Search
Àsia / La Volta al Món / Myanmar / Sud-Est Asiàtic / Yangon

YANGON D’AUTÈNTIC LUXE

Yangon és la ciutat més important de Myanmar però no la capital. Aquest “honor” el rep la ciutat de Naypyidaw, una ciutat al centre del país a mig camí entre Yangon i Mandalay. Tot i que no hi hem estat, Naypyidaw és més aviat una ciutat fantasma amb edificis i hotels completament buits ja que el govern obliga a les cadenes hoteleres a obrir un hotel a la capital abans d’obrir-ne un a una altre part del país.

A Yangon ens ha donat la sensació que és una ciutat típica més del sud-est asiàtic. Molta gent, molt tràfic, edificis antics i més aviat brut, amb l’afegit que hi fa una calor d’espant. I ara que estem a l’hivern és inaguantable.

Una visita obligatòria és la pagoda més important del país, la Shwedagon Pagoda amb 100 d’alçada i tota daurada és realment un edifici impactant. Va ser una pena quan i vam anar estava completament tapada amb andamis per manteniment i no lluïa igual. Al voltant hi ha petites stupes i les cases dels monjos que hi viuen, és recomanat fer-hi una volta. Això si, s’ha de preparar la cartera perquè per entrar-hi cobren 10 mil kyats per persona (6€) només a estrangers, ens va sembla massa exagerat sobretot sabent que esta tota tapada per reparacions.

També cam anar a fer una volta pel mercat Bogyoke Aung San, amb productes locals, és més aviat un bazar per comprar tot de productes de la regió, artesanies o menjar. Hi ha diferents pagodes com la Sule Pagoda o el buda reclinat que també són d’interès cultural per fer una visita.

La nostra estada a Yangon serà recordada per acomiadar-nos de Myanmar amb classe, amb luxe total. Per passar dos dies i mig a un dels millors hotels de la ciutat, el The Strand Hotel. Es tracte d’un hotel de cinc estrelles, al centre de Yangon, del 1901 tot renovat i amb unes habitacions impressionants. Vam arribar a les 4 del matí procedent de Ngapali amb un bus nit i no van tenir cap problema en donar-nos l’habitació per poder descansar. L’esmorzar és tot un espectacle culinari, tant que molts dels turistes que fan tours per la ciutat venen a esmorzar al The Strand amb el propi guia local. La nostra experiència AQUÍ.

Si passar un parell de dies al The Strand no fos prou per tancar la nostra etapa a Myanamar, un país que ens ha enamorat i de ben segur que hi tornarem un dia o altre, vam poder celebrar el #sopardepaís que fem sempre a un dels millors restaurats sense cap dubte. Vam anar al SEEDS Restaurant & Lodge, a la part més nord de Yangon, just a tocar del Inya Lake. Aquest restaurant porta obert un any i mig, per una parell alemanys que ho porten de meravella. En Felix és el xef mentre que la Lucia s’encarrega de les taules i que tot funcioni a la perfecció. El lloc és encantador, decorat tot de bambú, amb un jardí molt gran que dona al llac des d’on es veuen unes postes de sol increïble. En final del jardí hi ha la zona de còctels on ens van preparar un gintònic d’albercoc i un cava amb romaní i cítrics abans de l’àpat. Un cop a taula, sempre amb una llum tènue d’espelmes vam escollir els dos menús que tenen a part de la carta principal. Pel que fa el menjar, vam començar amb un farcellet i un pastisset de peix d’aperitiu, dos entrants cada un que ens vam repartir per poder provar quatre plats diferents; sashimi de salmó amb les seves salses, amanida de roastbeef amb síndria, sopa de llagosta amb els seus rolles de primavera i vieires amb caviar. Senzillament increïble el sabor i la decoració dels plats. Com a plat principal teníem entrecot de xai amb espàrrecs i olivada i un peix local amb salsa de curri. Per si no fos prou ens van portar una selecció de formatges abans de continuar amb els postres. Els dolços eren una crema anglesa amb galeta i gelat de vainilla i un plat de xocolates amb gelat de dolç de llet. Tot i que estàvem més que plens, no vam poder dir que no al toc final de la nit, galetes de nadal casolanes amb pastetes dolces d’acompanyament. Quin sopar, increïble en tots els sentits, més aviat una experiència d’aquelles que no s’obliden!