Search
Bolívia / La Volta al Món / Sucre / Sud Amèrica

UN DESCANS SERVIT AMB SUCRE

Després de visitar la capital institucional tocava conèixer la veritable capital de Bolívia, la capital històrica i constitucional, la ciutat de Sucre.

Quan Napoleó va ocupar Espanya entre el 1808 i el 1814, la població local de Sucre, en aquelles hores anomenada Chuquisaca, va decidir seguir el camí de la llibertat i desobeir tota autoritat colonitzadora. Després de 15 anys de lluita i molta sang derramada, el 6 d’agost de 1825 es va firmar a La Casa de la Libertad l’acte d’independència de Bolívia.

Avui en dia, el seu urbanisme i la seva arquitectura colonial (una de les més maques del país) li han atorgat el títol de Patrimoni Cultural de la Humanitat per la UNESCO. Caminar pels carrers del centre històric, on les cases estan pintades de color blanc, viure l’ambient de la plaça 25 de maig, recórrer el parc Simón Bolivar i pujar al mirador de La Recoleta, on des de dalt es tenen unes vistes magnífiques de la ciutat; són algunes les coses que vam fer durant la nostra visita a Sucre. A més, també es pot anar a visitar la Casa de la Libertat o la Catedral Metropolitana o anar a veure el Parque Cretácico on hi ha unes petjades de dinosaures fossilitzades (s’ha de mirar bé l’horari per anar a veure-les de prop) ja que només es poden veure dues vegades al dia, i sinó s’arriba a l’horari indicat (13h i 15h) es veuen molt de lluny.

Cada diumenge es realitza el Mercado de Tarabuco, un dels més importants de la zona. A 65km de Sucre, una gran quantitat de famílies Yampara arriben de les seves comunitats per vendre sobretot tèxtils. Aquest mercat es poden veure a les filadores filant la llana, locals vestint de la  manera tradicional, es poden observar danses autòctones  i destaca per ser un dels mercats més autèntics del país. El carnaval d’aquesta població és un dels més rellevants per conservar tradicions d’origen quechua i yampara.

Per ser sincers, aquest ha estat el primer cop que hem gaudit més de l’hotel que de la pròpia ciutat. Ens hem allotjat a Roles Hotel, un cinc estrelles ubicat just a la frontera del casc antic, a 10 minuts del centre caminant. És el millor hotel que hem estat fins ara i l’hem exprimit per descansar. Es pot conèixer AQUÍ la nostra experiència.

Tot i que un dia és suficient per conèixer Sucre, hi ha sortides al voltant que poden allargar l’estada a la capital. Ha estat la ciutat que més ens ha agradat de Bolívia pels seus carrers blancs colonials tan especials i per la vida al carrer que es troba al casc antic. Tan si es segueix la ruta cap al nord com si es fa cap al sud es una ciutat recomanable per passar-hi i conèixer la història iniciada en aquest indret.

Últims viatges
Sponsor
Sponsor
Discount up to 45% for this road trip this month.