Search
Estats Units / La Volta al Món / Nord Amèrica / Washington

WASHINGTON DC, MEMORIAL DELS PRESIDENTS

Des de l’any 1.800 Washington és la capital dels Estats Units per ordre de Jorge Washington, president en aquells moments, que va fixar la residencia i va decidir que la capital havia d’establir-se en un lloc neutre. Està ubicat dins del districte federal de Columbia, que inclús és més petit que la propia ciutat.

Washington és una ciutat més aviat administrativa amb poca industria on s’alcen els òrgans de govern. És una ciutat molt maca, amb grans avingudes, parcs verds i molts monuments als antics presidents i a la història del país.

No podíem estar més contents d’arribar a Washington perquè ens retrobàvem amb la Patricia i el Ken que havíem conegut i compartit uns dies a Filipines. Des del moment que ens vam conèixer vam continuar mantenint el contacte i ens anaven seguint el viatge. Ara, a la seva ciutat ens tornàvem a veure més d’un any després.

Només arribar, aquella mateixa nit ens van venir a buscar al Washington Hilton, el nostre hotel pels dos dies de visita a la ciutat. Un hotel magnífic a la zona de Kalorama, força cèntric i, allotjament per molts presidents mundials i celebritats que venien a la capital dels Estats Units. Tota l’experiència a la suite principal del Hilton AQUÍ.

La Patricia i el Ken ens van convidar a sopar en una terrassa al costat del riu Potomac que passa pel centre de la ciutat, en una zona moderna i ambientada. A més de posar-nos al dia, ens van regalar una gorra a cada un dels Washington Nationals, l’equip local del beisbol. Tot un detall de part seva el qual només era el preludi del que ens esperava els següents dos dies de visita.

La Patricia es va agafar festa a la seva feina i ens va acompanyar durant els dos dies que teníem sencers a visitar la seva ciutat. Ens va portar als llocs més emblemàtics i ens va explicar històries i anècdotes que mai ¡ haguéssim sabut pel nostre compte.

Vam començar per un dels punts més importants, l’Arlington Cementery. És un cementiri extremadament gran, al més pur estil americà amb les lloses enterrades a la gespa i totes ordenades amb fileres. Està molt ben cuidat i s’hi poden trobar tombes il·lustres com la del president JF Kennedy i d’altres més curioses com la del Soldat Desconegut. De fet, és un cementiri militar i hi ha diferents monuments interessants de veure.

Allà al costat està el Pentagon, el departament de defensa del EEUU, el qual només vam veure a través del cotxe i molt a prop es troba el Memorial de Guerra dels Marins, el Iwo Jima, una famosa estàtua dels soldats aixecant una bandera americana.

Després de visitar aquesta banda oest del riu, dins l’estat de Virginia, vam anar cap al centre de la ciutat perquè teníem hora per visitar un dels llocs més representatius de la capital, el Capitol.

Aquest edifici del 1.800 allotja les dues cambres del congres i s’hi poden fer visites guiades per l’interior. A destacar la sala circular que hi ha a dins amb tot d’obres d’art sobre la història dels Estats Units i la seva biblioteca.

Des de fora s’obté la imatge icònica de la cúpula i comença una gran avinguda verda, el National Mall, fins arribar a la vora del riu amb el Memorial de Lincoln.

Aquest memorial és un edifici imponent, de l’estil d’un temple grec amb l’estàtua de Lincoln a dins. És un dels memorials més visitats i val la pena de veure’l. Dins del National Mall hi ha una infinitat de memorials, monuments i museus inacabables.

Al centre, just davant del Washignton Monument, el obelisc blanc de 170 metres d’alçada i dedicat al primer president dels EEUU, es troba la Casa Blanca.  Es pot visitar per la cara nord, o per la cara sud la qual estaven fen obres quan i vam anar. Òbviament només es pot veure a través de la tanca i, ens va donar la sensació de ser més petita dels que ens imaginàvem.

Ens vam passar la tarda passejant pel National Mall i vam poder visitar el Vietnam Veteran’s Memorial, el Woman’s Memorial, la mítica Reflecting Pool que a tantes pel·lícules ha sortit amb la World War II Memorial al fons. Vam anar caminant fins a la Roosevelt Memorial per veure també de més a prop el Thomas Jeferson Memorial. Tot són memorials als antics presidents del país i monuments a la curta història.

Al vespre vam anar a la zona del Wharf St, al costat del riu, prendre unes cerveses en un carrer ple de bars i amb bones vistes, on tothom es planta després del treball. Per la nit vam anar a sopar a la zona de Dupont Circle, a prop del nostre hotel, una zona amb ambient i ple de restaurant per sortir tots els dies de la setmana.

El dia següent marxavem a la nit amb bus fins a Columbus així que teníem el dia sencer per acabar de visitar la ciutat.

Vam baixar caminant des del Hilton Washington fins a la cara nord de la Casa Blanca. Allà hi havia força gent amb pancartes de protesta i inclús tendes d’acampada plantades al parc del davant.

Havíem quedat amb la Patricia en el National Air and Space Museum, un dels més recomanat de la ciutat i el qual és gratuït. Val la pena visitar-lo i, dins vam poder veure un petit document sobre l’arribada del home a la lluna el 1969.

Allà al costat està ple de museus interessants per veure. Nosaltres vam anar caminant pel National Hall fins a la zona de Penn Quarter per anar a picar alguna cosa abans de marxar. La veritat és que no podem estar més agraïts a la Patricia i al Ken que es van portar increïblement bé amb nosaltres, uns autèntics amfitrions de la seva ciutat. Ens van cuidar i ens van acompanyar en tot moment pels punts principals de la capital americana i vam estar molt agraïts.

Ara només esperem tornar-nos a trobar, aquest cop a Barcelona, per torna’ls-hi aquesta hospitalitat que ens han brindat!

Últims viatges
Sponsor
Sponsor
Discount up to 45% for this road trip this month.