Search

VIETNAM

A Vietnam va ser on van començar els nostres viatges com a motxillers durant vàries setmanes. Fins aquest moment només havíem fet algunes “escapades” per dins de la Xina i aprofitant que durant el mes de febrer els dos teníem vacances, vam marxar 31 dies a conèixer Vietnam i Cambodja.

Tres anys després podem dir que aquest viatge, és segurament, el millor que hem fet fins a dia d’avui.

Potser pel fet de ser el primer, potser és perquè ha estat el més llarg de tots, o potser perquè teníem moltes ganes d’anar al sud-est asiàtic. El fet és que, tot i anar amb unes grans expectatives, no ens va decebre gens.

Vam recórrer Vietnam de nord a sud, començant per la capital, Hanoi. Hi vam passar al voltant de tres setmanes per sortir cap a Cambodja per l’extrem sud del país. Ens va faltar veure les terraces d’arròs de Sapa, molt semblants a les que vam anar a Xina i, la ciutat de Dalat per temes de recorregut.

 

ON HEM ESTAT?

Hem dividit el viatge en tres apartats, perquè resulti més fàcil trobar l’informació necessaria.

A partir d’aquí ja ens vam dirigir cap a Cambodja, on es pot veure el viatge en el següent enllaç.

.
COMUNICACIÓ

Tot i que pugui semblar el contrari, aquest és un país on es viatja molt fàcilment. La gent és encantadora i per molt que la comunicació verbal sigui molt i molt complicada als llocs poc turístics tothom fa el possible per ajudar, entendre i fer-se entendre; i als llocs més turístics molta gent parla una mica d’anglès.

.

SEGURETAT

Coneixem gent que ha patit robatoris, sobretot dins els busos on les maletes van en un maleter. Nosaltres no vam tenir cap problema d’aquest tipus i vam tenir sensació de seguretat en tot moment. Com a qualsevol lloc del món, sempre s’ha de vigilar.

.

DESPLAÇAMENTS

És fàcil també desplaçar-se ja que a tots els punts claus dels país hi ha autocars i/o mini vans que un cop regatejat surten molt bé de preu. Pels desplaçaments més llargs és recomenable agafar els autocars amb lliteres per poder-hi passar la nit. També n’hi ha que compren una moto a Hanoi o Ho Chi Minh i recorren el país amb moto, en aquest cas, s’ha de tenir una mica més de temps per poder vendre-la al final del viatge. El desplaçament és molt còmode, està ple d’agències que gestionen els autocars d’una ciutat a l’altre. Un cop feta la reserva et passen a buscar per l’hotel a l’hora pactada.

.

MENJAR

El menjar nosaltres el vam trobar boníssim i no ens va costat gens ni mica adaptar-nos-hi, tot s’ha de dir, que un cop t’has adaptat al menjar xinès et pots adaptar sense problemes a qualsevol dieta. L’influencia francesa fa que sigui molt fàcil trobar pa i formatge, cosa que s’agraeix molt sobretot a l’hora d’esmorzar. S’ha de provar Pho Bo, un plat típic vietnamita fet de sopa de fideus i carn. Per contra està el café, també molt tradicional a Vietnam, no ens va agradar gens. Amb un gust molt amarg, té un filtre especial que s’ha de deixar de reposar el “poso” perquè no es barregi.

 

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com