Vam arribar a Tbilisi a mitja tarda, i vam anar directes al que seria el nostre allotjament pels propers dos dies, temps que teníem pensat dedicar-li a la capital de Geòrgia.
El Radisson Blu Iveria, un dels edificis més alts, a peus del riu Kurá que travessa de nord a sud tota la ciutat. Uns dels millors hotels de Tbilisi i una fantàstica habitació amb vistes panoràmiques a la ciutat ens donaven la benvinguda.
Situat en una de les arteries principals, amb edificis públics, biblioteques i comerços a tocar i a només 15 minuts caminant del casc antic. És un hotel modern amb tots els serveis d’un 5 estrelles, destaca per sobre de tot una pisicina panoràmica que tenen a la seva planta més alta.
Ens van tractar de meravella, començant pels dos sopars que vam fer en el dos restaurants propis de l’hotel. La primera nit en el Umami, el que consideraven el millor restaurant asiàtic de tot el país, combina una fusió de plats estrelles de les principals gastronomies d’orient. Sushi japonès, plats tailandesos, alguns de xinesos,… una mescla impressionat que acompanyen amb una oferta de còctels de primera.
La segona nit, vam provar l’opció més coneguda, el Filini, un italià amb una qualitat suprema. Vam menjar filet de vedella i salmó, a més d’una pasta fresca amb trufa boníssima. Ens va agradar que tinguessin una orquestra en directe amb un ambient tènue que feia la nostra cita més romàtica encara.
De fet, ens va sorprendre molt gratament la excel·lent qualitat de tot el menjar del Radisson Blu, sense anar més lluny, del mateix esmorzar, on es serveix un bufet lliure brutal. Des d’ous fets al moment, fins a pastes del dia, embotits, amanides, sucs naturals i cafè del bo, molt important!
El dia següent pel matí vam dedicar-lo a recórrer tot el centre històric de la ciutat. Desprès de fer una volta pel casc antic, vam agafar un free tour on ens van explicar part dels punts més interessants juntament amb un resum històric. Vam començar a la Liberty Square i vam anar travessant petits carrers de l’antiga ciutat enmurrallada visitant la The Clock Tower, la Basilica de Anchiskhati fins a la Sion Cathedral al ben mig de la ciutat. La segona part de la visita vam anar fins al sud, on hi ha la zona amb els banys termals que encara avui s’utilitzen.
Un centre històric molt interessant i molt bonic, amb petits carrerons on passejar, comerços locals i per suposat varies esglésies. Una d’elles és la de Metheki, just a l’altre banda del riu i amb la imponent estàtua del rei Vakhtang Gorgasali. Des d’allà mateix es pot agafar un telefèric que puja fins al mirador que hi ha al costat de Narikala, unes ruïnes de la fortalesa de la ciutat en el s. IV.
Recomanadíssim pujar fins al mirador, amb unes vistes panoràmiques espectaculars de tota la ciutat de Tbilisi. Allà es pot visitar el jardí botànic, que queda just al darrera.
A mitja tarda, quan el sol l’il·lumina de ple abans de la posta, vam pujar caminant fins a la majestuosa Catedral de la Santíssima Trinitat, la joia de la corona de Tbilisi. Un complex ortodoxa imponent on també s’hi troba un monestir i un seminari.
És una catedral relativament nova, del 2004, situada damunt d’un turó que s’eleva per sobre de la ciutat. S’hi pot accedir i contemplar l’estil georgià tradicional en aquesta icona de la ciutat.
Vam tornar ja cap a l’hotel, passant pel modern Pont de la Pau que connecta el vell Tbilisi amb el nou districte i per l’Avinguda Rustaveli, l’artèria principal de la ciutat que surt de la plaça de la Llibertat, on hi ha l’estàtua de Sant Jordi, patró del país, i s’hi ubiquen diferents museus com el MoMA o el Museu Nacional,el Parlament del país o l’Òpera.