Search

La metròpolis de Shanghai, Hangzhou i les muntanyes de Huangshan

Quan portàvem menys d’un mes vivint a Pequín, vam decidir fer el nostre primer viatge que no podia ser cap altre lloc que Shanghai. De fet, vam aprofitar abans per visitar Hangzhou i les muntanyes grogues de Huangshan.

.

.El trajecte de Pequín a Shangai va ser amb tren, un tren ràpid que uneix els més de 1300 km entre les dos metròpolis en unes 5 hores aproximadament.  Un cop a Shanghai vam tenir que canviar d’estació molt ràpid per agafar un altre tren i que ens dirigís en unes 2,5 hores cap a Hangzhou.

A la capital de Zhejiang, amb uns 9 milions de persones, i vam arribar de nit amb la recent notícia que l’hotel on teníem la reserva no hi havia places ja que era festiu. L’única habitació que vam trobar després de donar voltes va ser una suit en un 4* (gentilesa de Booking).

Aquí i vam passar 2 dies, a la vora del llac de l’Oest (Xi Hú) que és on es centre tota la vida de la ciutat.

Més aviat és un lloc tranquil per relaxar-se, fer un passeig per el carrer Qing He Fang amb totes les seves botigues del carrer i pujar a la Leifeng Pagoda per contemplar les espectaculars vistes al llac.

El que s’ha de fer sí o sí, és provar el crac arrebossat que venen pel carrer en forma de pinxo, boníssim.

El següent dia vam arribar a Huangshan, unes muntanyes situades al sud de la província de Anhui, que són patrimoni de la humanitat per la UNESCO des de fa més de 25 anys i molt conegudes pel característic paisatge amb els pics de granit.

Vam deixar les motxilles grans en un hotel en el poble més proper i vam pujar (amb telefèric, això sí) fins al cim per passar-hi la nit.

Com era festiu, totes les habitacions estaven plenes i no havíem fet cap reserva. Finalment vam trobar una tenda d’acampada situada en una sala gran d’un hotel amb més tendes i lliteres plenes de xinesos. Com portàvem poc temps a la Xina, vam cometre el gran error de no regatejar el preu i ens va sortir un pèl car.

Vam aprofitar per llevar-nos a les 5 del matí per anar a veure la sortida del sol entre les muntanyes, amb unes vistes espectacular. Durant la resta del dia vam fer un tracking per les muntanyes fins a baixar caminant al poble. Allà ens esperava un autocar per portar-nos de nit cap a Shanghai per passar-hi tres dies.

Shanghai és la ciutat més poblada de Xina amb més de 20 milions d’habitants i també la més moderna.

El nostre hotel estava al centre del carrer peatonal Nanjing, en una situació perfecte per poder accedir a les atraccions principals de la ciutat d’una manera més còmode.

Vam començar el dia anant a visitar el Bund, un passeig de 1,5 km situat al costat del riu Huangpu on es poden veure les espectaculars vistes al Pudong, la zona financera de la ciutat. Es recomanable visitar-ho tan de dia com de nit, nosaltres vam tenir la “sort” que estaven esperant un tifó, així que les condicions no eren les millors.

Vam creuar el riu per anar a fer una volta a la zona del Pudong, on es troben els gratacels més alts del país. La primera torre va ser la Jin Mao, un edifici de 420 metres on es troba un hotel a les plantes superiors i es pot pujar gratuïtament fins a dalt per contemplar unes vistes panoràmiques a la ciutat i a la resta de gratacels, entre ells la Oriental Pearl Tower de 468 metres.

Per últim vam anar a la Shanghai World Financial Center, la torre més alt fins a les hores ja que no havien acabat encara de construir la Shanghai Tower de 632 m. Per pujar a mirador de dalt de tot s’ha de comprar entrada però es pot pujar amb els ascensors interns més o menys fins la meitat.

Una de les zones que més ens va agradar va ser la Concessió Francesa amb una arquitectura molt típica xinesa i bons restaurants per menjar. Vam visitar també el Jade Buddha Temple i el museu de la ciutat en la People’s Square.

Vam aprofitar que teníem uns amics locals vivint a Shaghai perquè ens expliquessin com es vivia en una ciutat tant gran i ens portessin a un autèntic restaurant local.