciutat.

Caminant entre els carrerons vam arribar al famós carrer del Pecat, la zona de Sitges amb més ambient, plena de bars i discoteques que ara malauradament estaven tancades però que fan de sigui el lloc per sortir de nit.

No gaire lluny, al centre de la ciutat, vam anar a sopar l’última nit al Nem, conegut com un bar de tapes però que ofereixen bastant més. És un restaurant acollidor que ofereix un menú de tapes elaborades diferents cada mes.

Vam escollir un conjunt de tapes variades com un steak tartar oriental, un sashimi de dorada amb cítrics, les braves de la casa, els nems que donen nom al restaurant i són un rollets vietnamites boníssims, i un parell de postres com la panna cotta amb mango i espuma de coco i el coulant típic de xocolata amb gelat de fruits vermells.

Ens va agradar molt el rotllo del local, amb un estil desenfrenat i una gran qualitat de tots els plats. A més, vam provar la Sitgetana, una cervesa artesanal creada a la ciutat que ens va encantar i que va posar fi a un parell de dies de relax en aquest escapada a la perla del Garraf.

Últims viatges
Sponsor
Sponsor
Discount up to 45% for this road trip this month.