Search

SRI LANKA

Sri Lanka ha estat un dels nostres països preferits de tot el viatge. Havíem escoltat molt bones coses i la veritat no ens ha defraudat gens. És un país fàcil per viatjar on la gent en general és acollidora i ens hem trobat sempre a tothom amb grans intencions d’oferir-nos ajuda en tot moment.

S’ha de dir que la forma de conèixer el país influeix molt en les sensacions finals de la visita. Nosaltres recomanem 100% recorre l’illa amb tuk-tuk, el vehicle més popular del país. És una forma còmode i àgil de moure’s, amb carreteres la majoria de vegades acceptables i on s’ha de vigilar una mica amb el trànsit i els autobusos. El transport públic és molt precari així que molt millor llogar un tuk-tuk i organitzar una bona ruta al gust de cada un. Ho expliquem tot en el primer post a Kalpitiya.

Sri Lanka Placeholder
Sri Lanka

El país està molt repartit pel que fa les zones a visitar. Al nord hi ha el conegut Triangle Cultural amb les antigues capitals del regne. És una zona per veure com es vivia antigament, conèixer la història i visitar temples antics de l’època.

Més cèntric es troben les muntanyes del país on avui en dia hi ha centenars de camps de te i on neix el famós te de Ceylan. S’han de visitar les plantacions, veure com es treballa i es produeix el te en les diferents fabriques i per suposat fer algun tast.

Al sud vam anar a la costa, on hi ha platges no molt espectaculars però si amb opcions de fer surf o albiraments de balenes que viuen permanentment. Si es vol tenir un contacte amb animals salvatges, Sri Lanka és un molt bon lloc ja que es poden fer varis safaris per veure elefants i un safari a Yala per observar lleopards.

Les ciutats no són el gran atractiu de del país. No recomanem dedicar massa dies a les grans ciutats com Colombo o Kandy però si a Galle, amb un fort colonial molt interessant i bones platges al voltant.

Tots els nostres posts:

Sri Lanka és un gran país per visitar, amb moltes opcions per conèixer. Nosaltres recomanem anar abans a Sri Laka i després a l’Índia així la bombolla no es desinfla. Tenen varies coses en comú, com el menjar o temes cultural que a l’Índia son inclús més forts i val la pena veure-ho després.

Tot i que s’ha d’anar amb compte com a tot arreu, nosaltres vam trobar un país segur. Si que hi ha conflictes bèl·lics nord que van provocar un atemptat a diferents hotels de la capital cop després de que marxéssim nosaltres però la gent al país és amable amb predisposició ajudar.

A Sri Lanka val la pena dedicar-li al menys tres setmanes per gaudir-la i emportar-se cap a casa un bon viatge en un país on podríem repetir amb els ulls tancats.