Search

WORLD WONDERS CHALLANGE

Les 7 Meravelles del Món modern és un concurs que es va realitzar al 2007 inspirat amb les 7 Meravelles del Món antic. Un sistema de votació va anar reduint els 177 monuments inicials en 21 finalistes i posteriorment 7 guanyadores. Va ser un sistema de votació popular molt discutit ja que va regnar la afinitat nacional i la UNESCO no ho va avalar.

Segurament va ser una campanya mediàtica, amb fins de recaptació econòmica per part de l’organització i amb aires de copiar una idea original en la que només queden les Piràmides de Guitza, la qual li han donat el títol honorífic. La resta de monuments antics eren els Jardins Penjants de Babilònia, els Temples d’Àrtemis a Efes, l’estatua de Zeus a Olímpia, la tomba de Mausol a Halicarnàs, el Colós de Rodes i el Far d’Alexandria.

No es poden comparar segons quins monuments, no estan clars els criteris de designació i nosaltres creiem que faltarien alguns en aquesta llista definitiva.

Com era d’esperar, a partir d’aquí han anat sortint noves votacions, com la de les 7 Meravelles Naturals del Món amb el mateix sistema popular.

De totes maneres, ja que la nostra gran passió és viatjar i aquests monuments i paisatges escenifiquen algunes de les millors visites que es poden fer arreu del món, ens hem proposat un gran repte: veure totes les meravelles del món en un màxim de tres anys des d’ara. No volem veure només les 7 guanyadores, si no totes les finalistes i a més les 7 meravelles naturals. De moment ja n’hem vist algunes i tenim previst veure’n d’altres durant la volta al món. Anirem actualitzant aquesta secció a mesura que anem visitant alguna nova amb les nostres fotos!

 7 MERAVELLES DEL MÓN

 

TAJ MAHAL (Índia)
PETRA (Jordània)

14 FINALISTES

 

KIYOMIZUDERA (Japó)
KREMLIN & RED SQUARE (Russia)
STONEHENGE (UK)
TUMBUCTÚ (Mali)
NEUSCHWANSTEIN (Alemania)

7 MERAVELLES NATURALS DEL MÓN

 

KOMODO ISLAND (Indonèsia)
PUERTO PRINCESA RIVER (Filipines) 
JEJU ISLAND (Corea del Sud)
TABLE MOUNTAIN (Sud Àfrica)