Search
Àsia / La Volta al Món / Taichung / Taiwan

TAICHUNG I ELS MERCATS DE TAIWAN

Arribem a Taiwan, una illa que no és especialment turística i no acostuma a estar a les rutes més recorregudes d’Àsia però que en el nostre camí cap a Japó hem decidit fer-hi una parada de gairebé dues setmanes per explorar-la.

D’entrada ens podríem pensar que Taiwan és una província més de la Xina o que potser té un tracte especial com podria ser Puerto Rico amb EEUU però no. Taiwan és un país amb un sistema polític i econòmic diferent al xinès, amb una moneda diferent a la xinesa i amb un sentiment diferent al patriotisme xinès.

Taiwan, antigament coneguda com a Formosa per l’ocupació dels portuguesos, espanyols, i holandesos va tornar a la sobirania Xina després de la derrota dels japonesos a la segona guerra mundial, el 1945 després d’uns cinquanta anys d’ocupació. Només 4 anys més tard, el govern nacionalista de Kuomintang va perdre la guerra civil xinesa contra l’actual Partit Comunista de Xina i es va refugiar a l’illa de Taiwan juntament amb alguns dels seus seguidors.

Gràcies al recolzament del EEUU, Taiwan va evitar ser envaïda per la Xina i després de la mort del seu líder Chiang Kai-shek es va democratitzar l’illa amb eleccions presidencials l’any 2000. Avui en dia la situació és molt confusa, amb una constitució inamovible on segueix formant part de la Xina i només amb una trentena de països que reconeixen Taiwan com a una nació independent.

Nosaltres vam arribar a Taichung procedents de Macau, una ciutat al centre de l’illa. És la tercera més gran de país i destaca sobretot per tenir el mercat nocturn més gran de Taiwan. Aquí els mercats nocturns són molt popular, cada cap de setmana milers de persones passegen i sopen en aquest carrers amb centenars de parades de menjar i roba. Una de les curiositats que vam veure va ser la gran quantitat d’aquestes màquines amb ganxos per agafar regals que hi ha per tota la ciutat. Locals plens d’aquestes famoses màquines on poses una moneda i pots pescar mil coses diferents a través del seu ganxo.

No podíem estar millor allotjats, just a dos minuts caminat del Feng Chia Night Market, el mercat nocturn més espectacular de Taiwan. Vam passar dos dies al LA VIDA Hotel, un allotjament força nou i modern amb unes vistes increïbles a la ciutat i un tracte realment espectacular. El primer contacte amb l’hospitalitat taiwanesa i ens hem quedat meravellats. La nostra experiència AQUÍ.

A més a més de passejar i anar a sopar cada nit al mercat nocturn, també vam aprofitar per conèixer la ciutat. Una de les tardes vam anar a la Rainbow Village, una zona amb quatre cases amb dibuixos i pintades de mil colors diferents que va fer un antic militar quan es va assabentar que volien derruir-les. Aquest home ja jubilat i resident en una d’elles va començar a pintar-les fins que es van convertir en un destí turístic pels propis habitants de la ciutat. Avui en dia és un lloc molt visitat inclús una mica massa turístic amb un parell de botigues de records i de menjar.

Un dels llocs que més ens va agradar va ser el Confucius Temple, amb una arquitectura xinesa molt marcada i molt tranquil de visitar. Caminant pel centre vam anar a parar al Yizhong Street Night Market i al Teichung Park, un molt bon lloc per anar a fer una volta en un dia assolellat com el que vam tenir.

El primer cop d’ull a Taiwan ha estat boníssim. Una societat molt amable i educada, unes ciutats molt netes amb òbviament el seu toc xines molt marcat i que tant ens agrada. Un record magnífic al nostre any que vam passar a Xina amb l’idioma, el menjar i la cultura.

Últims viatges
Sponsor
Sponsor
Discount up to 45% for this road trip this month.