Search
Àsia / Chiang Mai / La Volta al Món / Loy Kratong / Sud-Est Asiàtic / Tailàndia / Yee Peng

LA MÀGIA DEL YEE PENG I EL LOY KRATONG

Tornàvem a Chiang Mai expressament per gaudir en viu d’un dels festivals més bonics de tot el sud-est asiàtic. Un bus nit ens va portar des de Vientiane, després de passar la frontera a Tailàndia per arribar al matí a la capital del nord tailandesa. 
Com que ja coneixíem Chiang Mai i les seves rodalies, només feia 2 mesos que hi havíem estat, vam decidir agafar-ho amb molta calma i degustar la ciutat sense estrès, sobretot quan començava a caure el sol.

Durant tres dies Chiang Mai pateix un canvi radical. La música, els colors i les llums il·luminen els carreres, els temples i els parcs de la ciutat. Una gran multitud de locals i turistes surten al carrer quan es comença a fer fosc per presenciar diferents esdeveniments com desfilades de carrosses, balls i danses tradicionals, focs artificials i el més divertit de tot, el llançament de llanternes de paper d’arròs cap al cel!

Tailàndia és un país majoritàriament budista i això es nota en la seva espiritualitat. Durant aquests dies, la lluna plena del dotzè més del calendari lunar, també es celebra el Loy Kratong. Es deixen anar petites balses en forma de flor de lotus, en les quals a l’interior es posa encens, una espelma i papers de colors, per algun riu o llac de la ciutat per rendir tribut a la deessa hindú de l’aigua Phra Mae Khongkha, en senyal d’homenatge pel final de l’època de pluges.

Mentre a tot el país es celebra el Loy Kratong, especialment a Chiang Mai i en alguna altre població del nord també s’ajunta la celebració del Yee Peng, on milers de llanternes il·luminen el negre cel com si fossin una estrella més.

A nosaltres ens va encantar, especialment l’ambient festiu que viu la ciutat i sobretot el llançament de les llanternes que vam fer el primer dia, en un temple budista amb l’ajuda dels monjos residents. Una experiència magnífica que només es fa un cop l’any i que ens va valdre la pena fer-ho coincidir per tornar-hi.

S’ha de dir que hi ha poca informació sobre com celebrar el festival a Chiang Mai. Per un costat hi han agencies de tours o hotels que venen paquets per anar a celebrar el llançament de les llanternes en un recinte privat amb sopar inclòs amb uns preus desorbitats, més de 100€ en molts casos. El més recomanat és el que vam fer nosaltres, sortir al carrer principal, comprar les llanternes als locals que les venen a cada cantonada i fer-les volar allà on més vingui de gust. Nosaltres vam encendre algunes al temple, desprès al costat del riu i al mig de carrer. Molt més autèntic, envoltat de locals, entre paradetes d’artesanies i de menjar i cada un al seu aire, mai millor dit!

Últims viatges
Sponsor
Sponsor
Discount up to 45% for this road trip this month.