Search
Àsia / La Volta al Món / Sud-Est Asiàtic / Sukhothai / Tailàndia

SUKHOTHAI, L’ANTIGA CAPITAL IMPERIAL

Sukhothai va ser l’última parada thai per veure les restes de la primera capital de Tailàndia. Aquest conjunt de temples al centre del país recorden molt als d’Ayuttaya i són obviats sovint quan ja s’han visitat els que queden més a prop de Bangkok.

Són una bona parada si es fa el trajecte de Bangkok a Chiang Mai ja que queden a mig camí i es pot fer una parada de dos dies. De fet un sol dia és suficient per veure les 3 zones on hi ha els temple o la restes d’ells. Cada una d’aquestes zones costa 100 baths/pers. (casi 3€) i es poden visitar tranquil·lament amb moto o amb bici encara que si apreta molt el sol és més recomanat fer-ho amb la primera opció.

A dir veritat és que no ens van impressionar, segurament marcats per la gran quantitat de temples que hem vist i tan seguits però per altra banda creiem que és una bona parada per descobrir la primera capital del país. Sukhothai va ser la capital del regne homònim durant 200 cents anys a partir del 1238 dC convertir-se amb el primer gran imperi de la coneguda Tailàndia actual. En aquella època es va introduir el budisme com a religió predominant i es va crear l’alfabet tailandès.

Nosaltres vam arribar amb un llarg bus des de Chiang Mai, tard i vam fer la primera nit a prop de l’estació de busos de la ciutat nova, a uns quants quilometres de les ruïnes. Allà vam poder llogar un moto i deixar la motxilla tres dies per desplaçar-nos cap al Sawasdee Sukhothai Resort, just al costat dels temples i un lloc ideal per quedar-nos uns quants dies. La nostra experiència AQUÍ.

En els temples vam començar per visitar la zona 1, la principal, la qual està envoltada per una fossa i l’antiga muralla. Aquesta zona s’ha de fer caminant o amb bicicleta i tot i que no es molt gran hi ha forces temples per veure. El dia següent vam anar a la zona 2 al nord del centre històric, on hi ha un parell de temples interessants i la famosa estàtua gegant de buda. Per visitar la tercera zona, els petits temples que hi ha al voltant de la carretera no ens van demanar el tiquet en cap moment. Simplement vam anar amb la moto i es podien observar tots els temples des de la pròpia carretera podent accedir-hi a la majoria.

Va ser interessant anar-hi i ens va servir per acomiadar-nos ara si de Tailàndia i el seu increïble menjar mentre preparàvem en el Sawasdee el nostre següent destí, Myanmar.

 

 

Últims viatges
Sponsor
Sponsor
Discount up to 45% for this road trip this month.