Search

UROS TITICACA LODGE

Uros Titicaca Lodge va ser la primera de les illes en oferir allotjament per turistes. Tot va començar amb una petita habitació per acollir aquells viatgers que es perdien pel llac o als que els queia la nit abans d’arribar a destí i necessitaven un lloc on dormir i, poc a poc, el negoci va anar creixent i professionalitzant-se fins arribar al que és avui en dia, la illa més maca i cuidada de la comunitat que ofereix uns serveis impecables als viatgers que ja no hi van per necessitat sinó per plaer.

Aquest allotjament familiar és molt més que un hotel, és una experiència. Consta de varies casetes/habitació amb bany privat i unes vistes excepcionals al llac, una sala menjador on es serveixen els millors plats que hem provat a la zona i una zona exterior espectacular on relaxar-se veient el llac. El menjar, que està inclòs al preu de l’allotjament és de primera qualitat, fresc, sa i cuinat com pocs altres. Els esmorzars són d’allò més complert i els dinats i sopars exquisits, constant sempre de una sopa o crema de verdures, un plat principal i un postre. El plat estrella és la truita de riu, que preparen de diferents maneres cada una millor que l’anterior.

Però el millor de tot és que a la illa hi viu la família que la regenta, una família encantadora amb la que es fa possible conèixer la història i cultura d’aquest grup ètnic tan particular. L’Ivan és qui s’encarrega directament dels turistes i amb un castellà i anglès perfectes, dóna totes les explicacions sobre la zona i la cultura en sí i, organitza les visites i activitats locals.

Aquestes activitats mostren la vida de la regió i van des de visitar la comunitat al complert, parant a varies illes com l’escola, illes familiars, illes museu, etc. i poder així conversar amb els seus habitants; anar a pescar de la manera tradicional i que segueixen fent a dia d’avui; fer un passeig pel llac i els boscos de totora; anar a contemplar estels si la nit és prou clara; aprendre a fer o veure com fan les artesanies tradicionals amb les dones de la casa, observació d’aus, etc.

Aquesta és de les illes unifamiliars més grans i la més cuidada que hi ha a la comunitat. Consta d’electricitat i aigua calenta que obtenen a través de plaques solars i generadors elèctrics. Hi treballa tota la família per tenir-la en les millors condicions i oferir el millor servei als turistes. Ja que avui en dia tota la família viu al 100% del turisme. Entre tots s’encarreguen de la construcció i manteniment de la illa i renoven les capes de totora per mantenir-la en les millors condicions.

Realment recomanem passar-hi com a mínim dues nits per poder fer totes les activitats i conversar amb la família per així tenir una visió més completa del que és la cultura dels Uros, el que havia estat i els canvis que està patint. Només passant-hi un temps a dins es pot veure la realitat d’aquesta gent. Hi ha molts tours d’un dia que surten des de Puno però la visió que ofereixen de les illes queda molt allunyada de la que s’aconsegueix passant-hi alguna nit a dins.

 

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com