Search
Àsia / Indonèsia / La Volta al Món / Sud-Est Asiàtic / Togean

SOL I DIVE A LES ILLES TOGEAN

Arribar fins a les illes Togean, situades al centre de Sulawesi, no és gens fàcil. Si vas de nord cap a sud el més normal és agafar un ferri des de Gorontalo a Wakai que triga tota la nit, i part de la tarda (només hi ha dos a la setmana). Si es fa la ruta a l’inrevés, com vam fer nosaltres, de Rantepao a Ampana, que és on s’agafa el speed boat a les Togean, hi ha un bon tros per carretera, concretament dos dies.

El primer dia es fan unes 12 hores fins a Tentena on es passa nit al costat del llac. El dia següent són 6 hores més fins Ampana on es passa la nit per agafar el ferri l’endemà al matí. Això són els temps en un cotxe privat, que surt 1,7 milions de rupies (100€) a compartir. Si es fa amb bus, les hores augmenten molt i tampoc hi ha tant estalvi econòmic en comparació, ho recomanem més amb cotxe si es troba la gent per omplir-lo.

Des d’Ampana, que la veritat és que no val la pena perdre gaire temps visitant res, surten vaixells ràpids a les nou del matí cap a Wakai, la capital de les illes Togean per 130 mil rupies (7,5€) en menys de dues hores. Allà ens van venir a buscar l’equip de Black Marlin Dive Resort on passaríem 5 dies per gaudir del submarinisme, les platges, el snorkel i la tranquil·litat de l’illa de Kadidiri. Vam estar en un bungalow amb bany privat a primera línia de mar. El resort està ubicat en un lloc espectacular i encara és millor a mesura que es va descobrint el corall que l’envolta. La nostra experiència AQUÍ.

A Kadididri hi ha tres resorts consecutius, el Black Marlin i el Paradise tenen centre de submarinisme propi. L’activitat reina aquí és el dive.

Nosaltres en total vam fer quatre immersions que ens van agradar molt, amb molt bona visibilitat. No vam veure cap animal gran dels que tant ens agraden, només un Napoleon i una ratlla però si molta vida, molts peixos tropicals i corall exuberant. Ben a prop del resort hi ha molts spots que val la pena explorar. A més hi ha excursions de tot un dia que et porten a diferents punts de les Togean com Malengue i un avió de la WWII enfonsat, el B24. Ens vam quedar amb les ganes de fer alguna d’aquestes sortides però vam tenir la mala sort que hi havia escassetat de benzina i estaven a l’espera de rebre’n més.

On si vam anar és al Jellyfish Lake. Només hi ha tres llocs al món on et pots banyar amb meduses inofensives que no piquen. En una illa del Pacífic, a Sumatra i aquí a les Togean. És un llac inundat completament per milions de meduses de la mida d’un pam com a màxim que van nedant pel teu voltant i amb la sensació que volen jugar amb tu. És estrany, sobretot al principi quan t’has de llençar a l’aigua infestada de meduses que es veuen des de la superfície, però un cop dins és una experiència única i molt divertida.

Així doncs, els nostres dies a les Togean es resumeixen en fer submarinisme i snorkel per aquestes aigües cristal·lines, visitant alguna que altre platja amb un petit treckking per arribar-hi, descansar amb unes vistes magnifiques i conèixer gent encantadora la qual està viatjant com nosaltres. En Manu i la Tavea que venien des de França i els amics andalusos de @knosquitenloviajao, l’Antonio i l’Inés que també estan fent la volta al món.

 

Nosaltres escollim IATI SEGUROS per viatjar pel món. Regalem 5% de descompte en totes les seves cobertures

Últims viatges
Sponsor
Sponsor
Discount up to 45% for this road trip this month.