Search
La Volta al Món / Preparatius / Vacunes

UN PAS MÉS, LES VACUNES!

Un dels preparatius més importants del viatge són les vacunes. És important informar-se de quines malalties es poden contraure als diferents països que es viatja per veure com prevenir-les sempre que sigui possible.

Nosaltres per informar-nos vam trucar a CatSalut Respon al 061 per tal que ens informessin sobre quines vacunes recomanen per la nostra ruta. És important abans de trucar tenir clara la ruta i les dates aproximades que s’estarà a cada zona ja que hi ha malalties que són estacionaries. Per telèfon ens va atendre una infermera molt amable que ens ho va explicar tot amb tot detall i cap pressa. Vam estar amb ella ben bé mitja hora al telèfon repassant un a un tots els punts del viatge i ens explicava les malalties que hi ha a cada zona, les vacunes que hi ha per prevenir-les i en cas de no haver vacuna quines mesures podem prendre per evitar el contagi.

La conclusió de la conversa va ser que ens hauríem de vacunar de la febre groga, l’encefalitis japonesa, la ràbia, l’hepatitis A i B, la febre tifoidea (tifus), el tètanus i la triple vírica (3 tipus de grip). Ens va dir que el metge comprovaria quines vacunes ja teníem actives, ja que ens havíem vacunat feia 3 anys per viatjar per la Xina, Vietnam i Cambodja, i quines hauríem d’inocular-nos. Ens va recalcar la importància de fer servir sempre i a totes hores repel·lent de mosquits, contractar una bona assegurança mèdica i anar a l’hospital ràpidament si tenim febre alta.

Les vacunes no les posen al CAP del poble, hi ha certs centres on tenen Unitat de Medicina Internacional i es pot decidir on anar. Nosaltres per proximitat podíem anar al centre de Santa Coloma de Gramenet, a Drassanes, a la Vall d’Hebron, al Clínic o a Bellvitge. La infermera del CatSalut ens va recomanar que anéssim a vacunar-nos al centre de medicina internacional de Drassanes per ser el centre amb més experiència i en el que més vacunes ofereixen, i així ho vam fer. Va recomanar-nos també anar a vacunar-nos el més aviat possible ja que hi ha moltes vacunes que es necessiten varies dosis per fer efecte, vam trucar 4 mesos abans del viatge.

Per demanar hora a Drassanes només cal trucar al 93.441.29.97, sovint et deriven al CatSalut per què t’informis abans de donar-te cita així que si ja ho has fet és millor indicar-ho. Nosaltres no vam haver d’esperar massa per què ens donessin hora, si vas just de temps és important comentar-ho ja que com a molt mínim per la majoria de viatges a destins tropicals necessites començar a vacunar-te un mes abans de marxar.

Un cop al centre de vacunació et fan omplir un formulari especificant la duració del viatge, les zones a visitar i les dates en que es viatja abans de veure al metge. Un cop a la consulta, el metge que ens va atendre ho va fer en 5 minuts i no va entrar en massa detall, a dures penes responia les nostres preguntes. Si no fos per la infermera del CatSalut que ens va atendre prèviament per telèfon no haguéssim tingut massa informació. Ens va fer receptes pel Malarone (medicament per contrarestar els efectes de la malària fins que puguis arribar a l’hospital més proper) i per uns sobres per prevenir el colera tot i que no ens va recomanar fer-los servir. El metge ens va recomanar posar-nos les vacunes contra:

la ràbia, el tifus, l’encefalitis japonesa i la febre groga.

 

Tot seguit ens va atendre una infermera per inocular-nos les primeres vacunes, ella va revisar el nostre expedient de vacunació per veure quines vacunes ens feia falta realment i quines ja tenim actives. El primer dia ens van posar les quatre vacunes. Ens van avisar que podien fer reacció però si en feia no duraria més de 2 o 3 dies.

Aquesta primera dosi al Marc no li va fer cap reacció més que mal de braços però l’Estel sí va tenir febre tot el cap de setmana.

Una setmana més tard vam anar a per la segona dosi de la ràbia. Aquest cop a tots dos ens va fer reacció i vam passar un altre cap de setmana amb febre a casa.

Tres setmanes més tard vam tornar per les últimes dosis, la segona de l’encefalitis japonesa i la tercera de la ràbia. I amb aquestes ja havíem acabat el cicle de vacunació i estàvem medicament preparats pel viatge.

Cal tenir en compte que aquest servei està concertat per la seguretat social però no és gratuït. A nosaltres la visita més les vacunes contra aquestes quatre malalties ens va costar 56€ per persona a pagar el primer dia, la quota màxima.

Últims viatges
Sponsor
Sponsor
Discount up to 45% for this road trip this month.