Search
Àsia / Japó / La Volta al Món / Tokio

TOKIO II: DE GINZA A SHIBUYA, SHINJUKU, CHUO I AKASAKA

La segona part de la nostra estada a Tokio ens vam moure al centre geomètric de la ciutat, concretament al barri de Ginza, una de les zones de més exclusives i de luxe, amb botigues de marques de moda i tecnologia. És ideal visitar la zona de Ginza els diumenges ja que tallen el carrer principal i s’hi pot caminar tranquil·lament i veure la gran quantitat d’edificis avantguardistes sobretot de gran empreses. Ginza és una zona puntera arquitectònicament que recorda a les ciutat més avançades del món.

Nosaltres vam aprofitar el diumenge per passejar i recorre els carrers comercials ja que estàvem allotjats durant tres dies al Hyatt Centric Ginza, un hotel al centre del barri molt modern amb vistes al carrer comercial. Una decoració minimalista i amb gust combinat amb una habitació gran amb un bany obert i un esmorzar increïble a la planta principal. Una autèntica passada el nostre primer allotjament en un Hyatt. Tota l’experiència AQUÍ.

El primer dia, després d’un tiberi de campionat al Hyatt Centric, vam anar a fer una volta per Chuo, el barri del costat al que s’hi pot accedir caminant sense problemes. Allà vam anar concretament a un dels mercats de peix més coneguts de tot el país, el Tsukiji Market, que s’ha traslladat en el Toyosu Market on es poden veure les subhastes de peix de matinada i tota la seva llotja. Nosaltres vam anar al Tsukiji on hi ha parades de peix fresc al carrer boníssim. Vam provar diferents tipus de sushi i sashimi i a ultima hora del matí baixen el preu en tots aquells productes que no s’han venut.

Una de les zones que vam anar aquella mateixa tarda és a les rodalies de l’estació principal de trens de Tokio. Allà està ple de mercats al carrer i en el centre comercial que es troba a la planta baixa de l’estació, recomanem anar a menjar un ramen en el Tokio Ramen Street. Just al costat vam anar a veure el parc de Chiyoda on hi ha el Palau Imperial de Tokio i el seus jardins, la residencia oficial de la família imperial japonesa. Malauradament no vam poder entrar perquè estava tancat ja que hi havia la visita del Sr Trump a la capital nipona. S’hi poden fer visites guiades per dins però cal reservar-ho amb antelació.

Un dels matins vam anar fins a la zona d’Akasaka, una zona força internacional amb ambaixades i zones residencials. Tot i que hi ha un Palau Imperial important per visitar i el santuari Hiejinja que dona nom al barri, nosaltres vam anar directes a dinar a la zona de Akasaka Sacas. Un gratacels modern té a l’interior el The Ritz Carlton que ens va convidar a dinar i provar un dels seus menús que ofereixen a diari amb unes vistes increïbles des els finestrals del seu menjador principal.

El Towers Restaurant ens va preparar una selecció dels millors plats d’alta cuina de fusió mentre de fons veiem la Tokio Tower que vam anar a visitar al sortir.

Entrants a base d’amanides diferents, peix fres,  múrgoles amb salsa, vieires amb escuma i caviar i carn boníssima de Waygu. La selecció dels postres ens al·lucinar amb una carretó ple que podíem escollir amb la vista. Tot acompanyat d’un champagne i una mica de vi. Va ser un dinar de luxe en un lloc encantador com sempre ho son tots els Ritzs Carlton.  Ens encanta menjar al carrer i ens llocs locals però provar l’alta cuina del país també ens dóna una mostra de perquè la gastronomia japonesa és, no només la nostra preferida, sinó de les millors del món.

Quan parlem de Tokio no podem mai deixar de banda el barri de Shibuya i de Shinjuku, dos icones pel que fa a la industria de la moda, del menjar i dels neons. Vam començar per Shibuya, famós per tenir el creuament més conegut mundialment. Aquest pas de zebra que permet creuar en totes les direccions hi passen milers i milers de persones cada dia i un bon punt per veure l’aglomeració que es forma cada pocs minuts és al finestral del Starbucks que hi ha just al davant. Shibuya és el barri de la moda de tot Japó, s’hi poden trobar botigues de qualsevol marca i de qualsevol estil i nosaltres ens hi vam passar un dia sencer perquè l’Estel pogués anar de compres i pogués veure les últimes tendències.

Passejar per Center Gai ple de botigues i restaurant és emocionant amb totes les llums de neó enceses. Si és vol donar un cop d’ull a la moda local i més alternativa, Shibuya 109 és el lloc ideal.

Un dels punts claus a la zona és visitar l’estàtua Hachiko, el gos que va esperar al seu amo durant molt anys davant l’estació de metro i el qual es va fer una pel·lícula. A més hi ha el barri del love hotels, els sex shops i tota l’industria que gira al voltant.

Shibuya ens va encantar i s’ha de veure si o si en qualsevol visita a Tokio. De fet, hi vam anar varies vegades perquè quedava a prop de l’ambaixada de Mongòlia i vam haver de fer el visat abans de marxar de Tokio.

Direcció nord cap a Shinjuku, val la pena caminar per la zona de Omotesando i sobretot per Takeshita St, una zona comercial plena de botigues de roba típiques japoneses d’última tendència. Nosaltres vam de compres i a fer una bona volta pel carrer de vianants en un barri amb molt ambient, parades de menjar pel carrer i músics tocant. Una zona molt agradable entre dos de les zones més populars de la ciutat i al costat del parc Yoyogi.

Shinjuku és el barri per excel·lència de tot Tokio, on hi vam anar un parell de dies perquè ens va encantar. Segurament és el barri més popular amb milers de restaurants, botigues, pachinkos, centres comercials i absolutament tot il·luminat amb les llums de neó.

La primera parada només arribar va ser al mirador gratuït de l’Ajuntament de la ciutat, el Tochō, que a més de 200 metres d’alçada té un mirador amb vistes a 360 graus des d’on es pot veure amb un dia clar el famós Mt Fuji al fons. El Govern Metropolità de Tokio, és un edifici modern que queda al costat de la sortida del metro i recomanem parar per contemplar les impressionants vistes.

Tot seguit ens vam dirigir en un dels carrerons més famosos de tot Japó, el Omoide Yokochō. És un carrer tradicionals de mitjans del segle passat que conserva l’encant amb tot de locals de menjar i decorat amb fanals típics del país. Els preus són cars perquè està ple de turistes però és una bona experiència travessar-lo com vam fer nosaltres.

Un dels llocs que segur que es passa per davant és Kabukicho, conegut com el “barrio rojo” de Shinjuku ja que concentra locals i clubs de striptease amb les noies curtes de roba anunciant-se pel carrer. També hi ha karaokes, centres comercials, centenars de comerços i milers de restaurants. Un dels millors restaurants que vam anar en tota la ciutat va ser aquí a Shinjuku, en el Teppan Baby, on vam provar per primera vegada una de les especialitats nacionals que ens va encantar: el Okonomiyaki.

El Teppan Baby és un local underground amb una barra davant del teppanyaki que és on vam seure nosaltres i una zona de tatamis amb taules per grups o parelles.

Anàvem buscant cuina autentica japonesa i aquest lloc no va fallar. Vam escollir un menú de diferents plats d’entrants com parell d’amanides locals i uns formatges arrebossats, seguit de dos primers a compartir com calamarcets saltejats i pollastre fet a la seva manera i van tenir el gran detall de portar-nos un plat de carn de Waygu que mai havíem provat abans i vam al·lucinar.

Vam acabar amb un Okonomiyaki que van cuinar davant nostre, una espècie de pastis de fideus i col fregida on li afegeixen formatge, ous, espècies i ingredients com advocat, calamars, gambes, i sobretot la seva salsa especial. Es pot preparar de moltes maneres i en totes està boníssim!  A més, vam tenir barra lliure de begudes i la cervesa local i el sake va corre com feia temps que no passava. Un primer sopar espectacular al país amb una gastronomia que ens xifla als dos i amb un ambient de molt bon rotllo entre els cambrers i tot el personal del restaurant. Segur que hi tornem quan anem altre cop a la capital nipona.

Caminant per la zona es por veure el famós cap de Godzilla que hi ha en un dels cinemes que venia perfecte perquè estaven estrenant la nova pel·lícula d’aquesta criatura durant els dies que estàvem allà. Una de les atraccions que no vam entrar és el Robot Restaurant, anunciat per tot arreu, nosaltres vam preferir anar a la zona de Golden Gai, un lloc molt autèntic amb petits carrerons i locals encara més petits on van els japonesos a fer la cervesa després del treball. Bars on hi caben molt poques persones on demanen consumició mínima i alguns inclús demanen un tiquet per entrar.

Shinjuku és una zona que s’ha de caminar i perdre’s pels seus carreres. Entrar en els restaurants més tradicionals o els locals més esperpèntics, comerços freaks o centres comercials amb milers de marques japoneses. Hi ha la zona gay amb bar per prendre una copa o discoteques per quedar-se fins altes hores de la nit. Una visita obligatòria de Tokio sens dubte.

Després de gairebé una setmana encara ens quedava una última parada a la ciutat per conèixer la zona de Nihonbashi i Ningyocho però sobretot per dormir per primera vegada en un hotel capsula i fer una excursió a les afores de la capital, a Kamakura.

Últims viatges
Sponsor
Sponsor
Discount up to 45% for this road trip this month.